Anasayfa > Oyun Haberleri > Death Stranding İle Dalga Geçenleri Tiye Alan Kojima, Yeni Oyun Peşinde

Death Stranding İle Dalga Geçenleri Tiye Alan Kojima, Yeni Oyun Peşinde

Oyunla dalga geçenleri ciddiye almayan Hideo Kojima, verdiği röportajda Death Stranding’in sonraki yapımın parasını çıkaracak kadar kâr ettiğini belirtti.

Hideo Kojima, yapımının bütün aşamalarında rol aldığı derin oyunlarının yanı sıra sivri kişiliğiyle de sık sık insanların gözü önünde olan bir kişilik. Meşhur yapımcı, son verdiği röportajda Death Stranding’in oyun masraflarını çıkardığını, sonraki oyun için de yeteri kadar para kazandığını belirtti. Kojima, ironik bir şekilde “Yakın zamanda “Büyük bir projem” başarısız olmuştu” ifadesiyle Death Stranding ile dalga geçenleri de sık sık yaptığı gibi iğnelemiş oldu.

Death Stranding Eleştirilerine Hideo Kojima’dan Cevap

Soru: Death Stranding satışları nasıldı?

Kojima: Geliştirme masraflarını da göz önüne alınca kâr etmek için gereken miktarı aştık, oyuna “başarılı” denecek kadar kadar iyi sattığını düşünüyorum. PC versiyonunu da yakında çıkarıyoruz, sonraki için yeteri kadar kâr ettik ayrıca. Endişelenmeye gerek yok yani.

Soru: Sonraki derken?

Kojima: Hâlâ planlama aşamasında olduğumuz için bir şey diyemiyorum fakat sahne arkasında çeşitli işler yürütüyoruz. Daha yeni büyük bir projem başarısız oldu, biraz üzgünüm onun için (gülerek). Yani, bu gibi şeyler yaşanabiliyor sektörde.

Soru: Metal Gear Solid ve P.T.’nin telif haklarının alınması hakkında çıkan son dedikodularla ilgili bir bilginiz var mı?

Kojima: Kesinlikle yanlış. En azından ben hiçbir şey duymadım (gülerek).

Kaynak: Gematsu, Livedoor News

Death Stranding’in 399 TL karşılığında ön siparişi verilebilen PC versiyonu 14 Temmuz’da Epic ve Steam’de oynanabilir olacak. Herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. Şu anda tek merak ettiğim The Last of Us 2 nin satışları ve oyuncuların eleştirisi nasıl olacak? Daha oyun çıkmadan evvel bile oyuncular aşırı derecede senaryoyu eleştirip duruyor. Acaba Neil Druckmann da Hideo Kojima gibi çıkıp da “valla iyi kar ettik ha” diyebilecek mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir