Anasayfa > Blog > Idle Oyun Nedir? En İyi Idle Oyunlar

Idle Oyun Nedir? En İyi Idle Oyunlar

Mobil oyunlarla popülerliğini yükselten idle oyun nedir? Diğer oyun türlerinden farkı nelerdir? Gelin birlikte öğrenelim.

Idle oyun, oyuncu etkileşimini en aza indiren ve gelişim hissi yaratan basit bir oyun türüdür. Bu oyun türünde, oyuncu yalnızca gelişmeleri kontrol edeceği bazı tıklamalar yapar o kadar. En basit haliyle bu türde oyuncu işleyen bir sistemde, ekrandaki sayısal artışlardan keyif alarak ivmeyi yükseltmeye çalışır. Bu yönüyle Idle oyunların, ‘Hyper Casual’ oyun türünün bir kolu olduğu söylenebilir.

Hyper Casual Nedir?

En İyi 10 Idle Oyunlar

En çok oynanan örneklerinden bahsetmemiz, türü anlamanız için daha iyi olabilir. Dilerseniz ufak bir derleme yapalım ne dersiniz?

  1. Idle Laundry
  2. Idle Miner Tycoon
  3. Cookie Clicker
  4. AdVenture Capitalist
  5. AFK Arena
  6. Plantera
  7. Egg, Inc
  8. Almost a Hero
  9. Bitcoin Billionaire
  10. Fallout Shelter
  11. Idle Mafia

Idle Oyun Özellikleri Nelerdir?

Bu basit, tıklamalar, girişler ve vakit geçmeleriyle ilerleyen oyunlarda genel olarak gördüğümüz özellikler nelerdir dersiniz? Gelin genel ortak yönlerini de sizin için birkaç maddede listelemeye çalışalım.

  • Bu oyun türündeki oyunlar çoğunlukla ücretsizdir ve gelir kaynakları reklamlar, birim satışları gibi unsurlardır.
  • Mobil oyun sektörüyle yükselişe geçtikleri için bilgisayar örneklerini daha az görürüz.
  • Her ne kadar işleyen bir mekanizma çalışıyor ve sizi oyuna girmeye teşvik ediyor olsa da girmezseniz alacağınız gelişim hissi çok daha zayıf olacaktır. Bu da oyunların oyuncuyu elinde tutma yolu diyebiliriz.
  • Para kazanma, madencilik ya da herhangi bir metanın birikimi tema olarak seçilir.

Bu yazımızda bir oyun türü olan Idle oyun nedir siz değerli okurlarımıza anlatmaya çalıştık. Kafanızda kalan soruları bizimle paylaşmayı unutmayın. Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

3 Yorumlar

  1. Yazınız için teşekkürler. Forge isminde İzmir’de Idle oyun üzerine kurulmuş bir şirketimiz ve mobile markette oyunlarımız var. Idle Laundry bunlardan biri. 🙂

  2. Peki bilgisayar için hangi idle oyunlar var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir