Anasayfa > İncelemeler > Infernal Radiation İncelemesi – Can Bedenden Çıkmayınca

Infernal Radiation İncelemesi – Can Bedenden Çıkmayınca

Infernal Radiation

Infernal Radiation göz dolduran grafikleri, müzikleri, hikayesi ve espri anlayışı ile şans verilmesi gereken bir oyun. Bu stüdyonun geleceği oldukça parlak görünüyor.

8.5

Infernal Radiation incelemesi ile karşınızdayız. İşte erken erişimi bitirip raflardaki yerini alan oyunla ilgili bilmek istediğiniz her şey.

Infernal Radiation erken erişimden çıkıp Steam raflarındaki yerini aldı. Oyunun çıkışa özel %60 indirimle 7.40 tl gibi uygun bir fiyata satın alınabileceğini ve sistem gereksinimlerinin çok yüksek olmadığı müjdelerini de verdikten sonra oyunumuzu incelemeye geçelim.

Cyberpunk 2077 İnceleme Dosyası – Tüm Detaylarıyla Cyberpunk 2077

Oyun, bilindik bir konuyu ele almasına rağmen, temayı kendi hikayesiyle harmanlayıp özgünleştiriyor. Oyunu Cardinal Godspeed karakterinin bakış açısından oynuyoruz. Kardinal, çok önemli bir görev için Cadılar Bayramı Adası’na geliyor. Adanın hali hiç iç açıcı değil. Isı kaynağı olarak cehennemde yanan ruhların enerjisini kullanmak gibi fantastik bir çılgın projeye imza atan mühendislerin işleri epey ters gidiyor. Ortaya çıkan sonuç ise cehennem radyasyonu oluyor. Bu radyasyonun kapladığı ve yaktığı adada, Cardinal Godspeed şeytani ruhları ada sakinlerinin bedenlerinden çıkarmak ve durumu kontrol altına almak zorunda.

infernal radiation

Hikaye, oyunun mizah anlayışıyla tamamlanıyor. Diyaloglar ve yürürken okuduğumuz notlar oldukça zeki ve incelikli bir espri anlayışıyla yazılmış. Benim fikrime göre, Infernal Radiation’ı en özel kılan unsur bu.

Oyunun grafikleri de yapımın boyutuna göre oldukça başarılı. Noir/Çizgi roman tarzındaki notlar ve karakter dizaynları gerçekten estetik görünüyor. Dünya öğelerinin ise özellikle ilgi çekici bir tarafı yok. Ancak oyunla uyumlu ve ucuz görünmeyen güzel grafikler. Tabi Infernal Radiation incelemesi dediğimiz zaman müziklerden de bahsetmemek olmaz. Müzikler de bu grotesk ve absürd dünyaya oldukça uygun ve hikayenin moduna sokmak konusunda işlerini iyi yapıyorlar.

 

Oyunu iki kişiyle oynamak mümkün. Haritanın çeşitli yerlerinde Copper adındaki elemanımızı çağırabileceğimiz yerler var. Ancak ben bu özelliği test etmediğim için sadece co-op mümkün diyip geçeceğim.

Infernal Radiation’la ilgili öne çıkan bir başka özellik ise combat sistemi. Ruhları şeytanlardan kurtarma işlemini, işbu şeytanlarla savaşarak yapıyoruz. Savaş mekanikleri oldukça eğlendirici. İki ana mekanik saldırı ve savunma. Ancak bu iki mekaniğin altında değişik kategoriler var. Her level aldığımızda ruh, beden, zihin ve inanç dörtlüsünden birini yükseltip dövüş tarzımızı şekillendirebiliyoruz. Ayrıca tütsü ve dua alıp combatlarımızı renklendirebiliyoruz.

infernal radiation incelemesi

Oyunda beğenmediğim iki husus UI ve oynanış ile ilgili oldu. Ekranın sol alt köşesinde görünen UI elementlerinin boyutlarının daha büyük olsaydı oyunla çakışacağı kesin. Ancak bu şekilde de fazla küçükler. Ne olduklarını tam hatırlayıncaya kadar zorlayıcı olabiliyor.

Diğer bir negatif husus ise, benim kendi kişisel sorunum olabilir. Oyunu bilgisayardan oynarken hareket etmeyi kısıtlı ve tuhaf buldum. Aslında hareket, oyunun içinde yer aldığı kamera açısına göre oldukça isabetli ama benim gibi dinazorların oyun keyfini baltalayabilir. Oyunu oynadığım 1-2 saat boyunca bu hareket sistemine bir türlü adapte olamadım.

infernal radiation

Umarız bu Infernal Radiation incelemesi sizin için yararlı olmuştur. Günün sonunda oyunun parasını hak eden ve keyifli zaman geçirtecek bir oyun olduğunu düşünüyorum. Oyunu oynadıysanız ya da oynamayı düşünüyorsanız yorumlarınızı bizimle paylaşın!

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir