Anasayfa > Blog > IRL Ne Demek? Twitch Kısaltmaları ve Anlamları

IRL Ne Demek? Twitch Kısaltmaları ve Anlamları

Twitch yayın türü olarak sıklıkla karşımıza çıkan IRL ne demek? Hayatlarımıza yayıncılar mı sokmuştur? Buyurun öğrenelim efendim.

IRL, açılımı ‘In Real Life’ olan ve dilimize ‘Gerçek Hayat’ ya da ‘Gerçek Hayatta’ olarak çevrilebilen bir söylemdir. İlk kullanım alanı sanıldığı gibi Twitch ya da diğer canlı yayın platformları değildir. Sanal hayattaki tanışıklıklarda insanların birbirlerine “IRL ne yapıyor, nelerle uğraşıyorsun?” gibi sorular sormasıyla ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Sosyal medya, iletişim programları ve forum platformlarında tanışan insanların birbirlerini daha yakından tanıma istekleriyle kullanımı da artmıştır. Tabii ki patlama yaptığı asıl nokta Twitch gibi canlı yayın alanları olmuştur.

FP Ne Demek? FP Ürünü Nedir?

Twitch’te bir kişi oyun yayını yapmayacağını, yalnızca muhabbet edeceğini yayın başlığına IRL yazarak kullanıcılara duyurur. Yayıncılar In Real Life yayınlarda izleyicileriyle etkileşime geçer. Chat’in yönlendirmesiyle birlikte hareket eden yayıncılar videolar izler, muhabbet eder.

Kısacası ‘Gerçek Hayatta’ tabirinin ilk günkü kullanım amacıyla bugün herkesin bildiği halindeki amacı biraz daha farklılık göstermektedir diyebiliriz. Gerçek hayatta yapılan eylemlere yönelik kullanımıysa arada bir bağ gibi günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir