Anasayfa > Listeler > İskandinav Mitolojisinden Esintiler Taşıyan Oyunlar

İskandinav Mitolojisinden Esintiler Taşıyan Oyunlar

İnsanlığın en çok ilgi uyandıran ve kadim mitolojileri arasında yer alan İskandinav mitolojisinden esintiler taşıyan oyunlar bu listemizde.

  • Assassin’s Creed Valhalla

Assassin’s Creed serisinin son halkası olarak 10 Kasım tarihinde çıkışını gerçekleştirmiş olan oyun bizleri 837 yılında bir Viking savaşçısı olan Eivor‘un hikayesine ortak olmaya davet ediyor. Eivor ile farklı diyarlara yelken açarken İskandinav mitolojisinden esinlenilmiş olay örgüsü, karakter ve mekanlar da insanı kendine hayran bırakıyor.

İskandinav mitolojisinden esintiler taşıyan oyunlar

  • Hellblade: Senua’s Sacriface

Ninja Theory tarafından geliştirilen ve bizleri psikolojik rahatsızlıklar ile boğuşan ana karakterimiz Senua‘nın dünyasına tanıklık etmeye çağıran oyunda bir Kelt savaşçısı olarak sevdiğimiz adamı kurtarmak için Viking cehenneminin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Senua’nın macerasının bir devam oyunu ile devam edeceğini de hatırlatmakta fayda var.

İskandinav mitolojisinden esintiler taşıyan oyunlar

  • God of War

2018 yılında gerçekleştirdiği çıkışı ile pek çok övgü dolu yorumun yanı sıra önemli ödüllerin de sahibi olan God of War, Yunan tanrılarını bir bir harcayan Kratos‘u bu kez de İskandinav tanrıları ile karşı karşıya getiriyor. Bunu yaparken de biz oyunculara harika bir hikaye, akıcı bir oynanış ve etkileyici grafikler vadediyor.

İskandinav mitolojisinden esintiler taşıyan oyunlar

  • The Elder Scrolls V: Skyrim

2011 yılında ilk piyasaya sürüldüğü günden bu yana çıkış yapan neredeyse her yeni konsolda da kendine yer bulmayı başarmış olan Skyrim‘in uçsuz bucaksız dünyası içerisinde İskandinav mitolojisinden esinlenilmiş pek çok unsur bulunuyor. Özellikle de bir mahzen mezara girdiğinizde bu esinlenmeyi hissetmemeniz imkansız. Mekan, zırh ve karakter tasarımlarını da işin içine kattığımızda Skyrim İskandinav mitolojisinden esintiler taşıyan oyunlar arasında kendine yer buluyor.

İskandinav mitolojisinden esintiler taşıyan oyunlar

  • Vikings: Wolves of Midgard

Oyuncuları İskandinav mitolojisine göre insanların yaşadığı dünya olan Midgard‘ın kıyılarına götüren izometrik kamera açısına sahip oyunda karşımıza çıkan düşmanlar da elbette İskandinav halk öykülerinde kendilerine yer bulan canavarlardan esinlenilmiş vaziyette.

  • The Banner Saga Serisi

Oyuncunun yaptığı seçimlerin oyun gidişatına ve sonuna doğrudan etki ettiği seride çıktığımız yolculuk boyunca karşımıza çıkan tehditler ve müttefikler maceramıza eşlik eden unsurlar. Seri ayrıca grafikleri ve sanat tasarımı ile de dikkat çekiyor.

  • Bad North

Farklı özelliklere sahip çeşitli adalardan oluşan krallığımızı Viking işgaline karşı savunduğumuz Bad North roguelite ve RTS türlerini oldukça başarılı bir biçimde bir araya getiriyor. Bunu yaparken de sevimli grafikleri ile de dikkat çekiyor.

  • Jotun

Elle çizilmiş grafikleri ve etkileyici öyküsü ile dikkat çeken Jotun bizleri Viking savaşçısı Thora‘nın öyküsüne eşlik etmeye davet ediyor. Bir Viking‘e yakışmayacak, utanç dolu bir biçimde ölen Thora bu macerası sırasında kendini tanrılara kanıtlamaya çalışıyor.

  • Expeditions: Viking

Küçük bir İskandinav savaşçı topluluğunu kontrol ettiğimiz oyunda klan reisi olarak amacımız İngiltere topraklarını ele geçirmek. Özellikle parti tabanlı strateji oyunlarını seven oyuncuların bayılacağı Expeditions: Viking İskandinav mitolojisinden esintiler taşıyan oyunlar arasında kendine yer bulan yapımlardan.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir