Anasayfa > Blog > Johnny Silverhand Kimdir? – Cyberpunk 2077 Öncesinde Tanıyalım

Johnny Silverhand Kimdir? – Cyberpunk 2077 Öncesinde Tanıyalım

Cyberpunk 2077’nin çıkışına artık sayılı günler kalmışken  Keanu Revees tarafından hayat verilecek olan Johnny Silverhand kimdir sorusunun yanıtını gelin birlikte arayalım.

Geçtiğimiz yılın E3 konferansının en büyük sürprizlerinden biri hiç kuşkusuz Cyberpunk 2077 fragmanında ve sonrasında sahnede Keanu Reeves‘i görmekti. Öyle ki seyirciler de bu beklenmedik an karşısında coşkularını gizleyememiş ve hatırlayacağınız üzere internetteki esprilere de bol bol konu olmuş olan ”You are breathtaking” (sen nefes kesicisin) anı Keanu Reeves sahnedeyken yaşanmıştı. Peki Keanu Reeves‘in hem sesi hem de görüntüsü ile hayat vereceği Johnny Silverhand karakteri kimdir? Oyunda bizleri onunla ne gibi maceralar bekliyor?

Çalkantılarla Dolu Bir Yaşam

Bu sorunun yanıtını vermek için öncelikle Cyberpunk 2077‘ye ilham vermiş olan asıl oyunun Cyberpunk adlı bir masaüstü oyunu olduğu bilgisini aklımızın bir köşesinde tutmamızda fayda var. Johnny Silverhand de bu oyunun önemli karakterlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Karakterin geçmişine baktığımızda ise oldukça olaylı bir hayat görüyoruz. Asıl adı Robert John Under olan Johnny Silverhand 1990 yılında Amerikan ordusuna katılıyor. Birinci Orta Amerika Savaşı sırasında orduda görev yapmakta olan Robert John Under bu fazlasıyla yozlaşmış olan savaşta ordudan firar ederek evi olan Night City‘e dönüyor ve hayatında temiz bir sayfa açmaya karar veriyor. Bu kararın etkisi ile adını Jonny Silverhand olarak değiştiren Robert John Under yeni ismi konusundaki kararı ise savaşta kaybettiği kolu yerine takılan sibernetik protezden yola çıkarak veriyor.

Night City‘de yeni bir hayata başlamış olan Johnny Silverhand 2000’li yıllara geldiğimizde ise Samurai adlı bir müzik grubu kuruyor. Kısa sürede ünlenen ve müziği ile tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başaran grup ile birlikte karakterimizin de yıldızı parlıyor ve dünyaca tanınan bir rock yıldızı haline gelme yolunda ilerliyor. Grubun bazı olaylar sonrasında dağılmasının ardından yola yalnız devam eden Johnny büyük müzik şirketlerinden biri ile imzaladığı anlaşma sonrası çıkarttığı bir albümle adını çok daha geniş kitlelere duyurma fırsatı buluyor. Albümünün konusu ise genel olarak katılmış olduğu savaştı. Samurai grubunun ünlü şarkılarından birini de hemen aşağıda bulabilirsiniz.

Bu noktada Johnny için işler iyi gidiyor gibi görünüyordu. Ancak tam da bu esnada her şeyi altüst edecek bir olay yaşandı. Johnny ve sevgilisi Alt Cunningham birlikte sakin bir yürüyüş yaptıkları sırada ortaya çıkan Arasaka askerleri oldukça yetenekli olan Alt‘ı kendi kötücül projelerinde kullanmak için kaçırdılar. Johnny ise sevgilisini kurtarmak için bir plan yaptı ve Arasaka ofisine sızmak için bir ekip topladı. Dördüncü Şirketler Savaşı‘nda Arasaka binasına giren karakterimizin burada karşılaştığı şey ise en hafif tabiri ile yıkıcı oldu. Sevgilisinin ölü bedenini bulan Johnny için bir diğer kötü sürpriz de Alt‘ın zihninin Arasaka sunucularında hapsolmuş olmasıydı. Bu noktadan sonra Arasaka tam anlamıyla Johnny için en büyük düşmandı.

Arasaka binasına Alt‘ın zihnini kurtarmak amacıyla bir kez daha giren Johnny Silverhand‘in sonu da bu çabası esnasında geldi. Johnny Silverhand‘in sibernetik donanımlar ile güçlendirilmiş bir kıyım makinası olan Adam Smasher tarafından öldürüldüğüne inanılıyor. Evet, bu konu hakkında elimizde kesin bir bilgi bulunmuyor çünkü Johnny‘nin cesedi hiç bir zaman bulunamıyor. Muğlak akıbetinin ardından yıllar geçmiş olsa bile Johnny hala Arasaka‘ya direnenler arasında bir simge. Şehir halkı ve tüm dünya hala onun yasını tutuyor ve anısını yaşatıyor.

Johnny Silverhand
Adam Smasher

”Rockerboy” Johnny

Oyun evreninde önemli bir yeri olan Rockerboy‘lar için bir nevi isyan lideri demek yanlış olmayacaktır. Şirketler tarafından yönetilen dünya düzenine karşı çıkan, her türlü güce sahip olan bu şirketlere karşı seslerini yükseltmekten hiç çekinmeyen Rockerboy‘lar halk tarafından da büyük bir destek görüyorlar. Cyberpunk dünyasında birçok Rockerboy olsa da bunların en ünlüsü elbette ki Johnny Silverhand. Ordudan firar etmesi, ilk albümünü çıkartmadan önce şantaj yoluyla bunun halka duyurulması tehditlerine karşı boyun eğmemiş olan Johnny Silverhand ilk albümü olan SINS of Your Brothers‘da bu durumu açık açık kabul etmiştir.

”Bir Dakika, O Öldü Dememiş Miydiniz?”

Evet, Johnny Silverhand tüm dünya tarafından ölü kabul ediliyor. Hem de 2077 yılı itibariyle tam 57 yıldır! Fakat nasıl oluyor da onu yayınlanan oyun fragmanlarında kanlı canlı karşımızda görüyoruz? Sorunun cevabı kafamızın içinde, aslında tam anlamıyla kafamızın içinde. CD Projekt Red kanadından gelen açıklamalara göre Johnny Silverhand karakterimiz V‘nin kafasına yerleştirmiş bir implant sayesinde bize eşlik edecek. Bu da demek oluyor ki Night City‘nin keşmekeş dolu sokaklarını gerçek bir rock yıldızı ile birlikte keşfedeceğiz!

Johnny Silverhand

Johnny Silverhand Kimdir Sorusunu Toparlamak Gerekirse

O kitlelerin bastırılmış sesini eylemleri ve müziği ile şirket gökdelenlerinin en üst katlarına duyuran bir Rockerboy. Ölümünün üzerinden geçen 57 yılın ardından bile insanlar hala onun yasını tutuyor, Night City sokaklarında onun şarkılarının melodileri duyuluyor. İnsanlar için bir rock yıldızından çok daha fazlası olmayı başarmış olan Johnny Silverhand kimdir sorusunun yanıtını aldığımıza göre artık bize düşen şey Cyberpunk 2077‘nin 19 Kasım tarihinde gerçekleştireceği çıkışına kadar sabretmek ve karakterin hikayesine daha detaylı bir bakış atma şansı için sabretmek. Ha bu arada ”Wake the f*ck up Samurai, we have a city to burn’‘.

Cyberpunk 2077: Night City’nin Çeteleri

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. İlk fragmanını izlediğimi hatırlıyorum da sesini benzetememiştim bir tek. Keanu abimizin sesini fragmandaki sesine göre ince duymaya alıştığım için de olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir