Anasayfa > Oyun Haberleri > League of Legends Şampiyonlarının Hareketliliklerine Zayıflatma Gelebilir

League of Legends Şampiyonlarının Hareketliliklerine Zayıflatma Gelebilir

League of Legends oyunun her safhasında çekişmeli geçebilen bir oyun. Bu kadar çekişme arasında hasar ya da tanklığın yanı sıra rakibi yakalama gücüne ve bunun için de hareketliliğe ihtiyacınız var. Riot’ın görüşüne göre de bazı hareketlilikler aşırıya kaçmanın eşiğinde.

11.11 yamasından önce yayınlanan Oynanış Gündemi ile paylaşılan yazıda hareketlilik felsefesini açıklayan Riot, dengeyi neye göre ayarladıklarını açıkladı. Felsefelerinin hareketliliği olumlu ve olumsuz şekilde ikiye ayırdığını belirten yazıda şampiyon yeteneklerinin ve eşyaların hangi noktada dengeli olduğunu ve hangi noktada aşırıya kaçtığı belirtildi.

League of Legends

Olumlu kullanımlar arasında yüksek hareketliliğe sahip bir şampiyonun başka istatistiklerinde yeteri kadar güçlü olmaması, hareketlilik sağlayan eşyaların ve rünlerin (Rüzgarın Hiddeti, Sinsi Pençe, Yırtıcı gibi) seçimi için başka eşya ve rünlerin vereceği güçten vazgeçmek, minyonlara atılan Irelia Q‘su veya Tristana‘nın sıfırlanabilen W‘su gibi risk gerektiren hareketlilik, ve Sıçra gibi yüksek bekleme süresine sahip oynanışı değiştirebilen hareketlilik var. Bu felsefelerden birine karşı gelen örnek Akali‘nin R1‘i olmuştu. Rakip seçmeden atabildiği yeteneği ile giriş ve çıkışlarını kolaylıkla yapabildiğinden hareketliliği aşırıya kaçmış ve rakip seçerek atılması şeklinde değiştirilmişti.

Olumsuz, aşırıya kaçan kullanımlara gelirsek; zayıf hareketliliğe sahip güçlü şampiyonların onlara hem güç hem de hareketlilik verebilecek eşya ve rün seçimi (Hızkesen gibi) yapması ve kolaylıkla rakibi yakalayıp öldürebilmesi, yeni şampiyon ve eşyaların daha fazla hareketliliğe sahip olup yavaş kalan eski şampiyonları geride bırakması, düşük bekleme sürelerinin ve hedefi seçerek kullanılabilen yeteneklerin verdiği özgüvenle çatışmaya girip kolaylıkla çıkabilme avantajı. Yazıda Kassadin‘in 16. seviyede bu avantaja sahip olduğu fakat bu noktaya kadar birçok zorluk sebebiyle kısıtlandığına dikkat çekilirken benzer bir dengeleme sistemi üzerinden gitmenin daha sağlıklı bir oyun yaratacağı düşünülüyor.

League of Legends

League of Legends 11. Sezon‘da gelen yepyeni eşyaları ve İhtişamlı Pasif mekaniği ile daha farklı bir oynanış sundu. Fakat bu farklı oynanışla birlikte şampiyonların hareketliliği tahmin edilenden daha fazla arttı. Ezergeçerlerin Hızkesen eşyası ile rakipleri yakalama kapasitesi, suikastçıların Sinsi Pençe eşyası ile yeteneklerini daha rahat kullanıp gerektiğinde çatışmadan kaçabilme becerileri, ADClerin Rüzgarın Hiddeti eşyası ile hem rakipten kolayca kaçabilmeleri hem de rakibi kolayca takip edebilmeleri ve tankların Turbo Kimyasal Tankı eşyası ile rakiplerin arkasından koşturup rahatça kitle kontrole sokabilmeleri gibi durumlar bazı şampiyonlar için aşırıya kaçıyor. Riot Oynanış Gündemi ile bunun farkında olduklarını belirtirken yakın zamanda gelebilecek zayıflatmaların da işaretini vermiş durumda.

League of Legends için gelecek zayıflatmaların haberleri için takipte kalmayı unutmayın.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir