Anasayfa > Oyun Haberleri > Metacritic Puanlama Sisteminde Değişikliğe Gidiyor

Metacritic Puanlama Sisteminde Değişikliğe Gidiyor

Oyun dünyasının puanlama konusunda en çok dikkate alınan sitesi olan Metacritic puanlama sisteminde değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde. 

Oyuncuların ve oyun yapımcılarının bir oyunun puanları ve yorumları konusunda en çok dikkate aldıkları, bir nevi bu konuda otorite sayılabilecek site şüphesiz ki Metacritic‘tir. Merakla beklenen ve büyük vaatler ile çıkışını gerçekleştiren yapımların Metacritic puanlarının düşük olması çoğu zaman haber değeri taşıyacak kadar büyük bir olaydır. Bu olayın en büyük örneğini ise yakın zamanda The Last of Us Part 2‘de gördük. Merakla beklenen yapım daha ilk günden kullanıcılar tarafından olumsuz yorum ve puan yağmuruna tutuldu.

Metacritic puanlama

Bu olayın etkisi var mı bilinmez ancak Metacritic yetkilileri artık bir oyun için oyunun çıkış yaptığı ilk gün puanlama ve yorum yapılmasına izin vermeyecek bir değişikliğe gidiyorlar. Puanlar konusunda daha hakkaniyetli ve şeffaf davranılabilmesi için bu kararı veren yetkililer böylece oyunun çıktığı ilk gün bazı sebeplerle hak edilmeyen düşük puanların verilmesini de önlemek niyetindeler. Yeni sistem ile birlikte kullanıcılar artık yapımlara oyunun çıkışından 36 saat geçtikten sonra puanlama ve yorum yapabilecekler. Bakalım Metacritic puanlama sistemindeki bu değişikliğin ardından kullanıcıların daha hakkaniyetli bir biçimde oy kullanmalarını sağlamak konusunda başarılı olabilecek mi?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

2 Yorumlar

  1. Bence hayır. Neden diye soracak olursanız yine hater olanlar 36 saat geçse bile saçma sapan incelemeler yazıp düşük puanlar vereceklerdir. Bence Metacritic bunu yapmak yerine oyunla alakasız incelemeleri puana dahil etmeme gibi bir yol izlemesi lazım. Çünkü hater tayfa olduğu kadar fanboy bir tayfa da var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir