Anasayfa > Blog > Sistem Gereksinimleri > Minecraft Dungeons Sistem Gereksinimleri – Oyun Kaç GB?

Minecraft Dungeons Sistem Gereksinimleri – Oyun Kaç GB?

Mojang’in efsane oyunu Minecraft’ın evreninde geçen Minecraft Dungeons için sistem gereksinimleri nelerdir, Minecraft Dungeons kaç GB?

Minecraft Dungeons, 2020 yılının mayıs ayında çıkmış bir dungeon crawler oyunu. Mojang ve Double Eleven tarafından geliştirilip Xbox Game Studios tarafından yayımlanan oyun, Minecraft evreninde geçen ögelerden oluşmakla birlikte dungeon crawler türünü tam anlamıyla yansıtıyor. Çeşitli bölümlerden geçip karakterimizi geliştirerek Arch-Illager’ı alt etmeye çalıştığımız oyunda Minecraft’tan düşman yaratıklar, hayvanlar, eşyalar, silahlar bulunuyor. Çeşitli eşyaları ve büyüleri oyun esnasında toplayarak karakterimizi daha güçlü hâle getirebiliyoruz. Switch, PS, Xbox, PC ve xCloud aracılığıyla Android üzerinden oynayabileceğiniz oyun aynı zamanda tam çapraz platform desteğini de oyunculara sunuyor.

Minecraft Dungeons Nereden Alınır?

Peki Minecraft Dungeons için gereken sistem gereksinimleri nelerdir, oyunun bilgisayarda kapladığı alan ne kadardır? Oyuna başlamadan önce bilgilenmek istiyorsanız gelin birlikte inceleyelim. Oyunu nasıl alacağınıza dair bilgiye ihtiyacınız varsa üstteki butondan ilgili içeriğimize ulaşabilirsiniz.

minecraft-dungeons

Minecraft Dungeons Sistem Gereksinimleri

Oyunun gölgelendirmeleri ve genel görünüşü gayet kaliteli olsa da Minecraft Dungeons çok büyük ve detaylı dokular barındırmıyor, böylece sistemi ortalamanın altında olanlara bile optimize bir oyun deneyimi sunabiliyor.

Minecraft Dungeons Minimum Sistem Gereksinimleri

Oyun için minimum sistem gereksinimleri belirtilmiş değil, fakat aşağıda sizlerle paylaştığımız önerilen sistem gereksinimleri sayesinde Minecraft Dungeons’ı rahat bir şekilde oynayıp oynayamayacağınızı kontrol edebilirsiniz. Bilgisayarınızın özellikleri aşağıdaki özelliklerden biraz kötüyse endişelenmeyin, büyük ihtimalle yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde olmasa da sisteminiz oyunu kaldırabilecektir.

Minecraft Dungeons Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Intel Core i5 2.8GHz ya da eşdeğeri
  • RAM: 8 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 sürüm 18362.0 veya daha üstü
  • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 veya AMD Radeon HD 7870 veya DirectX 11 destekleyen, eşdeğer bir ekran kartı
  • Ekran Kartı RAM’i: 2 GB
  • Depolama Alanı: 6 GB
  • DirectX: 11

Dungeons

Minecraft Dungeons Kaç GB?

  • Bilgisayarda yaklaşık 3 GB’lık alan kaplayan Minecraft Dungeons’ı indirmek için 5-6 GB’lık alanınız olmasını öneriliyor.

Görselleri çok detaylı olmayan oyunun dosya boyutu da doğal olarak fazla büyük değil. Oyun bilgisayarda yaklaşık 3 GB yer kaplarken Xbox üzerinde 2.54 GB, Switch üzerinde 3.6 GB, PlayStation’da ise sadece 1.54 GB’lık alan işgal etmekte.

Minecraft Dungeons Hakkında

Mayıs 2020’de çıkan Minecraft Dungeons, Minecraft evreninden gelen ögelerden oluşan bir dungeon crawler oyunu. Bütün platformlar için çapraz oynama özelliğini destekleyen oyunda Arch-Illager’ı alt etmek için sıra sıra geçtiğimiz bölümlerde çıkan eşyalarla karakterimizi geliştirebiliyor, işimizi kolaylaştırabiliyoruz. Oyunu Microsoft Store, Nintendo Store ve PlayStation Store’dan alabilir, PC veya Xbox kullanıcısıysanız Xbox Game Pass aboneliğiyle oynayabilirsiniz.

Yazımızla umarız sizlere yardımcı olabilmişizdir. Fikirlerinizi veya aklınıza takılan soruları yorumlar kısmından bizlerle belirtebilirsiniz, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir