Anasayfa > Blog > Minecraft Java Edition Nedir? – Minecraft Sürümleri

Minecraft Java Edition Nedir? – Minecraft Sürümleri

Minecraft Java Edition nedir? Minecraft Java Edition ile Windows 10 Edition arasındaki fark nedir gibi soruları bu yazımızda cevaplandırdık.

Dünyanın en çok satan oyunu olan Minecraft birçok sürüme sahip. Farklı platformlarda da yer alan oyun düzenli olarak güncelleniyor ve yenilikler kazanıyor. Durum böyle olunca popüler yapımın hangi sürümünün daha iyi olduğu merak ediliyor. Bu noktada oyunun orijinal hali olan Minecraft Java Edition ve Minecraft for Windows 10

Sürümler arasındaki farklılıkları detaylı bir şekilde anlatmadan önce Minecraft Java Edition nedir sorusunu cevaplandıralım.

Minecraft Java Edition Nedir?

Minecraft’ın Java ile yazılmış sürümü olan Java Edition oyunun orijinal halidir. Minecraft Microsoft bünyesine girmeden önce birçok oyuncu oyunun bu sürümünü oynuyordu.
Java Edition’un en büyük farkı yazılım dili sayesinde ters mühendisliğe tabii tutulabilmesinde yatıyor.

Minecraft Ne Demek? – Türkçesi Nedir?

Bunun sayesinde Minecract Java Edition üçüncü parti modları, görünümleri ve çok daha fazla teknik değişikliği destekleyebiliyor. Grafik modları, oynanışı etkileyen modüller ve çok daha fazlası sadece Minecraft Java Edition’da kullanılabiliyor.

Minecraft Windows 10 Edition Nedir?

Minecraft for Windows 10 ise adından anlaşılabileceği üzere Windows 10’a özel olarak geliştirilen bir Minecraft sürümüdür. Bu sürüm sayesinde farklı cihazlar üzerinden arkadaşlarınızla beraber oynayabilirsiniz. Çapraz platform desteğiyle beraber Xbox One, iOS, Android ve Nintendo Switch üzerinden aynı sunuculara giriş yapmanız da mümkündür.

Sevilen oyunun Windows 10 sürümü aynı zamanda Minecraft Realms ve Minecraft Marketplace gibi ek içerikleri de bünyesinde barındırır ve bedrock sürümü üyesidir. Bu sürümde farklı sunucuları ziyaret edebilir ve pazardan alışveriş yapabilirsiniz.

Minecraft Bedrock Edition Nedir?

Bedrock sürümü ise oyunun diğer sürümlerinin birleşimidir. Örneğin bir PlayStation 4 kullanıcısı Minecraft’ı farklı bir konsolda oynayan başka bir oyuncuyla oynayabilir. Küçük çaptaki farklılıklar haricinde birçok sürüm büyük oranda benzerlik gösterir.

Sürümler Arasındaki Farklar

  • Minecraft Java Edition modlamaya ve ücretsiz değişikliklere açıktır. Ancak sadece PC üzerinde oynanabilir.
  • Minecraft Bedrock Edition modları desteklememektedir. Fakat çapraz platform desteği sayesinde birçok ayrı cihazda Minecraft’ı beraber oynama şansı sunar.
  • Bedrock sürümü yazılım dili dolayısıyla daha stabil bir performans göstermektedir.

Minecraft Java Edition ile Minecraft Windows 10 arasındaki en büyük fark olarak mod desteğinin eksikliği diyebiliriz. Java Edition’da ise diğer oyuncuların geliştirdiği modları oyuna yüklemek ve daha çeşitli bir deneyim elde etmek mümkündür. Buna karşın oyunun Windows 10 versiyonu da çapraz platform desteğiyle öne çıkmakta ve oyuncu menzilini genişletmektedir. Bu sürümü Microsoft Store üzerinden indirebilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir