Anasayfa > Blog > Minecraft Ne Demek? – Türkçesi Nedir?

Minecraft Ne Demek? – Türkçesi Nedir?

Oyun dünyasına adını elmastan harflerle yazdıran Minecraft ne demek? Oyunun ismi ne anlama geliyor ve Minecraft’ın Türkçesi nedir?

Minecraft 2009 yılında Markus Persson tarafından geliştirildi ve yıllar içerisinde dünyanın en sevilen oyunlarından biri haline geldi. 200 milyondan fazla satarak aynı zamanda dünyanın en çok satan oyunu unvanını da kazanan oyun hakkında merak edilen birçok konu var. Peki Minecraft ne demek ve Minecraft’ın Türkçesi nedir?

Minecraft Ne Demek?

  • Minecraft isminin dilimizde tam bir karşılığı bulunmasa da oyunun adını Kaz ve Üret olarak çevirebiliriz.

Mine kelimesi İngilizce dilinde kazanlamına gelen bir fiildir. Craft ise hem üretmek hem de ürün anlamını taşımaktadır. Oyunun adı bu iki kelimenin birleşiminden oluşur ve bu sözcükler oyunda yapılan en temel iki aktivitedir. Yeni bir dünya kurup oyuna başlar başlamaz ilk olarak kazıyoruz. Kazım yaparak elde ettiğimiz bloklar bize yeni şeyler oluşturma ve üretme şansı tanıyor. Dolayısıyla oyunun ismi oyunda yaptığımız her şeyi karşılıyor.

Oyun Adını Nasıl Aldı?

Yapıma adını veren kişi ise Notch olarak da tanınan Markus Persson oldu. Arkadaşlarıyla forumlarda tartıştıktan sonra ünlü oyun geliştiricisi yapmakta olduğu oyuna Minecraft adını verdi. Bunun arkasında ise yukarıda bahsettiğimiz temel aktiviteler yer alıyor.

Oyuncular Minecraft’ta her şeyi iki temel etkileşim üzerinden gerçekleştiriyor. Madenler kazıyor, elde edilen materyallerle üretim yapılıyor. Oyuncular Kaz ve Üret sistemiyle Minecraft’ın dünyaları arasında geçiş yapabiliyor ve devasa yapılar inşa ediyor. Sonuç olarak oyuna verilen ismin Minecraft’a çok yakıştığını söyleyebiliriz.

Minecraft Texture Pack Nasıl Kurulur? (Doku Paketi)

Notch’un oyuna bu ismi vermesinin arkasında o dönem oynanan birçok oyunda craft kelimesinin yer alması da yatıyor. Blizzard’ın StarCraft ya da Warcraft oyunlarının marka haline geldiği bu süreçte bu ismin yapımcıya çok daha uygun geldiğini söyleyebiliriz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

2 Yorumlar

  1. Minecraft Steve ne demek Java edition

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir