Anasayfa > Blog > Minecraft Texture Pack Nasıl Kurulur? (Doku Paketi)

Minecraft Texture Pack Nasıl Kurulur? (Doku Paketi)

Minecraft texture pack nasıl kurulur sorusunu cevaplandırdığımız yazımızda oyunun bloklardan oluşan dünyasını baştan aşağı değiştiriyoruz.

Türkçesi doku paketi olan texture pack modları oyunu görsel anlamda tamamen yeniliyor. Bu paketler Minecraft’taki blok, eşya ve moblara yeni grafikler ekleyip oyuna yepyeni bir atmosfer kazandırıyor.

Minecraft OptiFine Kurulumu – OptiFine Nasıl Yüklenir?

Pekala, gölge paketleri ve OptiFine desteği ile Minecraft’ın nefes kesici hale getiren doku paketleri nasıl yüklenir?

Minecraft Texture Pack Kurulumu

Hem teknik hem de görsel anlamda değiştirilmeye oldukça açık olan Minecraft için binlerce doku paketi geliştirildi. Oyunun sürümüne göre değişiklik gösteren bu dosyaları sisteminize indirmeden önce Minecraft versiyonu ile aynı olduğundan emin olmalısınız.

  • Belirlediğiniz doku paketini bilgisayarınıza indirin. Genelde .zip uzantısı ile yayınlanan bu dosyaları arşivden çıkarmanıza gerek yok.
  • Başlat’ta yer alan arama kısmına %appdata% yazın ve Enter tuşuna basın.
  • Yaptığınız aramadan sonra %appdata% /roaming/.minecraft dizinine ulaşın.
  • İndirdiğiniz doku paketini bu dizinde yer alan resource packs adındaki klasöre taşıyın.
  • Oyunu açın ve Ayarlar kısmından Doku Paketleri sekmesine geçiş yapın. Resource Packs yani Kaynak Paketleri klasörüne aktardığınız grafik dosyalarını burada etkinleştirebilirsiniz.
  • Yukarıda belirttiğimiz dizine bu şekilde ulaşmak yerine oyunun Ayarlar kısmını da kullanabilirsiniz. Ayarlar > Doku Paketleri Klasörünü yöntemi ile indirdiğiniz arşiv dosyasını taşımanız gereken yere ulaşabilirsiniz.

Minecraft Shader Nasıl Kurulur?

Minecraft texture pack nasıl kurulur sorusunun cevabını yukarıdaki aşamalar sayesinde cevaplandırdık.  Sevilen yapımın grafiklerini daha şirin ve hoş bir süzgeçten geçiren paketlerin yanı sıra oyunu adeta 3D bir mimarlık programına çeviren gerçekçi paketlere de göz atabilirsiniz.

Özellikle Yaratıcı modda harikalar yaratmanızı sağlayan bu paketler, uygun OptiFine sürümü ile desteklendiğinde Minecraft’ta ev yapımı bir RTX etkisi yaratıyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

3 Yorumlar

  1. Ben bir kaç şey yaptım başka ne yapmalıyım?

  2. Ben texture packleri deyiştirmek istiyorum.bunu bedrock editation yani pocket editationda nasıl yapa bilirim

  3. bende zip dosyası yok bu yüzden olmuyor dediğinizide yaptım ne yapacam başka 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir