Anasayfa > Blog > Minecraft OptiFine Kurulumu – OptiFine Nasıl Yüklenir?

Minecraft OptiFine Kurulumu – OptiFine Nasıl Yüklenir?

Minecraft OptiFine kurulumu ile Minecraft görsellikte yeni bir boyuta ulaşıyor. Minecraft OptiFine nasıl yüklenir?

Kurulum rehberine geçmeden önce OptiFine nedir sorusunu cevaplandıralım. Optifine.net üzerinden Minecraft’ın farklı versiyonlarına indirebileceğimiz bu mod ne işe yarar?

Minecraft Texture Pack Nasıl Kurulur? (Doku Paketi)

OptiFine Nedir?

Ana işlevi Minecraft’ı optimize etmek ve daha hızlı çalışmasını sağlamak olan OptiFine, oyunun grafiklerini büyük oranda netleştirirken yapıma HD doku desteği de ekliyor. Bloklardan oluşan ve kendine has görsel tarzıyla öne çıkan Minecraft’ın blokları, bu mod sayesinde daha hoş bir görünüm kazanıyor.

Dinamik ışıklandırmalar, yumuşak aydınlatma ve dikey senkronizasyon gibi birçok grafiksel ögenin OptiFine sayesinde daha kapsamlı bir hale geldiğini söylemek de mümkün.

OptiFine aynı zamanda shader adı verilen paketlerin de kurulabilmesini sağlıyor. Minecraft’a muazzam bir derinlik katan bu paketler içlerinde yansımalar, ışıklandırmalar ve gerçekçi gölgeler barındırıyor. Tabii bu geliştirmeleri oyuna eklemek için Minecraft’ın sürümüne uygun bir OptiFine kurulumu yapmanız gerekiyor.

Minecraft Shader Nasıl Kurulur? (Detaylı Rehber)

Minecraft OptiFine Nasıl Yüklenir?

Optimizasyon moduna dair kısa bir açıklama yaptıktan sonra kurulum rehberine başlayabiliriz. Sunduğu birçok yeniliğe rağmen oldukça basit bir yükleme işlemi gerektiren OptiFine, geliştiricinin resmi internet sitesi üzerinden indirilebiliyor.

  • Bu bağlantı üzerinden OptiFine modunun resmi internet adresine ulaşın.
  • Bu noktada Minecraft versiyonlarına göre kategorize edilmiş farklı sürümleri göreceksiniz.
  • Kullandığınız sürüme uygun OptiFine paketini bilgisayarınıza indirin.
  • Bir yükleme dosyası olarak sisteminize inan paketi çalıştırın.
  • Yükleme penceresi .minecraft adresini otomatik olarak bulacaktır. Fakat bulamaması durumunda Başlat üzerinden %appdata%/roaming adresine gidebilir ve .minecraft dizinini seçebilirsiniz.
  • Install tuşuna bastıktan sonra belirlediğiniz Minecraft OptiFine sürümü oyuna yüklenecektir.
  • Ardından oyunu çalıştırabilir ve profil editöründen modun ismini gördüğünüz sürümü seçebilirsiniz. Oyunu çalıştırdıktan sonra kurulumundan emin olmak için F3 tuşuna basabilir ve sol üstte OptiFine yazıp yazmadığını denetleyebilirsiniz.

Minecraft OptiFine kurulumu tamamlandıktan sonra oyuna gölgelendirme paketleri ekleyebilir ve Minecraft’ı nefes kesici bir hale getirebilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

2 Yorumlar

  1. Gerçekden çok yararlı eline saglık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir