Anasayfa > Blog > Minecraft Shader Nasıl Kurulur? (Detaylı Rehber)

Minecraft Shader Nasıl Kurulur? (Detaylı Rehber)

Minecraft shader nasıl kurulur sorusunu cevaplarken oyuna el yapımı RTX desteği getiriyor ve grafiksel düzeyde çağ atlıyoruz.

Dünyanın en sevilen oyunlarından biri olan Minecraft oyunculara piksellerden oluşan uçsuz bucaksız bir dünya sunuyor. Küp bloklardan oluşan bu dünyayı çeşitli mod paketleri ile görsel olarak baştan aşağı yenilemek mümkün.

Minecraft Texture Pack Nasıl Kurulur? (Doku Paketi)

Minecraft shader paketleri sayesinde oyuna ışıklandırma ve objelere ait gölgelendirmeler geliyor. Fakat oyuna shader kurmadan önce Minecraft sürümüne uygun bir OptiFine kurulumu yapmanız gerekiyor. OptiFine, Minecraft’ı görsel açıdan daha stabil bir hale getirirken oyuna gölgelendirme desteği de ekliyor. Hemen aşağıda bulunan rehberimiz ile uygun OptiFine sürümü için kurulum yapabilirsiniz.

Minecraft Shader Nasıl Kurulur?

Hem teknik hem de grafiksel tarafta mod desteğine açık olan Minecraft için yüzlerce doku ve shader paketi bulabilirsiniz. Fakat shader paketlerinin özellikle ekran kartınıza yük bindireceğini belirtelim. Işıklandırmalar, gölgelendirmeler ve diğer grafiksel iyileştirmeleri oyuna eklemek için sistem gereksinimlerine göz atmanızı öneriyoruz.

Minecraft OptiFine Kurulumu – OptiFine Nasıl Yüklenir?

Shader paketleri genelde üç ya da dört ayrı sürümden oluşuyor. Düşük, orta, yüksek ya da ultra olarak farklılık gösteren bu paketler farklı sistem gereksinimlerine sahip olabiliyor. Sistem gereksinimleri tarafında oldukça talepkar olan bu paketleri indirmeden önce geliştiricinin notlarına göz atmayı unutmayın.

  • Sisteminiz için uygun olan shader klasörünü indirin.
  • İndirdiğiniz klasör eğer bir .zip arşivi içerisindeyse dosyaları C:\Kullanıcılar\Bu bilgisayar\AppData\Roaming\.minecraft\shaderpacks adresine çıkarın. Eğer klasör arşivlenmemişse olduğu gibi taşıyabilirsiniz.
  • Bu klasöre yerine oyunun resmi çalıştırıcısından Options > Video Settings > Shaders > Shaders Folder adımlarını izleyerek ulaşabilir ve klasörü Shaders Folder içine taşıyabilirsiniz.

Bu adımları izledikten sonra Minecraft’ı çalıştırın ve Ayarlar ekranından gölge paketlerine ulaşın. Bu pencereden yüklemiş olduğunuz modu etkinleştirebilir ve çok daha nefis gözüken Minecraft’ın keyfini çıkarabilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir