Anasayfa > Blog > MMORPG Nedir, MMORPG Oyunlar Nelerdir?

MMORPG Nedir, MMORPG Oyunlar Nelerdir?

Oyuncuların en sevdiği türlerin başında gelen MMORPG nedir? Bu türdeki oyunlar nelerdir? Gelin bu soruları birlikte cevaplayalım.

MMORPG, rol yapma öğelerinin yer aldığı birçok oyuncunun bulunduğu sunucularda oynanan oyun türünün adıdır. MMORPG oyun içi görevler, seviye sistemi ve PvP sayesinde oyuncuların rekabet dürtülerinin canlı tutulduğu bir oyun türüdür. Her ne kadar isimleri birlikte anılır olsa da her MMO oyun bu alt türe ait değildir. Bu nedenle aşağıdaki yazımız farklarını anlamanız konusunda yardımcı olacaktır.

MMO Nedir? Alttürleri Nelerdir?

Türü oynayan birçok oyuncu, türe kendini o kadar yakın hissediyor ki birçok insanın tek oyunda binlerce saat geçirdiğini görmek mümkün. Ayrıca çoğunlukla ücretsiz olan bu ürünlerin P2W yapılarının bulunduğunu da söylemek lazım. Dolayısıyla çoğu zaman maddi bir kaynak ayırmayan oyuncuların bu oyunlarda iyi yerlere gelebilmeleri için büyük zamanlar harcaması gerekiyor.

Sunucuların birçoğunun kendi ekonomilerinin bulunduğunu, enflasyon gibi durumların yaşanabildiğini de belirtelim. Kısacası bu türdeki işler dünyamızın simülasyonları gibi hareket etmekteler. Ayrıca bu aşamada ve bağlamda ekosistem oluşturdukları da söylenebilir. Çoğu oyunda, oyundan alınan lezzetin tonlarını değiştirmek isteyen oyuncular diğer oyuncular tarafından kurulmuş PvP sunucuları da ziyaret edebiliyor ya da yeni sunucularda sıfırdan oyuna başlayabiliyorlar.

PvP Nedir?

MMORPG Oyunlar Nelerdir?

Oyun türünü yakından tanımak için bu türde yapılan oyunlara da göz atmak lazım. Birçok oyuncunun hayatının belirli dönemlerinde bu türdeki oyunlarla vakit geçirdiğini oyunların isimlerinden bahsettiğimizde daha iyi görebiliriz.

  • Knight Online
  • Silkroad Online
  • Metin 2
  • World of Warcraft
  • Eve Online
  • Black Desert Online
  • Ultima Online
  • RuneScape
  • Cabal Online
  • Mu Online

Sizlere tavsiyemiz eğer sıfırdan bir oyuna başlayacaksanız P2W dengesini doğru kurmuş bir oyunu tercih etmeniz olacaktır. Bununla ilgili araştırmaları oyunların sunucularında gerçekleştirebilirsiniz. Umarız içeriğimiz MMORPG nedir sorusuna yeterli cevapları verebilmiştir. Herkese bol eğlenceler.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir