Anasayfa > Blog > MMOTPS Nedir? MMOTPS Oyunlar Hangileridir?

MMOTPS Nedir? MMOTPS Oyunlar Hangileridir?

Son yılların yükselen MMO alt türü MMOTPS nedir? Oyuncuların sık sık tercih ettiği bu oyunlar hangileridir? Gelin birlikte öğrenelim.

MMOTPS, üçüncü şahıs nişancı türünün, devasa çok oyunculu oyunlarla buluşmasıyla ortaya çıkan türdür. Birçok oyuncunun bulunduğu sunucularda rekabete dayalı aksiyonun yaşandığı bu oyun türü MMO’nun alt kategorileri arasında sayılmaktadır. Bundan ötürü MMO hakkında da bilgi edinmenizi önerir, aşağıdaki yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

MMO Nedir? Alt Türleri Nelerdir?

Oyun türünün gereği bağımlılığı arttırıcı pek çok unsur bu oyunlarda yer alabilir. Özellikle son yıllarda oyuncuların en çok tercih ettikleri türün bu olduğunu düşünürsek hem bağımlılığı, hem de ücretsiz olduklarını anlayabiliriz. Çoğu diğer ücretsiz oyun gibi MMOTPS oyunlar da Pay to Win olabilmekteler. Buna dikkat etmenizi ve bu türdeki oyunlara yaklaşmamanızı tavsiye ederiz.

Oyunlar genel olarak karşılıklı rekabete dayalıdır. Yani oyun türlerinin PvP olduğunu söylemek pek de hata olmaz. Bunun yanı sıra seviye, lig gibi ekstra sistemler de oyunlarda sıklıkla kullanılır. Dilerseniz gelin oyunları sıralayacağımız alt başlığımıza da geçelim.

PvP Nedir?

MMOTPS Oyunlar Hangileridir

Türü anlamak için, oyunlara göz atmakta da fayda var. Aşağıdaki oyunları sizin için derledik. Eğer beğendiğiniz ve listede yer alsın dediğiniz başka bir oyun varsa bize iletebilirsiniz. Umarız saydığımız bu oyunlarla MMOTPS nedir sorusuna da tam olarak yanıt vermiş oluruz.

  • Fortnite
  • Last Man Standing
  • PLAYERUNKOWN’S BATTLEGROUNDS / PUBG (TPS Moduyla)
  • World of Tanks
  • War Thunder
  • Warframe
  • World of Warships
  • Crossout
  • Star Conflict

Yukarıda saydığımız oyunların kimisinin gelir modeli oyun içi kozmetiklerin satışıyken, kimi oyunlar da oyun içi güçlendirmeler satarak ayakta durmakta. Oyun içi güçlendirmelerin oyunun dengesini ne kadar bozduğunun kararını da vermek sizlere düşüyor. Biz size iyi oyunlar dileyelim.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir