Anasayfa > Listeler > Mortal Kombat Bilinmeyenleri Bölüm 2

Mortal Kombat Bilinmeyenleri Bölüm 2

Sevgili Mortal Kombat severler, bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Mortal Kombat Bilinmeyenleri adında bir seri başlatmıştım. Vahşet dolu serimizin derinliklerine inmiştik. Bu yazımızda serimize devam ediyoruz. Hemen listeye geçelim!

Listeye başlamadan önce belirteyim bu liste Mortal Kombat 2 üzerinden gidecektir. Geriye yaslanıp çayınızı, kahvenizi alın. Çünkü çok keyifli bir liste olacağını düşünüyorum.

FERGALITY!

Oyunun Sega Genesis versiyonuna sahipseniz eğer hileler kısmında sadece “Rayden” karakterine özel bir bitirici hareketi açabiliyorsunuz. Fergality adlı bu kodda rakibinizi duman çıkartan Fergus Mcgovern’a dönüştürebiliyorsunuz. Kendisi Probe Software adlı stüdyoda çalışıyordu. Kendisini de 2016 senesinde kaybettik. Yine de Mortal Kombat’ın ismi oyunun Wiki’sinde bile olmayan bu güzel abimizi anması güzel olmuş. Keşke yeni oyunlarında da vefatı için bir gönderme yapsalarmış.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Kısa Boylu Boss Mu Olur?

Mortal Kombat serisinin tartışılmaz en ürkütücü boss karakteri Shao Kahn’dır. Hem gücü hem görünümüyle hem de sesiyle rakibine korku salan Shao Kahn’ın Mortal Kombat 2 oyununda boyunun uzatıldığı gibi bir gerçek var arkadaşlar. Şöyle izah edeyim. Shao Kahn’ın aktörü Brian Glynn, diğer aktörlerden kısaydı. “Bodybuilder” olan abimizin boyu nedeniyle Shao Kahn’ın üzerinde oynama yapıp boyunu uzattılar.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

The Pit Gizemi

Oyunun “The Pit II” adlı arenasında çoğu fanın bileceği üzere arka planda iki karakterin dövüştüğünü görebilirsiniz. Daha dikkatli ve daha yakında baktığınızda birisinin yeşile boyanmış Liu Kang olduğunu diğerinin ise Mortal Kombat Armageddon adlı oyunda boss karakter olan Blaze olduğunu görebilirsiniz. Modlarla oyuna eklenebilen bu iki karakter (fanların taktığı isimleriyle Hornbuckle ve Torch.) daha sonradan Mortal Kombat Shaolin Monks ve Mortal Kombat (2011) oyunlarında görmek mümkün.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Hataları Fırsata Çevirmek

Her oyunda hata olur sevgili dostlar. Önemli olan o hatayı düzeltmektir. Ya da fırsata çevirmektir. Mortal Kombat’ın ilk oyununda Johnny Cage’in Decapitation adlı fatality hareketinde rakibinin kafasını uçururken bir glitch meydana geliyor ve hata sonucu rakibinin kafasını iki defa uçuruyor. Bunun farkına varan geliştirici ekip ise bu hatayı ikinci oyunda da kullanıyorlar. Johnny Cage, ikinci oyunda bu kez rakibinin kafasını üç defa uçuruyor. Tabi onu yapmak için de ekstradan bazı tuşlara basmanız gerekiyor fatality esnasında. Keşke günümüz Mortal Kombat oyunları da bu şekilde interaktif olabilse. Hayır Armageddon sen hariç! Seninkiler berbattı.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Boss İle Fatality Yapmak

Oyunda Shao Kahn’ın ve Kintaro’nun fatality hareketleri bulunmuyor. Fakat bir şekilde Kintaro’ya yaptırmak mümkün. Shang Tsung ile oynarsanız eğer bir fatality hareketinde Kintaro’ya dönüşüp rakibinizi tek yumrukta ikiye bölecektir. Sizi ne kadar tatmin eder bilmiyorum ama en azından bir boss karakterinin fatality yapması, eski Mortal Kombat oyunlarında sık sık gördüğümüz bir şey değil doğrusu.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Diğer Dövüş Oyunları Ve Midway

Oyunun dosyalarında bilinmeyen nedenlerden ötürü kullanılmayan bir logo var. Bu logo WWF WrestleMania adlı bir arcade oyununa ait. WWF’in içerisinde Mortal Kombat’a ait karakterleri görebilirsiniz hatta oynayabilirsiniz. Zaten Midway ile işbirliği içerisinde olan oyun bu şekilde bir reklam yapacaklardı fakat bu fikir çöpe gitti.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Mortal Pong

Eğer işsizseniz ve oyunda 250 maç yaparsanız karşınıza 29 Kasım 1972 tarihinde yayınlanan Pong adlı oyun çıkıyor. Herhangi birisi 7 sayı yaparsa oyun bitiyor ve vahşet dolu oyunumuz kaldığı yerden devam ediyor.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Sansür Kombat 2

Önceki oyun gibi bu oyunda da sansüre maruz kalan Mortal Kombat 2, ilk oyunda yapılan kadar aşırı bir sansüre başvurmamışlar. Oyunun Japon versiyonunda karakterlerin kan rengini yeşil yapıp bazı sürümlerinde ise fatality sahneleri siyah beyaz gösteriliyor. Oyunun can alıcı özelliğinin farkına varmış olacaklar ki artık aileler ve oyuncular da alışmışlar.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Shang Tsung’un Kahkahası

Oyunda Shang Tsung rakibini yendiği zaman yalnızca arcade ve Sega Saturn adlı konsolsa kahkaha atıyor. Neden diğer versiyonlarında atmıyor henüz bilinmiyor ama ilk oyundaki gibi ürkütücü bir kahkaha atmadığı kesin.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Jax’ın Yapım Süreci

Mortal Kombat 2 yapılırken oyuna ilk kez Jax karakterini koyacaklardı. Sonya’nın iyi bir dostu olan Jax, kickbox ile uğraştığı için tasarımı, başlangıçta giyimi de ona göreydi. Fakat sonradan fark ettiler ki bu tasarımla karakter, Street Fighter 2’den tanıdığımız Balrog ve Sagat karakterlerine çok benziyordu. Daha sonradan tasarımını tamamen değiştirip günümüzdeki bildiğimiz üstü çıplak, taytlı, seksi bir karakter yarattılar. (Demir kolları daha sonradan eklendi.)

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

FIGHT!

Bir listemizin daha sonuna geldik efendim. Siz de oyun hakkında bildiklerinizi, liste hakkındaki görüşlerinizi ve daha nicelerini yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Herkese iyi oyunlar! Esen kalınız.

 

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir