Anasayfa > Listeler > Mortal Kombat Bilinmeyenleri Bölüm 3

Mortal Kombat Bilinmeyenleri Bölüm 3

Sevgili Mortal Kombat severler, bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Mortal Kombat Bilinmeyenleri 2 adlı listeyi sizlere sunmuştuk. Bu listemizde Mortal Kombat Bilinmeyenleri adlı seriye hızla devam ediyoruz. 

Bu listede yalnızca Mortal Kombat 3 bilinmeyenlerini derledik. Hemen Mortal Kombat Bilinmeyenleri adlı listemize geçelim.

Pac-Man Göndermesi

Eğer oyundaki “The Street” adlı arenanın arka planına bakarsanız arkadaki binanın tepesindeki Pac-Man dekorlarını görebilirsiniz. Pac-Man dışında arkasındaki minik, sevimli ama ölümcül olan hayaletleri görmek mümkün. Klasik bir oyunu anmanın en güzel  şekillerinden birisi olabilir sanırım.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Silinen Şeyler

Oyunun kodlarına ve dosyalarına bakacak olursanız eğer oyunda bulunmayan Scorpion karakterinin aslında daha önceden eklenmesinin planlandığını görebilirsiniz. Oyunun kodlarında “Scorpion Wins” yazısını görmek mümkün. Sadece Scorpion değil, Clasik Sub-Zero’nun friendship hareketi ve Ermac’ın animality hareketini görebilirsiniz. Bunlar oyun eklenecek şeylerdi fakat daha sonradan bilinmeyen nedenlerden kaldırıldı. Tabi daha sonra bu saydıklarım Ultimate Mortal Kombat 3 ile birlikte eklendi. Hoş da oldu.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Eklenmeyen Karakterler

Az önce de belirttiğim gibi oyun yapılırken birçok karakter eklenmedi. Daha sonradan Ultimate Mortal Kombat 3 ile eklendi. Scorpion, Reptile, Raiden, Johnny Cage, Kintaro, Goro gibi karakterler oyuna eklenmedi. UMK ve Mortal Kombat Trilogy ile eklendi.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Raiden Ve Kano

Eğer Nightwolf’un friendship hareketini yaparsanız Nightwolf, Raiden’a dönüşüp Mortal Kombat 2’nin arcade makinesini getiriyor. Ardından da “I’ve never seen a Kano transformation.” diye bir yazı beliriyor. Kano’nun ve Sonya’nın Mortal Kombat 2’de bulunmamasına karşın bir gönderme yapıyorlar.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Mercy!

Mortal Kombat evreninde çok az kullanılan hareketlerden birisidir (Mortal Kombat 11 ile tekrardan Mercy yaparak eskileri yad ediyoruz.) Adından da anlaşılabileceği gibi Mortal Kombat’a biraz aykırı olan “Acıma” hareketini sergileyebiliyorsunuz. Yapmanız için bir raunt yenilip Finish him/her’den sonra bir takım hareketler yapmanız gerekiyor. Yaptıktan sonra karakteriniz hangisiyse Shao Kahn ona göre anons ediyor. Örneğin “Sub-Zero shows Mercy!” diyor ve rakibinize az bir miktarda sağlık veriliyor. Bu hareketi de her maçta yalnızca bir defa yapabiliyorsunuz. Mercy hareketinden sonra ise dilediğiniz gibi Fatality yapabilirsiniz. Hafiften aşağılayıcı bir hareket olan Mercy, aslında pek sağlıklı bir hareket değil. Çünkü eğer karşınızdaki “very easy” veya oyunda çok iyi değilse çevirme şansı oluyor. (Gerçi oyunun very easy modu bile aşırı zorlaşabiliyor bazen.) Zaten bir raunt avans verdiğiniz rakip yaptığınız artistlik yüzünden sizi yenip iki-üç ay alay konusu olabiliyorsunuz.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Çevre Etkileşimleri

Seride ilk kez çevrenin kullanıldığı (Stage Fatality kısımları hariç.) oyunumuzda rakibinizi bazı bölümlerde “uppercut” hareketiyle başka bir arenaya fırlatabiliyorsunuz. Benzer şekilde çevre faktörlerini serinin devam oyunlarında da kullanabiliyorsunuz. Günümüz oyunlarında da çevre faktörleri yok değil fakat eskideki gibi rakibinizi oradan oraya fırlatabilsek keşke.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Ninja Yokluğu

Mortal Kombat 3, serideki tek ninja içermeyen oyunudur. Aslında Sub-Zero var fakat ninja kostümleri yok ve maskesiz haliyle dövüşe katıldı. Aynı zamanda resmi olarak da ninja değil. Çünkü hikayeye göre Sub-Zero, Lin Kuei’den atılıyor. Fakat sonradan oyuna ninjalar teker teker geliyor. Bunu çok tekrar ediyorum biliyorum ama kızmayın. Çünkü içim dolu. Bilgi vereceğim bilgi! En sevdiğim Mortal Kombat oyunlarından birisidir. Seviyorum işte!

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Geliştiricilere Saygı!

Oyunun birçok arenasında geliştiricilerin isimleri gizlenmiş bir şekilde bulunuyor. Mesela “Subway” adlı bölümde arka plandaki tabelada “Boon/Tobias” yazıyor. Kendi soy isimlerini istasyon isimleri olarak kullanan ekip, “The Graveyard” adlı bölümde ise arka plandaki mezar taşlarına isimlerini yazdıklarını görebilirsiniz. (Johnny Cage dahil!) doğum ve ölüm tarihleri ise oyunun arcade versiyonunun çıkış tarihi olan 1 Nisan 1995 yazıyor. İsimlerini bu şekilde yazmaları çok ilginç ve hoş olmuş. Gerçekten de saygı duyulacak isimler bunlar.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Ekstra İçerikler!

Oyunu bitirdiğinizde veya bir maça başlarken çıkan kod sekmesinde belirli şeyleri girerseniz, çeşitli oyun modlarını açabiliyorsunuz. Tıpkı yeni oyunlardaki gibi block yasak, zıplama yasak gibi şeylerden bahsediyorum. Onun dışında oyun bittiğinde rastgele bir ödül seçebiliyorsunuz. “Shao Kahn’ın gizli hazinesini buldun! Şimdi kendine bir ödül seç.” diyor. Bazılarında karakter, bazılarında gizli dövüşler (Çok zor oluyorlar genelde. Nasıl ödülse artık.) Bazılarında mini oyunlar, bazılarında ise ekstra videolar bulma şansınız var.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Cinse Göre Kan Rengi

Oyunda karakter cinsine göre kan rengi de değişiklik gösteriyor. İnsanların kan rengi kırmızı, Outworld karakterlerinin kan rengi yeşil, Cyborg karakterlerinin kan rengi ise siyah renkte gösteriliyor.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

FINISH HIM!

Bir listemizin daha sonuna geldik. Bir Mortal Kombat oyununun daha derinlerine indik ve siz güzel insanlarla paylaştık. Ed Boon görse bana Netherrealm Studios için iş tekli-

Lafı daha fazla uzatmadan toparlayalım sevgili okurlarımız. Seri hakkında görüşlerinizi ve eklemek istediğiniz bilgiler varsa yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar! Bol Fatality içeren günler diliyorum. Esen kalınız!

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir