Anasayfa > Listeler > Mortal Kombat Bilinmeyenleri Bölüm 4

Mortal Kombat Bilinmeyenleri Bölüm 4

Sevgili Mortal Kombat severler, bugün sizin gününüz. Çünkü bu listemizde Mortal Kombat Bilinmeyenleri adlı serimize devam ediyoruz! Gözlerinizden akan sevinç gözyaşlarını görüyor gibiyim. Evde bir bayram havası, ellerde çikolatalar ve sürülen kolonyalar. Bayramdan değil. Malum kendimizi korumamız lazım tabi. Serimizi takip ediyorsanız eğer Mortal Kombat Bilinmeyenleri 3 adlı listemizde Mortal Kombat 3 hakkında konuşmuştuk. Listede oldukça yer verdiğimiz bir diğer oyun ise Ultimate Mortal Kombat 3 olmuştu.

Mademki önceki listede Ultimate Mortal Kombat 3 hakkında az da olsak konuştuk, o zaman o oyunun biraz derinlerine inelim. Çayınızı kahvenizi alın ve listemizin tadını çıkarın efendim.

Shao Kahn’ın Hazineleri

Önceki listede de bu hazinelerden bahsetmiştim. Oyunu bitirdiğinizde 12 adet hazineden birisini seçebiliyorduk fakat Ultimate Mortal Kombat 3’de oynadığınız zorluk seviyesine bağlı olarak hazine sayısı da değişiyor. Örneğin Novice zorluğunda 4, Warrior zorluğunda 6, Master zorluğunda 8, Champion zorluğunda ise 12 adet hazine seçebilme şansınız olur.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Mortal Kombat 4 Coming Soon

Son credits yazılarının sonuna kadar beklerseniz eğer en sonda “KVOONNNMMIIGSC” yazısıyla karşılaşacaksınız. Bu yapımcıların sarhoşken yazdığı bir yazı değil elbet. Bu karmaşık harfleri bir sıraya dizerseniz eğer “MK4 Coming Soon” yazısı ortaya çıkıyor.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Akrep Sheeva

Ultimate Mortal Kombat 3 ile gelen yeniliklerden birisi de yeni animality hareketleri. Scorpion’a akrebe dönüşme animasyonu vereceklerdi. Fakat onu nedense Sheeva’ya verdiler. Scorpion ise penguene dönüşüyor. Bunu sonradan Mortal Kombat 4’de düzeltildi. Scorpion’un bir fatality hareketinde dev bir akrebe dönüşüp rakibini ikiye ayırıyor.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Chameleon

Oyunun Sega Genesis, Sega Mega Drive ve Super Nintendo versiyonununda Chameleon adlı bir ninja eklenecekti fakat karakteri hiçbir zaman bitiremediler. Fakat oyunun kodlarında hala Chameleon bulunuyor. Bazı hilelerle karakteri kullanabilirsiniz. Karakterin normalde sürekli renk değiştirmesi yerine sadece sarı renkte bir ninjaydı. Tıpkı Scorpion gibi. İçinizden “Sen nasıl adamsın, renk değiştirerek yere varamazsın adam ol adam!” dediğinizi duyar gibiyim ama üzerine gitmeyin onun da. Seveni de az garibimin.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Sonya’nın Dansı

Mortal Kombat 3’de Sonya’nın 80’lerin korku filmlerindeki kızlar gibi dans etmesini görebilirsiniz. Bu friendship hareketi Ultimate Mortal Kombat 3 için değiştirildi. Geliştiriciler de bu rahatsız edici dansın farkına varmış olacaklar ki hareketi değiştirdiler. Ultimate Mortal Kombat 3’de Sonya, yer altından birbirinden güzel çiçekler çıkartıyor. Eh bu diğerinden daha kabul gören bir şey sonuçta.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Ed Boon Ve Rain

Rain aslında oyunun arcade versiyonunda bulunmuyordu fakat oyuncular bir fan yapımı olan Rain karakterini tasarladılar. Daha sonradan geliştiriciler oyunun ev konsolları için çıkan versiyonlarında Rain karakterini eklediler. Karakterin ismi ise Ed Boon abimizin en sevdiği şarkılardan birisi olan Prince adlı şarkıcının Purple Rain şarkısından geliyor. Şarkının yorumlarında Mortal Kombat hayranlarını görmeyi beklerken ise K-Pop hayranlarının akınıyla karşılaştım. Yorumlara büyük harfler ile FATALITY yazalım sevgili Mortal Kombat severler. Rock müziğin hakkını biz oyuncular vereceğiz. Bu arada Ed Boon, tam bir Rock müzik sevdalısıymış anlaşılan. Be boyu devrilesice neden Mortal Kombat 11’in ve Mortal Kombat X’in trailer videosunda rap müzik kullandın o zaman?

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Raiden Nerede?

Önceki listede bolca eksik karakterlerden ve bunların daha sonradan Ultimate Mortal Kombat 3 için eklendiğini bol bol söylemiştik. Yeni arenalar, karakterler eklendi oyuna fakat hala Raiden ve Johnny Cage (Aslında Johnny Cage hikaye gereği eklenmedi.) oyunda yoklar.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Stryker Üzerinde Değişiklikler

Stryker oyuna eklenmeden önce silah kullanmayacaktı fakat bazı sebeplerden ötürü son anda oyuna ateş etme getirdiler ve doğrusunu söylemek gerekirse çok gıcık bir hareket. Ayrıca attığı bombalar da daha yavaş gidecekti. Son anda onu da hızlandırdılar ki bu da Stryker ile kolayca spam yapabileceğiniz anlamına geliyor. Hem gıcık hem boş hem de spam karakteri olan Stryker için gönül rahatlığıyla noob karakteri diyebilirim. Hayır Saibot olan noob değil. Düz noob.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

FATALITY!

Bir listemizin daha sonuna geliyoruz. Umarım benim kadar da siz de eğlenmişsinizdir. Eğer sizin de bildiğiniz şeyler veya Mortal Kombat Bilinmeyenleri serisi hakkında söylemek istedikleriniz, görüşleriniz varsa yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar efendim! Esen kalınız.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir