Anasayfa > Listeler > Mortal Kombat Bilinmeyenleri Bölüm 5

Mortal Kombat Bilinmeyenleri Bölüm 5

Sevgili arcade hayranları, sevgili vahşet hayranları, sevgili MORTAL KOMBAT hayranları! Mortal Kombat Bilinmeyenleri Bölüm 4 adlı listenin devamı niteliğindeki listeye hoş geldiniz! Bu listemizde Mortal Kombat hayranlarının sevdiği, bayıldığı, yanıp tutuştuğu Mortal Kombat Bilinmeyenleri adlı serimize devam edeceğiz. 

Uzun bir aradan sonra siz Mortal Kombat aşıkları ile tekrardan birlikte olmak çok güzel bir his doğrusu. Sizin de bu listeyi çok beklediğini(!) bildiğimden bir kez daha sizleri 1990’lı yıllara götürüyorum efendim. Ufak bir hatırlatma yapayım. Bu listede sadece Mortal Kombat Trilogy bilinmeyenleri olacaktır. Dilerseniz hemen listeye başlayalım.

Farklı Versiyonlar

Oyunun farklı versiyonlarında karakter listesinde büyük değişikliklere başvurmuşlar. Playstation 1’de bütün karakterler bulunurken, Nintendo 64 versiyonunda Sub-Zero (maskesiz), Smoke (ninja), Goro, Shao Kahn, Motaro ve Kintaro’yu koymamışlar. Fakat bir şekilde boss karakterleri hileler yardımıyla ekleyebilirsiniz. Büyük ihtimalle şimdi oynamaya kalkarsanız oyun acayip derecede zor olacaktır. Sanırım bu emülatörlerde oyunları zor yapmak moda olsa gerek. Benden size bir tavsiye. Oynayacaksanız eğer hiç diğerleriyle uğraşmayın. Shao Kahn’ı alın ve önümüze gelene bir tekme hesabı sadece tekme atarak bitirin oyunu. Son bölümde zorlanabilirsiniz. Ölüp Sub-Zero’yu seçin ve Ice Blast spamı yapa yapa öldürün Shao Kahn’ı.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Komik Buglar

Oyunda bitirici hareketleri bilirsiniz. Babality, Fatality, Friendship, Brutality ve Animality. Oyunda rakibinizi yendiğinizde Babality yaptıktan hemen sonra birtakım hareketler yaparak rakibinizi bebekten tekrar yetişkine dönüştürüyorsunuz. Kısa süre sonra da patlayan rakibinize aslında komik bir Fatality hareketi sergilemiş, mahallede bir saygınlığa sahip olmuş oluyorsunuz.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Chameleon/Khameleon

Oyunun bütün versiyonlarında resmi olarak bir gizli karakter şeklinde eklenmiş Chameleon’u görmek mümkün. Kendisi bütün erkek ninjaların birleşimi diyebiliriz. Scorpion’un Spear’ı, Sub-Zero’nun Ice Blast’ı ve daha nicelerinin hareketini kullanan abimiz, Nintendo 64 versiyonunda kadın karakter ve adı Chameleon değil Khameleon. Kadın karakter dedik ya oyundaki bütün kadın ninjaların hareketlerini kullanıyor. Zaten kaç tane kadın ninja var ki oyunda?

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Kaldırılan Fatality Sahneleri

Bildiğiniz gibi Mortal Kombat II’de The Pit II adlı bir arena vardı. Bu bölümün kendine ait bir Fatality sahnesi vardı. Rakibinizi köprüden aşağıya atıp rakibinizi öldürüyordunuz. Fakat bunu Mortal Kombat Trilogy’e eklemediler. Çünkü o sahnenin animasyonları için her karakteri sırayla yapmak zorunda kalacaklardı. Zaten tembelliğe kurban giden Mortal Kombat Trilogy, “Amaaan battı balık yan gider!” dediler ve Fatality sahnesini oyundan kaldırdılar.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Çıkarılan Karakter

Herkesin Mortal Kombat: Special Forces adlı oyundan tanıdığı Tremor, Mortal Kombat Trilogy’de gözükecekti ilk kez. Fakat sonradan bazı sebeplerden ötürü çıkarıldı. Hatta sonradan Mortal Kombat (2011) için getirmeyi düşündüler ama bahtsız karakterimiz o oyuna da eklenmedi. Mortal Kombat XL’da geri dönebildi anca.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Oyunun Fragmanları

Mortal Kombat Trilogy’nin fragmanında gösterilen karakter seçme ekranında Rain ve Noob Saibot’un resimleri tıpkı Mortal Kombat II’de kullanılan resimlere benziyordu. Ayrıca Johnny Cage, Smoke (ninja), Kintaro, Motaro, Saho Kahn ve Goro fragmanda gösterilen karakter seçme ekranında yoktu. Tıpkı Mortal Kombat Trilogy’nin Nintendo 64 versiyonu gibi.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Aktör Değişikliği

Mortal Kombat ve Mortal Kombat II’de Johnny Cage’i canlandıran aktör Daniel Pesina, Mortal Kombat Trilogy’de kovuldu. Bunun sebebi Daniel Pesina’nın Bloodstorm adlı başka bir arcade dövüş oyununun reklamı için Johnny Cage kılığında oynaması. Fakat bu John Tobias’a sorulduğunda Daniel Pesina’nın kovulmadığını, çünkü kendisinin bir çalışan bile olmadığını belirtti. Mortal Kombat Trilogy’de Johnny Cage için farklı bir aktör kullanıldı. Yazıklar olsun Daniel!

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Bosslar İçin Fatality!

Normalde boss karakterler Mortal Kombat’ın klasik oyunlarında Fatality yapmazlar. Fakat Mortal Kombat Trilogy için iki adet boss karakterine Fatality sahneleri eklediler. Bunlardan biri Shao Kahn, diğeri ise Motaro. Goro ve Kintaro ise hala Fatality sahnelerine sahip değil. Yeni nesil oyunlar hariç.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Skinler

Oyunda bazı karakterlerin görünüşlerini değiştirebiliyoruz. Kano, Raiden, Kung Lao, Jax gibi karakterlerin görünümlerini bazı kodlarla değiştirebiliyorsunuz. Mortal Kombat ve Mortal Kombat II’deki görünümlerini kullanabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz arenaları seçebilir hatta Noob Saibot’un üzerine gelip bazı kodlarla rastgele karakter seçebiliyorsunuz.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Mezar Taşları

Daha önceden sizlere Mortal Kombat 3’de Graveyard adlı arenada arkadaki mezar taşlarında oyunun yapımcıları ve ölüm tarihlerinde ise Mortal Kombat 3’ün çıkış tarihi yazdığını söylemiştik. Mortal Kombat Trilogy’nin Nintendo 64 versiyonunda bu isimler rastgele seçilip ölüm tarihlerinde ise Mortal Kombat Trilogy’nin çıkış tarihi yazılı. Yani 1 Eylül 1996.

Mortal Kombat Bilinmeyenleri

Toasty!

Siz de Mortal Kombat Trilogy hakkında bildiklerinizi ve liste hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar efendim. Esen kalınız.

 

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir