Anasayfa > Blog > Overrated Ne Demek, Underrated Nedir?

Overrated Ne Demek, Underrated Nedir?

İnternet mecralarında tavsiye verip, alıyorsanız mutlaka karşılaşmış olacağınız overrated ne demek ve underrated nedir? Gelin açıklayalım.

Overrated, abartılmış içeriklerden bahsedilirken kullanılır. Buna göre bir ürün hakkı olandan fazla öne çıkıyor ve değer görüyorsa bu şekilde adlandırılır. Underrated ise henüz hakkı olan değeri görememiş içerikler için kullanılır. Yükselmesi gerektiğini düşündüğümüz, ancak altlarda kalmış işler için bu adlandırmayı kullanırız.

Bu kavram genellikle aşağıdaki türlerdeki içeriklerde karşımıza çıkar:

  • Romanlar
  • Filmler
  • Diziler
  • Şarkılar
  • Fenomenler ve içerik üreticiler
  • Sanatçılar, düşünürler ve aydınlar

Genellikle alt kültür (Alternatif Kültür) içerikler popülarite kazandıklarında bu yükselişi besleyemez ve altında ezilmeye başlarlar. Yani diğer bir deyişle, başlarda underrated olmuş kaliteli işler, değer görmeye başladıklarında da toplum olarak ipin ucunu kaçırır ve bu işleri bu sefer de abartılmış bir hale getiririz. Peki, insanların görüşleri ne kadar kabul edilebilir ve ne kadar doğru? Gelin bu konu üzerine de konuşalım.

Popüler Kültür Nedir?

Genel Geçerlik Üzerine

Unutmamak lazım ki bu tip görüşler genel geçer ve nesnel görüşler değillerdir. Dolayısıyla kimileri için pohpohlanmış olan bazı filmler, kimileri için de tam olarak hakları olan konuma yerleşmiş olabilirler. Bu nedenle kavramların öznel olduklarını siz okurlarımıza hatırlatmakta fayda görüyoruz. Maalesef günümüzün yaygınlaşan akımlarından birisi de ünlenen hiçbir şeyi sevmemekten geçiyor, sanıyoruz ki bu hareket de biraz ‘Overrated’…

Umarız bu içeriğimiz kavramı daha iyi anlamanız açısından yardımcı olabilmiştir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir