Anasayfa > Oyun Haberleri > “PlayStation Game Pass” İhtimaline Dair Yeni Haberler Yolda!

“PlayStation Game Pass” İhtimaline Dair Yeni Haberler Yolda!

Sony’nin başındaki isim Jim Ryan, Rus bir ajansa verdiği röportajda “PlayStation Game Pass” servisinin gelme ihtimali hakkında ifadelerde bulundu.

Hepimizin bildiği üzere Microsoft tarafından sürdürülen Xbox Game Pass, birçok oyunu kapsamında toplayarak ucuz fiyata oyunculara gayet güzel bir deneyim yaşatıyor. Bu abonelik servisi ucuz bir aylık ücret karşılığında Xbox Game Studios kapsamındaki geliştiricilerin ve birçok üçüncü partinin oyunlarını oynama imkanı sunuyor. Hâliyle bolca tercih edilen abonelik servisi, Xbox’ın rakibi olan PlayStation’ı da yeni hamleler yapma zorunluluğunda bırakıyor. Sony’nin şu anlık PlayStation Now adında bir hizmeti olsa da bu hizmet Xbox Game Pass’i tam anlamıyla karşılayamıyor. Sony’nin CEO’sundan gelen yeni açıklamayla birlikte bu rekabetin yakın zamanda kızışabileceğini öğrendik.

Xbox Açıkladı: Game Pass’i Beslemeye Devam Edeceğiz

PlayStation 5 Kullanılabilir Depolama

PlayStation Game Pass Yolda Mı?

PlayStation’ın CEO’su Jim Ryan, verdiği bir röportajda PlayStation’ın bu konuyla ilgili çalışmaları olduğunu belirtti. Ryan, Rus haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamalarda PlayStation 5’in geliştirilmesinde pandemiden dolayı ne tip zorluklar yaşandığından ve Microsoft ile olan rekabetten bahsetti.

Jim Ryan, Microsoft’la olan “Konsol Savaşları”nın hâlâ sürüp sürmediği sorusuna yapıcı bir cevap verdi. Bu terimi kullanmak istemediğini belirten isim, rekabetin gayet iyi olduğunu, kendilerini yerlerinde saymaktan alıkoyduğunu ve kullanıcıya da seçim hakkı sunduğunu ifade etti.

DualSense

Jim Ryan: Gelecek haberler var

PlayStation’ın başındaki isim, Microsoft’un Game Pass hamlesine nasıl cevap verileceği sorulunca ise yeni haberlerin yolda olduğunu, sadece biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Sony’nin Xbox Game Pass kadar etkili bir hizmet sunacağına inananların sayısı ise fazla değil.

“Aslında gelecek haberler bulunuyor, fakat bugün değil. Abonelik servisi olarak bazı pazarlarda kullanılan PlayStation Now’a sahibiz.”

Sony’den en fazla ne beklenmeli?

Sony’nin konsollarının oyunlarını farklı platformlardan veya nesiller arasında oynayabilmek için kullanılan servisi PlayStation Now’ı sevenler olsa da kendisi Xbox Game Pass’i tam anlamıyla karşılayamıyor. Jim Ryan’ın sözlerine göre PlayStation cephesinden de bir oyun aboneliği servisi görmemiz mümkün. Sony cephesi daha önce birinci parti oyunları bir abonelik servisinde bulundurmanın sürdürülebilir olmadığını belirtmişti, bu sebeple umutlarınızı fazla yüksek tutmamanızı öneririz. Geleceğin ne getireceğini hep birlikte gözlemleyeceğiz.

Konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir, sizce Sony Game Pass’e karşı nasıl bir yöntem izleyecek? PlayStation cephesinin Xbox kadar kullanıcı dostu bir hizmetle karşımıza çıkacağına dair inancınız ne durumda? Fikirlerinizi bizlerle belirtmekten çekinmeyin. Herkese iyi oyunlar diliyoruz!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir