Anasayfa > İncelemeler > Ponçik Bir Rogue-Like: Pangeon İncelemesi

Ponçik Bir Rogue-Like: Pangeon İncelemesi

Indie severler toplanın, Pangeon incelemesi ile karşınızdayız. Pangeon birçok şeyi aynı anda yapmaya çalışmış farklı ve eğlenceli bir oyun ancak geliştirilmesi gereken yönleri de var. Dilerseniz bu mütevazı yapımı birlikte inceleyelim.

Pangeon, Vegetable Games tarafından geliştirilmiş, Polonyalı yayıncılar Ultimate Games ve Gaming Factory tarafından yayınlanmış, indie bir rogue-like dungeon crawler oyunu. Minecraft-vari silah tasarımları, kağıt üzerine basılmış gibi gözüken tatlı karakterleri ve farklı dünyasıyla oldukça ilgi çekici başlayan oyun bazı noktalarda tekrara düşerek sıkıcılaşabiliyor.

Oyunu açtığımızda bizi 4 farklı sınıftan birini seçebileceğimiz bir karakter ekranı karşılıyor. Savaşçı, Okçu, Büyücü ve Hırsız sınıflarından birini seçip bu sınıflara göre özellik puanları harcıyoruz. Ben ilk oynadığımda Savaşçı sınıfıyla oynayıp tüm puanlarımı Güç özelliğine harcadım, amacım düşmanların üzerinden bir tank gibi geçip tek kılıç darbesiyle hepsini yere sermekti. İşler pek de istediğim gibi gitmedi. Düşmanlar çoğaldıkça savaşmak zorlaşıyor, bu durumların içinden çıkmak için düşmanları bazı köşelerde bug’a sokmak veya tek tek üzerinize çekip avlamak gibi yöntemler kullanabilirsiniz. Düşman ataklarını bloklamak da mümkün.

Crusader Kings III İnceleme

Pangeon Steam'de %90 İndirimli

İlk oynayışımı yarıda bırakıp oyuna bir daha başladım ve bu sefer Büyücü karakterini seçtim. Açıkçası Büyücü’nün çok daha eğlenceli bir oynanış sunduğunu kabul etmek lazım. Çoğu düşman daha sizi fark etmeden uzaktan asanızla düşmanları yere serebiliyorsunuz. Mana bittiğinde kullanılabilecek ikinci silah ise “topuz” ve mekaniklerini çözdüğünüz zaman o da gayet işe yarar bir hale gelebiliyor. Geri geri kaçarak hiç zarar almadan düşmanların canını tüketebilmek mümkün. İkinci oynayışımda oyunu bitirdim ve iki denemem toplamda 1.5 saatimi aldı. Okçu ve Hırsız karakterlerini de sizler deneyerek farklı maceralara atılabilirsiniz.

 

İyi Yönler

  • 3 Boyutlu dünyada karşımıza çıkan 2 boyutlu karakterler çok tatlı ve yaratıcı.
  • “Dungeon”ın her katında karşımıza çıkan satıcıyla alışveriş yapabiliyoruz.
  • Bölümler güzel tasarlanmış, çeşitli tuzaklar, kırılabilen variller dünyayla etkileşime girmemizi sağlıyor.
  • “Boss fight”lar oyunun bütününe göre çok daha eğlenceli ve zorlayıcı.
  • Oyun oldukça kısa sürüyor ve kötü yönleri bulunmasına rağmen eğlenceli bir oynanışa sahip.
  • Oyun boyunca sadece bir kere görev almamıza rağmen görev diyaloğunun oyunu daha sürükleyici hale getirdiğini söylemek mümkün.
  • Düşmanları öldürmek gittikçe zorlaşıyor ve bu sırada can/mana kontrolü yapmaya çalışmak heyecan verici hale geliyor.
  • Silah çeşitliliği bu kadar kısa bir oyuna göre şaşırtıcı miktarda fazla. Hançer, gürz/topuz, kılıç, asa, ok ve yay, süvari kılıcı gibi farklı silahlar bazen düşmanlardan düşüyor bazen de satın alınabiliyor.

 

Pangeon for Nintendo Switch - Nintendo Game Details

Kötü Yönler

  • Oyun çok kısa sürmesine rağmen bu sürede yeterince heyecan yaratmıyor.
  • Alışveriş sistemi ne yazık ki yetersiz. İlk katta deri zırh ikinci katta ise demir zırh ekleniyor, bunun dışında ilgi çekici pek fazla eşya yok. Paranızla sadece can ve mana iksiri depolamak ve bunları spamlayarak boss kesmek mümkün.
  • Oyunun özellikle son bölümünde odalar birbirine benzemeye başlıyor, oynanış tekrara düşüyor.
  • Öldürdüğümüz düşmanlar ve boss‘lar kayda değer eşyalar düşürmüyor. Bir yerden sonra düşman öldürmeye uğraşmak yeterli ödül vermediği için düşmanlardan koşarak kaçmak isteyebiliyorsunuz.
  • Oyunun tekrar oynanabilirliği yok: Rastgele ögeler olmadığından her şeyin nerede olduğunu biliyoruz ve bu yüzden bir daha oynamak istemiyoruz.

Pangeon Alınır Mı?

Pangeon gerek tasarımı gerek fikriyle çok samimi bir oyun. Kısa süreli bir eğlence arayan, amatör yapımcıları desteklemek isteyen oyuncular Pangeon’u deneyebilir ve bu vesileyle Vegetable Games’i destekleyebilir.

Bilgisayar için Steam üzerinden 18,50 TL’ye satılan Pangeon (İndirim günlerinde %90’lara varan indirimlerle satın alabiliyorsunuz) , Xbox’a henüz bu hafta çıktı. Playstation için ise 2021’in ilk yarısını beklemek gerekecek. Geliştiricilerin oyuna yeni eklemeler yapacağı, bugları düzelteceği ve oynanışı çeşitlendireceğini düşünerek bu kısa eğlenceyi denemenizi öneriyorum. Umarız Vegetable Games farklı şeyler denemeye devam ederek kendini geliştirir ve piyasada ismini duyurur.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir