Anasayfa > Blog > Sistem Gereksinimleri > Portal 2 Sistem Gereksinimleri – Portal 2 Kaç GB?

Portal 2 Sistem Gereksinimleri – Portal 2 Kaç GB?

Valve tarafından geliştirilen ikonik bulmaca oyunu Portal 2 için önerilen ve minimum sistem gereksinimleri nedir, oyun kaç GB?

Valve tarafında 2011 yılında piyasaya sürülmüş olan Portal 2 adından da anlaşılabileceği üzere serinin 2007 yılında piyasaya çıkmış olan ilk oyununun devamı niteliğinde. Eğlenceli bulmacalarının yanı sıra etkileyici ve bir o kadar da sürükleyici hikayesi ile oyuncuyu kendine bağlamayı başaran Portal 2 çıkışını gerçekleştirdiği yıl içerisinde de birçok ödülün sahibi olmuş bir yapım. Metacritic üzerinde eleştirmenlerden 95, oyunculardan ise 9.1 gibi oldukça yüksek puanlar almayı başarmış olan yapım halihazırda uygun olan fiyatına ek olarak indirim dönemlerinde Steam üzerinde 3,70 TL‘ye kadar düşüyor.

Portal Reloaded Nisan 2021’de Geliyor!

Portal 2 Sistem Gereksinimleri

2011 yılında piyasaya çıkmış olan bir yapım olmasına karşın Portal 2 hala grafikleri ile de beğeni toplamayı başarıyor. Source oyun motorunun gücünü de arkasına almış olan Portal 2 hala başarılı sayılabilecek grafiklerine karşın sistem gereksinimleri konusunda oldukça mütevazi bir yapım. Düşük donanımlı sistemlerde de gönül rahatlığı ile oynayabileceğiniz oyun bu özellikleri ile de oyuncuların yüzünü güldürmeyi başarıyor.

Portal 2 Sistem Gereksinimleri

Portal 2 Minimum Sistem Gereksinimleri

Az önce de bahsettiğimiz üzere Portal 2 sistem gereksinimleri ile tam bir sistem ve oyuncu dostu. Minimum sistem gereksinimleri karşılandığı taktirde bile oldukça akıcı bir oynanış ve hoş görsellik sunan oyun tam anlamıyla oyuncu dostu.

  • İşletim Sistemi: Windows 7 / Vista / XP
  • İşlemci: 3.0 GHz P4, Dual Core 2.0 (or higher) or AMD64X2 (or higher)
  • RAM: 2 GB RAM
  • Grafik Kartı: Grafik kartı 128 MB veya üstü olmalı ve Pixel Shader 2.0b (ATI Radeon X800 veya üstü / NVIDIA GeForce 7600 veya üstü / Intel HD Graphics 2000 veya üstü) desteğine sahip olmalıdır.
  • DirectX: Sürüm 9.0c
  • Boş Alan: 8 GB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: DirectX 9.0c compatible

Portal 2 Kaç GB?

  • Portal 2 7.6 GB yer kaplamakta.

Oyunun belirtilmiş olan sistem gereksinimleri içerisinde istediği depolama alanı 8 GB olarak görünse de her şartta bundan daha az yer kaplamakta. Eğer bilgisayarınızda Source motoru yüklü değilse bunu da indirerek 7.6 GB yer kaplayan oyun Source motorunun yüklü olması durumunda ise 6.6 GB‘lık yer kaplayacaktır.

Portal 2 Hakkında

Bulmaca türüne adeta yeni bir soluk getirmiş olan Portal‘ın devamı olan Portal 2 ilk oyunun başarısını devam ettirmenin yanında çok oyunculu modu da oyuncuların beğenisine sunmuştur. Hem uygun fiyatı, hem de düşük sistem gereksinimlerine karşın çok oyunculu mod barındırması da Portal 2‘yi hala çokça tercih edilen oyunlar arasına sokmayı başarıyor. Yakın zamanda Portal Reloaded adlı bir oyunla daha karşımıza çıkacak olan yapımın bu halkası hayranlar tarafından geliştirilmiş olsa da Valve tarafından destekleniyor.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir