Anasayfa > Blog > Sistem Gereksinimleri > Roblox Sistem Gereksinimleri

Roblox Sistem Gereksinimleri

Roblox sistem gereksinimleri yazımızla son dönemin en popüler video oyununun hakkında detayları okurlarımızla paylaşıyoruz.

Roblox ücretsiz olmasıyla milyonlara ulaşmış oldukça eğlenceli bir oyun. Bunun yanı sıra çeşitli platformlarda desteklenmesi de Roblox’un hayatlarımızdaki yerini almasında önemliydi elbette. Fakat “Roblox nasıl ünlendi?” diye sorduğumuzda neredeyse her cihazda çalışabilmesine olanak sağlayan mütevazı özellik ihtiyaçlarını görmezden gelemeyiz.

Biz yazımızda Roblox’un bilgisayarlarda çalışmak için ihtiyaç duyduğu özelliklere değineceğiz. Ancak oyunun mobil platformlarda ve VR tarafından da desteklendiğini unutmayın. Ayrıca oyun çapraz platform destekleyen bir yapıya da sahiptir. Eğer “O ne ola ki?” diyorsanız, aşağıdaki yazımız size yardımcı olabilir.

Cross (Çapraz) Platform Nedir?

Gerekli ayrıntılardan bahsettik. Gelin isterseniz şimdi sevilen yapımın ihtiyaç duyduğu gereksinimlerden bahsedelim.

Roblox PC Sistem Gereksinimleri

Oyunun tarayıcı desteğinin bulunmadığını, MacOS ve Windows işletim sistemlerinin ikisinde de oyunu indirip kurulumunu yapmamız gerektiğini belirtelim. Yine de kurulum aşamasının oldukça basit olduğunu da söyleyelim ki göz korkutmuş olmayalım değil mi?

En Düşük (Minimum) Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci / CPU : Intel 2.4 GHz Dual Core – Denk bir AMD İşlemci
  • İşletim Sistemi (OS): Windows 95, Vista, XP, 7, 8, 10 ( 32-64 bit )
  • Ekran Kartı / GPU : NVIDIA GeForce FX 5500 ya da ATI Radeon 9500 veya Intel GMA 3100.
  • Bellek: 1 GB RAM
  • Depolama: 1 GB Boş Alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci / CPU : Intel 2.4 GHz Dual Core veya Quad Core ya da denk bir AMD işlemci
  • Ekran Kartı / GPU: DirectX 11 Destekli Yeni Nesil GPU
  • İşletim Sistemi (OS): Windows 10 ( 32-64 bit )
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Depolama: 3 GB Boş Alan

Roblox Kaç GB

Oyunun depolama alanı olarak sistemimizden beklentilerini söylemiştik. Elbette oyun bu kadar büyük boyutlara da sahip değil. Kurulum dosyası (Exe) yalnızca 1.5 MB boyutunda. Bu dosya ile kurulum yaptığımızda ortaya çıkan oyun boyutu da hiç göz korkutur cinsten değil. Üç boyutlu, içerisinde onlarca oyun yer alan Roblox yalnızca 200 MB civarı yer kaplıyor.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir