Anasayfa > Oyun Haberleri > STALKER 2 Geliştirici Günlüğü Paylaşıldı

STALKER 2 Geliştirici Günlüğü Paylaşıldı

Dünya çapında sevilen S.T.A.L.K.E.R serisinin heyecanla beklenen yeni oyunu STALKER 2 için geliştirici günlüğü paylaşıldı.

STALKER 2 Freedom
S.T.A.L.K.E.R serisinin hayranlarının favorisi, Bölge’nin özgürlüğünü savunan Freedom ittifakı.

S.T.A.L.K.E.R serisinin geliştiricisi GSC Game World, serinin ilk üyesi Shadow of Chernobyl’in 14. çıkış yıl dönümü şerefine yeni oyunlarıyla ilgili bir video paylaştı. Geliştirici günlüğü konseptinde paylaştıkları videoda bir fragman veya oynanış videosu kadar bilgi vermeseler de oyuncuların merak ettiği birçok mekaniğe yer verdiler. Microsoft ve Twitch tarafından düzenlenen Indie Showcase’te gösterilecek olan video birkaç saat erkenden oyunculara sunuldu.

Videoda öncelikle ilk üç oyundan hatırladığımız, serinin birbirlerine düşman olan iki grubundan bahsedildi. Duty ve Freedom ismindeki farklı amaçları savunan iki grup, tamamen yenilenmiş ve geliştirilmiş kıyafetler ve modellerle karşımıza çıkacak. Bu değişimler yapılırken grupların renk ve kıyafet tarzı gibi özelliklerine ise sadık kalınmış. Oyun motoru üzerinden gösterilen görüntülerden modellemelerde başarılı bir iş çıkarıldığı söylenebilir.

STALKER 2 Diş
S.T.A.L.K.E.R serisinin en büyük problemlerinden biri karakter modellerinin çok fazla tekrar etmesiydi.

Bunun ardından videoda yeniden modellenen silahlar gösterildi. GSC Game World’den Zakhar Bocharov, oyunda toplamda 30’dan fazla silah olacağını ve bu silahların önceki oyunlardaki gibi geliştirilebileceğini de ekledi. Ayrıca videoda silahların parçalarına ayrılmış hali de gösterildi. Yani STALKER 2’de, oyunun en popüler hayran modlarından Anomaly‘deki gibi silahları parçalarına ayırıp tamir etme gibi özellikler bizi bekliyor olabilir. Çeşitli dürbün, susturucu ve bomba atar gibi eklentilerin ise serinin önceki üyelerinde olduğu gibi oyunda mevcut olduğunu görüyoruz.

Videonun sonunda ise belki de S.T.A.L.K.E.R hayranlarını en çok şaşırtacak olan özellik gösterildi. GSC Game World’ün Unreal Engine için geliştirdiği özel eklentide tüm modeller için özel ağız ve diş yapısı oluşturulacağı görüldü. Bu her ne kadar önemli bir özellik gibi gözükmese de serinin hayranlarının uzun zamandır yakındığı model farklılığını az olması problemine çözüm getirecektir. Ayrıca diş eklentisinin gösterildiği karakter modelinin grafikleri de oldukça güzel gözüküyor. Fakat bunun oyun içi bir görüntü değil, oyun motorundan alınan görüntü olduğunu da hatırlatalım.

Eğer STALKER 2 geliştirici günlüğüne siz de göz atmak isterseniz aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

 

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir