Anasayfa > Oyun Haberleri > STALKER 2 Geliştiricilerinden İlk Ekran Görüntüsü

STALKER 2 Geliştiricilerinden İlk Ekran Görüntüsü

“A nu, cheeki breeki i v damke!”. 13 yıl önce S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl çıkış yapmış, tüm eksikliklerine rağmen oyun dünyası tarafından beğenilmiş ve benimsenmişti. Yıllar süren sessizlikten sonra, STALKER 2 2018 yılında duyurulmuştu. Serinin başlangıcının 13. yıldönümünde oyunun geliştirici firması GSC Game World, Twitter üzerinden oyun içi bir görüntü yayınladı.

STALKER 2

STALKER serisi, Fallout serisi ve son yıllarda çıkan Metro serisi ile birlikte en çok sevilen Kıyamet Sonrası oyunlarından olarak görülüyor. İlk olarak 2010 yılında duyurulan STALKER 2, serinin hayranlarını heyecanlandırmıştı. Fakat bu heyecan uzun sürmemiş, 2012 yılında oyunun iptal edilmesiyle yerini hayal kırıklığına bırakmıştı. Serinin sıkı hayranları serinin peşini bırakmamış, çeşitli modlar ve artwork’ler ile STALKER topluluğunu devam ettirmişlerdi. 2018‘de ise sürpriz bir şekilde bir internet sitesi üzerinden STALKER 2 duyurulmuştu.

Serinin geliştiricisi GSC Game World,  her fırsatta STALKER serisini yıllar boyunca bekleyen ve topluluğu ayakta tutan hayranlara emekleri için teşekkür ediyor. Twitter üzerinde aktif bir şekilde oyun hakkındaki gelişmeleri hayranlara aktaran stüdyo, geçtiğimiz günlerde oyun içi bir görüntü paylaştı. Paylaşılan ekran görüntüsünde eski STALKER oyunlarının atmosferi hissedilirken, aynı zamanda grafiksel gelişimler de gözden kaçmıyor. Aynı zamanda sol alt köşeden de oyunu Unreal Engine ile yapıldığını görebiliyoruz. GSC Game World, paylaştıkları bir başka yazıda STALKER 2’nin şuana kadar yaptıkları “en ileri görüşlü ve serinin efsanevi konumuna ulaşacak” oyun olduğunu belirtiyorlar.

Siz STALKER 2’yi bekliyor musunuz? Düşüncelerinizi Facebook grubumuza katılarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir