Anasayfa > Blog > Steam Cloud Nedir? Nasıl Çalışır?

Steam Cloud Nedir? Nasıl Çalışır?

Platformun oyuncuların hayatını kolaylaştıran özelliklerinden birisi olan Steam Cloud Nedir? Nasıl çalışır? Buyurun öğrenelim.

Dijital oyun denildiğinde akla gelen ilk platform olan Steam’in oyunculara sağladığı tek hizmet elbette oyun satışı ve topluluk forumlarından ibaret değil. Steam, geliştirdiği teknolojilerle de geçtiğimiz yıllara damga vurmayı başarabilmiş bir platform. Steam Cloud da bu sistemlerin önde çıkanlarından birisi olarak anılabilir.

Steam Güvenilir mi?

Steam Cloud oyun kayıtlarını buluta kaydeden ve bu sayede oyuncunun herhangi bir cihaza oyunu indirdiğinde kaldığı yerden, kullandığı ayarlarla oynamasını sağlayan bir bulut sistemidir. Bu sistem geliştiriciler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak sistemin kayıt alma ve kayıtları bulutta depolaması internet bağlantınız, oyunun kayıt sistemi gibi durumlarla değişiklik gösterebilmektedir. Bundan ötürü oyunculara tavsiyemiz tecrübenizi daha kaliteli kılmak için Steam’de internetiniz bağlı bir şekilde hareket etmeniz yönünde olacaktır.

Steam Cloud Nasıl Çalışır?

Öncelikle ayarlarınızın bulut eşitlemesine izin verdiğini kontrol edin. Bunun için Steam’in ayarlar sekmesinde ‘Cloud’ bölümüne girebilirsiniz. Ardından üstte yer alan seçeneği işaretleyerek, tamam deyip kapatabilirsiniz. Aşağıdaki görselde de mevcuttur.

steam cloud nasıl çalışır

Bunun ardından kütüphanenizden başka bir oyun indirdiğinizde Steam oyunun önceki kayıtlarını ve ayarlarını da indirecektir ve siz bir kayıt aldığınızda yine bu kaydı bulut üzerine yazacaktır. Bununla birlikte oyun oynamak istediğiniz her cihazda kendi kayıtlarınıza kolayca erişebilirsiniz.

Steam Cloud Destekleyen Oyunlar

Özelliği destekleyen oyun sayısı gün geçtikçe artmakta ve özellik yeni oyunlar ve günümüz geliştiricileri için bir standart halini almaktadır. Oyuncular tarafından çokça tercih edilen aşağıdaki oyunlarda Steam Cloud desteği olduğunu söyleyelim.

  • Euro Truck Simulator 2
  • Europa Universalis IV
  • Stardew Valley
  • The Forest
  • Cyberpunk 2077
  • Dead by Daylight
  • Hearts of Iron IV
  • Mount & Blade II: Bannerlord
  • PAYDAY 2
  • Garry’s Mod
  • The Witcher 3: Wild Hunt

Eğer bir oyunun Steam Cloud destekleyip desteklemediğini merak ediyorsanız, oyunun mağaza sayfasında ‘Diller’ bölümünün üzerindeki oyun özellikleri kısmına göz atabilirsiniz.

steam cloud mağaza sayfası

Özelliği destekleyen oyunların burada etiketi açtıklarını söyleyebiliriz. Umarız yazımız kafanızdaki “Steam Cloud Nedir?” sorusunu yanıtlayabilmiş ve özelliği anlamanızda yardımcı olabilmiştir. İyi eğlenceler, keyifli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir Yorum

  1. Steamdan satın almayıp İnternet kafede oynasak kayıt eder mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir