Anasayfa > Tanıtım Yazıları > Steam Eş Zamanlı Kullanıcı Rekorunu Bir Kez Daha Kırdı

Steam Eş Zamanlı Kullanıcı Rekorunu Bir Kez Daha Kırdı

Arka arkaya kırdığı rekorlar ile kolay kolay yetinecek gibi görünmeyen Steam eş zamanlı kullanıcı rekorunu yine altüst etti. Detaylar haberimizde.

Dünyanın en büyük çevrimiçi oyun platformu olan Steam için işler geride bıraktığımız 2020 yılı içerisinde oldukça iyi gitti. Küresel pandemi sebebiyle insanların evlerine kapandığı günlerde video oyunları hem rahatlamak hem de vakit geçirmek için en çok tercih edilen yollardan biri oldu, bu durum da haliyle Steam‘e yaradı. Geride bıraktığımız yıl içerisinde peşi sıra kendisine ait eş zamanlı kullanıcı rekorlarını egale eden platform 2021 yılına da yeni bir rekor ile başladı.

Steam Database tarafından açıklanan bilgilere göre Steam önüne geçilmesi güç bir başarıya imza atarak 25 milyonun üzerinde eş zamanlı oyuncu rakamına erişti. Platformun eş zamanlı olarak barındırdığı oyuncu sayısı ise tam olarak 25 milyon 415 bin 80 kişi oldu. Bundan önceki rekor ise 24.8 milyon eş zamanlı çevrimiçi kullanıcı ile geçtiğimiz Aralık ayında yaşanmıştı.  Çevrimiçi olan kullanıcılar arasında oyun oynayan kişilerin sayısı ise 7,4 milyon olarak açıklanmış durumda. Steam‘in önlenemez yükselişi pandemi ile paralel olarak ilerlerken bakalım bu süreç daha ne kadar devam edecek?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir