Anasayfa > Blog > Stratejiseverlere Oyun Önerisi: Northgard

Stratejiseverlere Oyun Önerisi: Northgard

Yazımızda stratejiseverler için bir öneri, henüz bu türe bulaşmayanlar için de iyi bir başlangıç oyunu olan Northgard konumuz oldu. Hadi yazımıza geçelim!

Konumuz bir RTS yani “Real-Time Strategy” veya Türkçe tabiriyle “Gerçek Zamanlı Strateji” oyunu olan ve Viking temasını içimize işleyen Northgard. Hani açıklarken “Abi Age of gibi oyun işte…” dediğimiz oyunlardan kendisi. İkiye iki oyun formatından 2v2v2 şekline kadar değişebilen oyuncu kapasitesine sahip olan oyunumuzda büyük haritalarda farklı farklı etkinlikler ile mevsimleri yaşadığınız ve klanınızı muzaffer eylemek için her türlü yolu deniyorsunuz.

İlgili resim

Zafer Türleri

Tabii zafer ekranını görmenin tek bir yolu yok. Oyun üzerindeki tüm düşmanlarınızı yok ederek Hakimiyet Zaferi, bayrağınızı herkese tanıtıp tartışılmaz güç olarak Şan Zaferi, hasımlarınızın önüne ekonomik açıdan geçerek Ticaret Zaferi, ne varsa öğrenip tüm araştırmaları tamamlayarak Bilgelik Zaferi kazanabilirsiniz. Bunların dışında haritaya özel zaferler de mevcut. Haritanıza bağlı olarak Odin’in Kılıcı, Yggdrasil ya da Helheim’ın Kapıları etkinlikleri ile muzaffer olmanız mümkün.

northgard victory types

Klanlar

Oyunda haritaya atlamadan önce zafere ulaştıracak bir klan seçmeliyiz ve oyunumuzda şu anda on adet klan mevcut. Gerçi saygıdeğer yapımcılar DLC’ler aracılığıyla yeni klanlar ekliyor. Bu klanlar: Fenrir yani kurt, Eikthyrnir yani geyik, Heidrun yani keçi, Odin’in kuzgunları olan Huginn ve Muninn yani kuzgun, Bjarki yani ayı, Slidrugtanni yani yaban domuzu, Sváfnir yani yılan, Svadilfari yani at, Nidhogg yani ejderha, Lyngbakr yani kraken. Her klanın kendine has bir oynanışı ve zafere gidiş yolu var ki oyunu bu kadar güzel yapan detaylardan biri de bu.

northgard clans

Kaynaklar

Oyunumuzda üç ana iki de yan kaynak bulunmakta. Ana kaynaklarınız oyundaki en önem vermeniz gereken etmen çünkü oyunda kurduğunuz düzen çok çabuk yıkılabiliyor. Halkımızı beslemek ve haritamızda bölgeleri kolonize etmek için kullandığımız yiyecek, bina yapımı ile halkımızı ısıtmakta kullandığımız odun; askerlerimizi faaliyete geçirmek, ticarete atılmak ve bina geliştirmekte kullandığımız oyunun para birimi “kröwn” ana kaynaklarımızı oluştururken bina gelişiminde kullandığımız taş ve alet gelişimi ile “Chief” çıkartabilmek için kullandığımız demir yan kaynaklarımızı oluşturuyor.

northgard

Ana Mekanikler

Aslında oyun üstte belirttiğim kaynakları iyi yönetmek ve stabil bir büyüme ile devam etmek üzerine kurulu. Ayrıca oyunda rakiplerinizin yanı sıra haritada bulunan tarafız canavarlar olan Draugrlar, kurtlar, ayılar ve bilimum başınıza iş açan yaratıklar ile mevsimler geçerken rastgele çıkıveren “eventler” de mevcut. Oyunda kendine has bir zaman akışı mevcut ve bu zaman akışında şahsen beni en çok zorlayan durum kışın gelen etkinlik komboları. Her kış aynı olamayabiliyor ve “blizzard” olarak geçen mini buz devirleri ile yemek depolarınıza gerçekleşen fare atakları birleşebiliyor. Tabii böyle bir durumda saatlerdir süregelen uğraşlarınız yok oluyor ve bilgisayarınıza kafa atıyorsunuz.

Kısacası Northgard strateji seven-sevmeyen herkesi içine çekebilecek, tatlı grafikleri ile üzerinizde rahatlatıcı bir etki bırakan ve oynandıktan sonra zihinde bir iz ile sizi geceye yollayan oynanması gereken bir yapıt. Northgard’ın linkine buradan ulaşabilirsiniz. İyi oyunlar 🙂

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir