Anasayfa > Blog > Taptaze Oyun: Kill It With Fire İncelemesi

Taptaze Oyun: Kill It With Fire İncelemesi

Merhaba! Bugün 13 Ağustos 2020’de Steam’de satışa sunulan oldukça eğlenceli bir oyunu inceliyor olacağız. Kill It With Fire, basitçe tanımlamak gerekirse çeşitli silahlarla örümcek avladığınız ve bunu yaparken büyük yıkımlara yol açtığınız bir çeşit imha-komedi oyunu.

Öncelikle oyunun kimlik kartından başlayalım, Hello Neighbor ve Secret Neighbor gibi başarılı oyunların yapımcısı tinyBuild tarafından yayınlanan yapıtın şimdiye kadar Steam üzerinde aldığı değerlendirmeler çok olumlu. Sistem gereksinimleri fazla olmayan ve birçok bilgisayarda oynamaya müsait olan Kill It With Fire, ₺25 fiyata sahip; fakat 20 Ağustos’a kadar %10 indirim ile ₺22,50 üzerinden satış gerçekleştiriliyor.

Oynanış

Şimdi oyunu birkaç başlık altında incelemeye başlayabiliriz, tabii ki en önemli nokta olan oyunun içeriği ve oynanışından başlamak ideal olacaktır.

Kill It With Fire, farklı mekanlarda geçen bölümlerden oluşuyor ve her bölümde, tahmin edebileceğiniz gibi, örümceklere kabus yaşatıyorsunuz. İlk bölümde silahınız, üzerinde bölümün görevlerinin de yazdığı bir kapaksız dosya iken oyun içinde çok farklı silahlar bularak örümcek avlamayı oldukça eğlenceli hale getiriyorsunuz. Üstelik peynirli cipsten nükleer bombaya, teflon tavadan molotof kokteyline kadar uzanan bu silahları bir kere edindikten sonra istediğiniz bölümde kullanabiliyorsunuz.

Kill It With Fire - Görev Listesi

Kill It With Fire’a sadece bir “örümcek öldürme oyunu” demek, bizim kanaatimizce, biraz haksızlık olacaktır; çünkü örümcek öldüreceğim derken bütün mekanı imha edip yarattığınız yıkımı izlemek belki de örümcek öldürmekten daha zevkli oluyor. Bunun dışında oyunda örümceklerle alakası olmayan görevler de bulunuyor, örneğin mutfakta geçen bölümde “Bulaşıkları Elden Geçir” görevini yaparken sizden tabak çanak ne varsa kırmanızı istiyor.

Kill It With Fire - Market İmha

Geniş silah yelpazesinin yanında, oyunda geliştirebileceğiniz kişisel özellikleriniz ve bir de “örümcek radarı” var. “Örümcek radarı” dediğimiz şey başta örümceklere yaklaştığınızda veya  uzaklaştığınızda, Wi-Fi sinyal göstergesi gibi sinyal gücü gösteren  bir cihaz iken bölümlerde topladığınız parçalarla geliştirilebiliyor ve yüzlerce eşya arasında örümcek arama derdinden sizi kurtarıyor.

Oyunda aynı bölümleri geçtikçe karşınıza çıkan ve öldürmesi zorlaşan sekiz farklı örümcek türü var, bu da oyunu tekdüzelikten kurtaran başka bir güzel detay, sürekli tanımanız gereken yeni düşmanlarınız ve elinizdeki bazı silahlara karşı dirençleri var.

Kill It With Fire - Molotof

Optimizasyon & Buglar

Oyunun içeriğine yeterince değindiğimize göre optimizasyon konusundan bahsedebiliriz. En başta belirttiğimiz gibi Kill It With Fire zaten üstün bir sistem gerektirmiyor, ortalama bir bilgisayarla bile rahatça oynamanıza yetecek kadar FPS alabilirsiniz, biz de oynarken “bu oyunun optimize edilmesi gerekiyor” demedik, yani pek bir sorun görülmüyor. Bu tür oyunlarda sık karşılaştığımız nesnelerin bir yere sıkışması vs. gibi buglarla da pek karşılaşmadık, oyunu etkilemeyen ufak buglar var bunlar da kısa sürede düzeltilecektir diye düşünüyoruz.

Dil

Oyun dilleri arasında maalesef Türkçe yer almıyor, fakat oyun silahlarla imha etmeye dayandığı için dile de fazla ihtiyacınız olmuyor. Bölüm görevleri de basit talimatlardan oluşuyor, yine de Türkçe olsun isterdik tabii ki.

Öneriler

  • Oyun single-player olarak oldukça eğlenceli, bu tür oyunlarda da genelde multiplayer özelliği bulunmaz fakat bir başka tinyBuiler yapımı olan single-player oyun Hello Neighbor, daha sonra multiplayer olarak Secret Neighbor olarak çıkmıştı. Buna dayanarak Kill It With Fire’a da multiplayer özelliği gelmesinin çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Bir oyuncunun avcı, diğerlerinin ise örümcek olduğu bir saklanma sistemi getirilebilir. Bir oyuncunun avcı, diğerinin ise örümcek koruyucusu olduğu iki kişilik bir konsept de olabilir.

 

  • Oyundaki bölümlerde bulunan eşyaların neredeyse hepsi ile etkileşime geçebiliyorsunuz, bu çok güzel bir şey fakat elinize aldığınız eşyaları evirip çevirip yerine bırakmak dışında pek bir şey de yapamıyorsunuz. Aldığınız eşyaları örümceklerin üzerine fırlatabilirsiniz fakat oyunun dinamikleri gereği bu biraz zor oluyor. Oyundaki “dekoratif” eşyaların başka bir işe yaraması da sağlanırsa oyun çok daha akıcı ve eğlenceli olabilir.

 

  • Kill It With Fire, verdiğiniz paranın karşılığını eğlence olarak fazlasıyla veriyor, fakat her güzel şeyin maalesef bir sonu vardır. Olmayabilir de. Single-player bir oyun olduğu için eninde sonunda bölümler bitecek ve yapacak bir şey kalmayacak fakat oyun kullanıcılar için bütün eşyaları ile modlanabilir hale getirilip aktif bir Steam atölyesine sahip olursa oyuncular yeni bölümler ve oyun modları tasarlayacak ve bir sirkülasyon oluşturacaklardır.

 

Kill It With Fire - Tava

Özet

Almaya değer bir oyun olduğu düşüncesini taşıyoruz, bunu zaten anlamış olmalısınız. Oyun yapımcıları oyunu örümcek avından çıkarıp detaylandırarak oyuncuların eğlenmesini sağladıklarına emin olmak istemiş, ve bunu da başarmışlar.

Oyunu değerlendirmemiz için bize temin eden tinyBuild’e teşekkürler.

Hakkında Alpgiray SELİM

18 yaşında, oyunu modern dünyanın vazgeçilmez bir eğlence aracı ve uluslararasılaşma platformu olarak gören birey, öğrenci.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir