Anasayfa > Oyun Haberleri > İddia: The Last of Us Remake PlayStation 5 İçin Geliştiriliyor

İddia: The Last of Us Remake PlayStation 5 İçin Geliştiriliyor

İddiaya göre geliştirici stüdyo Naughty Dog, The Last of Us PlayStation 5 sürümü üzerinde çalışıyor. Detaylar haberimizde.

Bloomberg tarafından öne sürülen bilgilerde Naughty Dog’un 2013 yılında çıkış yapan The Last of Us üzerinde tekrar çalıştığını ve oyunun remake sürümünü geliştirmek için ipleri eline aldığını belirtiyor.

Fakat oyunun yeni nesil sürümünü geliştirmek için Naughty Dog’dan önce farklı bir takımın oluşturulduğu da detaylar arasında yer aldı. Sony’nin The Last of US PS5 remake için ayrı bir ekip oluşturduğunu ancak daha sonra taraflar arasında problemler yaşandığı aktarılıyor. Kurumsal krizi büyük oranda derleyen ve sunan Bloomberg, bu süreçte işten ayrılmaların yaşandığını ve Sony Visual Arts Services Group başkanının istifasını verdiğini de aktarıyor.

The Last of Us Remake PlayStation 5 İçin Gelecek

Rapora göre Sony’nin remake projesi için çalışmasını istediği ekibin Naughty Dog’a yardım etmekle yükümlü olduğu da ifade ediliyor. Ancak remake projesinden sorumlu ekibin sınırlı bir süre boyunca kazandığı özgürlük, Sony’nin Naughty Dog takımına daha fazla ayrıcalık tanıması ve fikir anlaşmazlıkları sonucunda iyice kısıtlanmış. 2020’nin son çeyreğinde iyice zayıflayan ekip, The Last of Us PlayStation 5 remake sürecinde tam olarak söz hakkı alamadan görevinden ayrılmış.

Sonuç olarak The Last of Us remake projesinin hala devam ettiği ve sürecin büyük oranda Naughty Dog tarafından yürütüldüğü belirtiliyor. Başta kurulan ekibin de asıl öncü takıma yardımcı olduğu da detaylar arasında yer alıyor.

Days Gone 2 İptal Edildi

T1X kod adlı The Last of Us projesinden sonra kriz yaşayan bir diğer yapım ise Days Gone 2 oldu. İlk oyunun finansal tarafta geçer not alması Sony’nin ikinci oyunun adını çizmesine engel olamayınca birçok geliştirici ekipten ayrıldı. Ekipte kalan diğer isimler ise Sony’nin halihazırda devam eden diğer projelerine yardım etmekle görevlendirildi.

Bloomberg’in raporu birçok dev yapımın geliştirilme sürecine ışık tutuyor. Yine de oyun geliştirme dünyasının ikircikli olduğunu unutmamakta ve yeni projelere dair iddialara tam olarak güvenmemekte fayda var.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir