Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Twitter Hack Olayı – Dün Akşam Neler Yaşandı?

Twitter Hack Olayı – Dün Akşam Neler Yaşandı?

Dün akşam meydana gelip büyük hesaplardan sahte tweetler atılmasına sebep olan Twitter hack olayı neydi öyle?

Büyük Twitter hesaplarının ele geçirilip “Bize 1 Bitcoin atın, size 2 Bitcoin atalım” tarzı dolandırıcılık tweetleriyle dolduğu geceye damgasını vuran Twitter hack olayı dün akşama damgasını vurdu. İlk başlarda kripto para borsalarının, kripto para camiasından büyük isimlerin Twitter hesaplarının ele geçirilmesinin ardından Elon Musk, Bill Gates gibi isimlere sıçrayan olay dünya gündeminde oturdu. Joe Biden, Barack Obama ve Michael Bloomberg’in hesapları da tweet atılan hesapların arasındaydı.

Twitter yönetimi, sorunun farkında olduğunu ve gerekli güvenlik adımlarının atıldığını belirtti.

“Twitter’da hesapları etkileyen bir güvenlik problemi olduğunun farkındayız. Durumu inceliyor, düzeltmek için adımlar atıyoruz. Kısa süre içinde herkesi bilgilendireceğiz.”

Bu açıklamanın ardından mavi tık ile onaylanmış olan hesapların tweet atma yetisi kaldırıldı, ardından şifreler ile ilgili bir çalışma yapıldı. Bu süreç içerisinde de konuyla alakalı olmayan kullanıcıların da şifresini değiştirmesi bir süreliğine engellenmiş oldu. Olaylar duruldu, an itibarıyla sorunlar çözüldü gibi gözüküyor.

Bitcoin ise saat 13.45 itibarıyla olaydan itibaren yaklaşık %2 değer kaybetmiş durumda.

Twitter Hack Olayı Nasıl Gerçekleşti?

İlk başta sadece kripto para borsalarından başlayan olayın kaynağının borsaların ortak kullandığı bir API servisi olduğu zannediliyordu. Ele geçirilen hesapların kapsamı arttıkça bu ihtimal halkın gözünde düşmeye başladı, sorunun Twitter’dan kaynaklı olduğu düşünülüyor. Büyük hesapların güvenlik önlemlerinin hat safhada olacağını göz önünde bulundurunca geriye kalan en mantıklı ihtimal, Twitter’ın panelinde bütün hesaplardan tweet atmaya olanak veren bir açık bulunması.

Twitter’da Hack Şöleni! Musk, Gates ve Onlarcası!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir