Anasayfa > Oyun Haberleri > Valorant 1.07 Yaması Yolda

Valorant 1.07 Yaması Yolda

Riot yeni bir Valorant yamasıyla karşımızda! Oyuncuların tepkisini çeken Killjoy başta olmak üzere bir çok karakter yeniden düzenlendi. Sage, Breach ve Viper karakterlerinde de önemli değişiklikler var. Dilerseniz birlikte Valorant 1.07 Yaması ile gelen değişikliklere kısaca göz gezdirelim.

Valorant 1.07 Yaması
Valorant 1.07 Yaması bu görselle duyuruldu.

 

Killjoy

“Riot Killjoy’u Nerfle Lütfen!”

Feryatlarımız duyuldu, Riot bize bir yardım eli uzattı ve Killjoy’u düzenledi.

Killjoy özellikle düşük rütbelerde oyuncuların belası haline gelmişti. Doğru atılan “nanosürü” bombaları rakip takımın Spike’ı çözmesini imkansız hale getirebiliyordu. Uzaktan patlatılan bu bombalar etki alanı içerisindeki oyuncuya toplamda 60 zarar veriyordu. Yani aynı yere atılan 2 nanosürü bombası round kazandırıyordu diyebiliriz.

Neyse ki yeni yamayla birlikte “nanosürü” bombalarının verdiği zarar 40’a indi ve etkinleşen bombalar hasar vermeye başlamadan önce biraz bekleme süresi eklendi. Bunun yanında Riot yerdeki bombaların tespit edilmesini daha kolay hala getirecek görsel efektler de eklemiş.

Nanosürü belasından bizi kurtaran yapımcılar Taret özelliğimizi de düzenlemiş. Artık taretler düşmanın son konumuna daha düzgün ateş edecek ve Sova’nın keşif oku taretimizi bulamayacak.

 

Valorant 1.07
Valorant 1.07 yaması ile güncellenen iki karakter: Breach ve Sage

Sage

Her maçın olmazsa olmaz ajanı Sage’e Valorant 1.07 yaması ile şaşırtan bir güncelleme geldi. Takım arkadaşlarına can basabilen tek karakter olan Sage artık eskisi kadar güçlü değil. Kendinin ve takım arkadaşlarının canını 5 saniyede tamamen doldurabilen iyileştirme özelliği artık 10 saniyede sadece 60 can doldurabiliyor.

Yavaşlatan kürenin etki alanı ise %30 oranında küçültülmüş. Valorant ekibi kürenin gerektiğinden çok daha büyük bir alanı etkilediğini düşünüyor.

Defansif stratejilerde yardımımıza yetişen duvar özelliği de güncellendi. Artık duvar 400 canla başlıyor ve 3 saniye sonra canı 800’e yükseliyor. Üzerimize koşan bir düşmanların suratına duvarı kapayıp kaçmak biraz daha zor olacak. Duvar ayrıca artık 400 yerine 300 altın değerinde.

Breach

Riot, Breach’in daha işlevsel bir karakter olmasını istiyor. Bu yüzden flash özelliği olan “gözkamaştıran”ın round başı kullanılabilme hakkı 2’den 3’e çıktı. Artık arkamızı döndüğümüzde gözkamaştıran özelliğinden etkilenmiyoruz, aynı Reyna’nın ve Phoenix’in kör edici özellikleri gibi. Ulti özelliğinde ise patlamalar arasındaki gecikme çok düşük miktarda azaltılmış.

Ayrıca düşmanları sarsan özelliklerimiz artık onları dürbün görüşünden çıkarıyor. Bu ufak zaman kaybı sniper oynayan düşmanlara karşı ufak bir avantaj kazandırabilir.

Galiba Riot, Breach’in fazla işe yaramadığını ve kimsenin kullanmadığını fark etmiş…

Viper Valorant
Viper

Viper

Zehirli karakterimiz Viper’a da bazı iyileştirmeler yapılmış. Artık zehir perdesini satın alma evresinde yerleştirmek mümkün ve perdelerimiz çok daha çabuk tam uzunluğa erişiyor. Bunun yanında Viper’ın zehir dumanı özellikleri artık takım arkadaşlarına zarar vermeyecek.

Ulti özelliği olan “Viper’ın İni” ise artık haritada gözükebiliyor ve takım arkadaşlarına zarar vermediğinden yepyeni taktiklerin önünü açıyor. Kalan tüm takım arkadaşlarınızla Viper’ın dumanı içerisinde oturup romantik bir ortamda düşmanı beklemek gibi.

Valorant 1.07 Yaması ile Gelen Diğer Değişiklikler

  • Sova’ya görsel bir düzenleme yapıldı. Artık pelerini hitbox’ın (isabet alanı) daha az dışına çıkacak ve dikkatimizi dağıtmayacak.

 

  • Tüm pompalı tüfeklerin aimpunch etkisi azaltıldı. Aimpunch FPS oyunlarda vurulduktan sonra nişanımızın bozulmasına verilen isim. Pompalı tüfeklerde ve Odin’de oldukça rahatsız edici olan bu durum en azından bir noktasından düzeltilmiş. Pompalı tüfekler ayrıca artık uzaktaki düşmanları çok daha az yavaşlatacak.

 

  • Shorty ve Judge gibi pompalı tüfeklere zayıflatma uygulandı. Shorty’nin hem menzili hem de kafadan vuruş çarpanı azaltılırken Judge’ın ise sadece fiyatı 1600’e yükseldi.
Phantom vs. Vandal
Phantom ve Vandal çekişmesinde Vandal öne mi geçecek?

 

  • Vandal ve Phantom arasında kalan kullanıcılar için de yeni bir düzenleme var. Vandal artık biraz daha hızlı ateş ediyor ve hasarı 39’dan 40’a çıktı.

 

  • Görsel efektlere yapılan değişiklikler sayesinde vuruş hissi artırılmış. Kıvılcım ve kan efektlerini optimize eden Riot ayrıca kafadan vuruş efektini de oyuncuların dikkatini dağıtmayacak bir seviyeye düşürmüş.

 

  • Artık takım arkadaşımız ilk turdan çıkarsa maçı iptal edebiliyoruz. “İnternetin kötüyse girmeseydin kardeşim!” tartışmalarına bir son geliyor. Takım arkadaşımız ilk turdan oyundan düşerse sohbete /yenile yazarak maçtan ayrılıp tekrar maç aratabileceğiz.

 

  • Oyun gözlemcileri için bir çok yenilik yapıldı. Bu oyuncuların öldükten sonraki oyun algılayışını artırabilir ve infoları kolaylaştırabilir.

 

Kısım kademesi, gizlilik, oynanış alanında pek çok farklı düzenleme de oyuna kazandırılmış durumda. Tüm detayları öğrenmek için buradan Valorant resmi sitesine ulaşabilirsiniz.

Daha fazla güncel oyun haberi için tıklayın!

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir