Anasayfa > Blog > VALORANT Nokta Crosshair Yapma Ayarı

VALORANT Nokta Crosshair Yapma Ayarı

Riot Games’in stratejik FPS oyunu VALORANT nokta crosshair ayarını bu yazımızda sizlere anlattık, umarız yardımcı olabilmişizdir.

Oyundaki crosshairimiz yani nişangâhımız ekranın ortasında bulunup nereye baktığımızı bizlere gösteriyor. Bu crosshairi büyük kullanan da var, dinamik kullanan da var, küçük kullanan da var. Kendi nişangâhınızı tamamen bir noktadan ibaret yapmak istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz. VALORANT nişangah ayarınızı nokta yapmak için gerekenleri aşağıda belirttik. Nişangâh ayarlarında Merkez Nokta ayarını “Açık” yapmanızın ardından diğer bütün ayarların şeffaflığını sıfır yaparak crosshairinizi nokta yapabilirsiniz.

VALORANT’ta Aim Geliştirme Yöntemleri

VALORANT Nokta Crosshair

  • Nişangâh kısmına giriyoruz
  • Merkez Nokta kısmını “Açık” yapın
  • Merkez Nokta Saydamlığını 1 yapın
  • Merkez Nokta Kalınlığını dilediğinizce ayarlayın (2, 4 veya 6 önerilir)
  • Ana Çizgi Saydamlığı, İç Çizgi Saydamlığı ve Dış Çizgi saydamlığını 0 yapın
  • Noktanızın rengini dilediğinizce ayarlayın

İlginizi Çekebilir: VALORANT’ta nasıl bedavaya isim ve etiket değiştirilir?

Yani kısaca Merkez Nokta’yı açıp diğer her şeyin saydamlığını 0 yapıyoruz. Bu işlemin ardından ekranın ortasında noktanız hazır! Dilediğinizce bu şekilde oynamaya devam edebilirsiniz.

Merkez Nokta Kalınlığını çift sayı yapmanızın açıklaması ise şu şekilde: VALORANT’taki nişangâhta tek sayılı değerler ekranı tam olarak ortalamıyor, bu da oyun tecrübenizi etkileyebiliyor. Bir piksel yüzünden skor kaçırmak istemiyorsanız tek sayılı değerlerden kaçınmanız önerilir. Bunun çok büyük bir fark yaratmayacağını, daha rahat hissettiğiniz sürece istediğiniz değeri de kullanabileceğinizi belirtelim.

VALORANT Nokta Nişangâh Avantajı Nedir?

Oyundaki nişangâhınızı nokta yapmanın size olan avantajından da bahsedelim isterseniz. Mantıksal açıdan bakınca oyundaki nişangâhınız size ateş edeceğiniz yeri gösteriyor, bunun için crosshairiniz ne kadar küçük olursa ateş edeceğiniz yeri o kadar isabetli görürsünüz. Büyük crosshairlerin aksine merminizin gideceği yer daha kesindir. Oyunda kullanılması mümkün şu an için en küçük olan crosshair de nokta olduğu için oyun deneyiminizi olumlu olarak etkiler. Ekranı tam olarak ortalamak için kalınlığı çift sayı olarak seçmeniz gerektiğini de tekrar hatırlatalım.

Oyundaki en güzel ayar yine de sizin en rahat hissettiğiniz nişangâhtır. Küçük olanları kullanmak mantıklı seçenek olsa da bu kişinin tercihine bağlı olup hangisinde daha iyi oynadığınızı hissediyorsanız o nişangâh ile oynayabilirsiniz.

VALORANT Crosshair (Nişangâh) Ayarları

Eğer VALORANT nişangâhınızı sadece nokta yapmak istemiyorsanız ve diğer ayarları da kontrol etmek istiyorsanız size verebileceğimiz birkaç tüyo bulunuyor. Genel olarak profesyonel oyuncuların ayarlarından da rastladığımız üzere mümkün olduğunca sade ve küçük nişangâhlar tercih ediliyor. Kullanacağınız crosshairin ekranda çok büyük yer kaplamaması, renginin haritadan ayrı olması ve kendini belli etmesi, dinamik olmaması tercih ediliyor.

VALORANT Crosshair Ayarları

Nişangâh tercihinizi nasıl yapacağınızdan emin değilseniz yukarıdaki rehberimizi kullanabilirsiniz. VALORANT crosshair ayarları yazımızda kendinize ait nişangâhı nasıl oluşturmanız gerektiğini anlattık. Dilerseniz hem Türkiye’den hem de yurt dışından profesyonel oyuncuların kullandığı nişangâh ayarlarını da kopyalayabilirsiniz.

VALORANT Hakkında

VALORANT, Riot Games tarafından 2020 yazında piyasaya sürülen bir FPS oyunu. Birçok farklı nişancı oyunun özellikleriyle yetenek sistemini birleştiren VALORANT, kendine has bir hava yaratarak oyuncuların ilgisini çekmeyi başardı. Riot’un da desteğiyle iyice popülerleşen FPS oyununun geleceği de oldukça parlak görünüyor.

Rahat hissettiğiniz nişangâh ile birlikte sizlere iyi oyunlar diliyoruz, umarız VALORANT nokta crosshair yazımızla sizlere yardımcı olabilmişizdir. Yardımımız dokunduysa bir yorumla bizlere teşekkür edebilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

2 Yorumlar

  1. Bu şekilde yapınca kare şeklinde oluyo nasıl yuvarlak yapıcaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir