Anasayfa > Blog > VALORANT Ping Düşürme – VALORANT Ping Nasıl Düşürülür?

VALORANT Ping Düşürme – VALORANT Ping Nasıl Düşürülür?

Bildiğimiz VALORANT ping düşürme yöntemlerinden bahsettiğimiz yazımıza hoş geldiniz. Popüler oyunda internet sıkıntısı yaşıyorsanız doğru yerdesiniz.

Riot tarafından birçok farklı oyunla birlikte açıklanan FPS oyunu VALORANT, oyun sektörüne bomba gibi oturmuştu. Kapalı betasının piyasaya sürülmesinin ardından Twitch platformunda bir milyon izlenmeye kadar ulaşarak rekor kırmıştı. Kapalı beta erişimine yayın izleyerek ulaşan oyuncular, VALORANT oynamaya başlamış durumda. Oyunun sunucuları her ne kadar gelecek olan kişi sayısını destekleyecek şekilde ayarlanmış olsa bile sorun yaşayanlar çıkabiliyor. Oyunun hâlâ kapalı beta sürecinde olması da bunda etkili bir faktör olabiliyor tabii. Peki bu sorunların üstesinden gelmek için ne yapabiliriz, VALORANT ping nasıl düşürülür gelin birlikte inceleyelim.

Oyunda FPS sıkıntıları yaşıyorsanız da FPS düşürme yöntemleriyle ilgili yazımıza aşağıdan göz atabilirsiniz.

VALORANT FPS Yükseltme Yöntemleri

VALORANT Ping Nasıl Düşürülür?

Oyunla olan bağlantınız stabil değilse ping sorunu yaşayıp oyun zevkinden mahrum kalabilirsiniz. Vereceğiniz komutların geç algılanması durumunda oyunu düzgün oynayamazsınız. Buna sebep olan problemlerin çözümünden elimizden geldiğince bahsettik.

VALORANT Crosshair Ayarları

Arka Plan Uygulamalarını Kapatmak

Arkada haberimiz olmadan internete bağlı bir şekilde çalışan uygulamaların olması bağlantımızı olumsuz etkileyebilir. Bu durumdan kurtulmak için öncelikle görünen uygulamalarımızı kapatıp ardından görev yöneticisinde gereksiz çalışan uygulamaları halletmemiz gerekiyor. İnternet tarayıcınızda açtığınız gereksiz sekmeler de internet bağlantınızı kötü etkileyebilir, ping değerinizi arttırabilir. Bunun için tarayıcınıza girip önemli olmayan sekmeleri kapatabilirsiniz.

DNS Önbelleğini Temizleme

DNS’inizin önbelleğinde kalmış gereksiz bilgileri temizlemek internetinize nefes aldırabilir. Birçoğunuz büyük ihtimalle bu terime yabancısınız fakat endişelenmenize hiç gerek yok, yapmanız gereken şey çok basit. Öncelikle komut istemini açmamız gerekiyor, bunun için başlat veya çalıştır menüsüne cmd yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan konsola ise ipconfig -flushdns yazarak önbelleğinizi temizleyebilirsiniz. Bu yöntem pinginizin biraz da olsa düzelmesine yardımcı olabilir.

İnternete Tek Cihazdan Bağlanma

İnternet ağınıza bağlı olan tek cihazın oyunu oynadığınız cihaz olması pinginizin düşmesini sağlayabilir. Mümkünse telefonunuzun internetini kapatmanız, evde internete bağlanan diğer cihazların bağlantısını geçici bir şekilde kesmeniz işinizi görebilir. Üzerinde daha az yük olan bağlantınız böylece size daha stabil bir oyun deneyimi sunma deneyimine sahip olabilir.

VALORANT Kapalı Beta İle İlgili Her Şey!

İndirmeleri Durdurma

Siz oyunu oynarken arka planda bir indirme yapılıyorsa bu durum bağlantınızı kesinlikle kötü bir şekilde etkileyecektir. Bilgisayarınızda arka plan uygulamalarında bir şeyler indiren unsurlar görürseniz indirmeyi durdurmanız veya uygulamayı kapatmanız işinize gelecektir. Böylece internetiniz düzelebilir ve oyunu daha rahat bir şekilde oynayabilirsiniz.

İnternet Sağlayıcınızla İletişime Geçme

Herhangi bir sorun tespit edemeyip bütün bunları yapmanıza rağmen oyunda problem yaşamaya devam ediyorsanız tek çare internet sağlayıcınızla konuşmak olabilir. Yapacağınız bir şey kalmadıysa müşteri hizmetlerini arayıp durumdan bahsederseniz umarız size yardım etmeye çalışacaklardır.

Riot’a Durumu Bildirme

Oyun henüz kapalı beta sürecinde olduğu için internet sorunları yaşamanız oyunun problemi de olabilir. Kapalı beta döneminde olduğu için birçok hata içerebilecek oyundaki sorunları destek ekibine bildirerek hem sorununuzu çözmeye çalışıp hem de oyunun gelişmesine destek olabilirsiniz.

GÜNCELLEME: Oyunun kapalı betası 2020 yılının haziran ayında sona eriyor. Ping değeriniz hâlâ yüksekse internet sağlayıcınızla veya Riot ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir