Anasayfa > Blog > VALORANT Kapalı Beta Süreci İle İlgili Her Şey!

VALORANT Kapalı Beta Süreci İle İlgili Her Şey!

LoL’ün yaratıcısı Riot Games tarafından geliştirilen FPS oyunu VALORANT, 7 Nisan’da kapalı betasını bazı oyuncuların beğenisine sunuyor.

VALORANT, Riot Games tarafından geliştirilen ve beş farklı projeyle birlikte açıklanan bir MOBA-FPS oyunu. Overwatch, Rainbow Six: Siege, CS:GO gibi oyunların her birinden izler taşıyan bu oyunun bekleyeni de çok. Her hafta yeni bir karakterinin oynanış videosunu paylaşan oyun, şu ana kadar birçok karakteri bizlere tanıtmış durumda.

Oyunun 7 Nisan’da kapalı beta sürecine gireceğinin duyurulmasının ardından bu süreçle ilgili bilgiler de Riot tarafından paylaşıldı. Umarız yazımızda dilediğiniz sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Düşük FPS’ten Muzdarip Oyuncular İçin VALORANT FPS Yükseltme Yöntemlerimiz
  • VALORANT Kapalı Betasına Katılma

Oyunun kapalı beta sürecinde katılım gösterebilmek için öncelikle bir Riot ve Twitch hesabına sahip olmanız gerekiyor. Ardından Riot hesabınızı bu linke tıklayarak Twitch’e bağlamanız lazım. Hesaplarınız bağlı bir şekilde 7 Nisan ve sonrasında Valorant yayınları izleyerek oyunun kapalı betasına giriş şansı kazanıyorsunuz. Sunucu kapasiteleri sınırlı olduğu için kapalı betaya girecek olan oyuncu sayısı da kısıtlı olacak, bu sebeple katılamama ihtimaliniz de yüksek.

VALORANT Kapalı Betasına Giriş Rehberi
  • VALORANT Kapalı Beta Bölgeleri

Oyunun kapalı betasına Kanada, ABD, Rusya, Avrupa ve Türkiye’den katılım sağlanabilecek. Bu bölgeler dışında bir yerde yaşıyorsanız maalesef oyunun çıkışı için yazı beklemek zorunda kalacaksınız.

  • VALORANT Sistem Gereksinimleri

Oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimleri en ufak detayına kadar spesifik bir şekilde paylaşılmamış olsa da Riot’un bu konuyla ilgili genel bir bilgilendirmesi bulunmakta. Oyunun grafikleri güzel olsa da oynamak için uzay bilgisayar gereksinimine ihtiyaç duymayacağız gibi gözüküyor.

valorant sistem gereksinimleri

  • Kapalı Beta Ne Kadar Sürecek?

Oyunun tam versiyonunun 2020 yazında çıkacağının açıklanmasıyla beraber bu ifadenin çok genel olduğu da aşikâr. Oyunun kapalı betasının tam olarak ne kadar süreceği söylenmese de mümkün olduğunca kısa tutulmak isteniyor. Fazla geribildirim gelme durumunda ise kapalı beta planlanandan daha uzun sürebilir.

Sorun Yaşayanlara: VALORANT Ping Düşürme Rehberimiz
  • Kapalı Betadaki İlerlememe Ne Olacak?

Oyunun kapalı betasında oyun içi ilerlemeniz maalesef yazın çıkacak olan ana sürüme yansımayacak. Riot, oyuncuları oyunun başlangıcında aynı seviyeden başlatmak istediğini ve oyunun oynanışında değişikliklere de gidilebileceğini belirtti. Fakat kapalı betada aldığınız VP’ler ana hesabınıza %20 daha fazla gelecek.

  • Kapalı Betada Aldığım Valorant Puanları Ne Olacak?

Riot Games, oyunculara destekleri için teşekkür etmek amacıyla kapalı betada alacakları Valorant Puanlarını oyunun tam sürümünde hesaplara %20 bonuslu bir şekilde aktaracak. Örneğin kapalı betada 10.000 Valorant puanı aldıysanız, bu puanlar yazın oyun çıktığında hesabınıza 12.000 VP olarak geçecek.


Umarız Riot’un bu yaz çıkaracağı yeni oyunu beklentileri karşılar ve espor arenasına damgasını vurabilecek, sektörü büyütebilecek başarılı bir yapım olur. VALORANT ping düşürme yöntemlerinden bahsettiğimiz yazımıza da aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir