Anasayfa > Blog > VALORANT Drop Nasıl Düşer? VALORANT Kapalı Beta Drop Düşürme

VALORANT Drop Nasıl Düşer? VALORANT Kapalı Beta Drop Düşürme

Riot Games’in gün geçtikçe daha da popülerleşen oyunu VALORANT için drop nasıl düşer? VALORANT kapalı beta drop düşürme yolu yazımızda.

Riot Games tarafından üretilmiş, kapalı betası 30 Mart’ta duyurulup 7 Nisan’da piyasaya sürülen oyunun kitlesi çok büyük. Oyunu oynayanların dışında kapalı beta için sıra bekleyenler, hâlâ erişim alamayanlar da var. Basın, yayıncılar ve şanslı kişiler dışında oyunu oynayan hiç kimse yok. Fakat son gelen güncellemeyle kapalı betaya katılabilecek oyuncuların sayısı arttırıldı. Kapalı beta sunucu kapasitesinin arttırılmasının ardından bütün yayınlardan erişim kazanma şansı oyunculara sunuldu. Peki bu erişimi kazanmak için ne yapmanız gerekiyor?

Oyunu Oynamadan Önce: VALORANT Sistem Gereksinimleri

VALORANT drop düşürme için Riot hesabınızı Twitch hesabınıza bağladıktan sonra Twitch’te yapılan VALORANT yayınlarını izlemeniz gerekiyor. Twitch’ten drop bildirimi gelirse oyuna Riot hesabınızla giriş yapıp oynayabilirsiniz.

valorant kaç gb

VALORANT Drop Düşürme

VALORANT drop düşürme için yapmanız gereken ilk şey oyunu oynayabilmek için doğal olarak bir Riot hesabınız olması. Oyunun kapalı betasında anahtar sistemi yok, kapalı beta erişimleri doğrudan hesaplara veriliyor. Ardından yayın izlemek için bir Twitch hesabına sahip olmanız gerekiyor. VALORANT oynanan herhangi bir yayını izleyerek kapalı beta erişimi kazanma şansı elde edebilirsiniz. Fakat bunu yaparken Riot’un hesabınızı anlayabilmesi ve erişimi doğru yere vermesi için Twitch hesabınızı Riot hesabınıza bağlamanız gerekiyor. Twitch’te sağ üstte profil resminize tıkladıktan sonra “Ayarlar” sekmesine gidip ardından “Bağlantılar” kısmına giderek burada Riot hesabınızı Twitch hesabınıza bağlayabilirsiniz. Gelin bu yapmanız gerekenleri adım adım inceleyelim.

  • VALORANT drop düşürme için Riot hesabınızı Twitch hesabınıza bağladıktan sonra Twitch’te yapılan VALORANT yayınlarını izlemeniz gerekiyor. Twitch’ten drop bildirimi gelirse oyuna Riot hesabınızla giriş yapıp oynayabilirsiniz.

Riot Hesabı Açma

Oyunu oynayabilmek için öncelikle bir Riot hesabına ihtiyacınız var. Riot hesabınızı açtıysanız veya eskiden beri LoL oyuncusuysanız Riot hesabınıza LoL kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Riot hesabınız yoksa buraya tıklayarak kendinize hemen bir hesap oluşturabilirsiniz. Hesabınız varsa bir sonraki aşamaya geçmeye hazırsınız demektir.

Twitch Hesabı Açma

Yapılan VALORANT yayınlarını Twitch’ten hesabınızla izlemeniz gerekiyor kapalı beta şansı için. Bunun için de hâlâ sahip değilseniz bir Twitch hesabına ihtiyacınız var. Twitch.tv adresine girdikten sonra sağ üstte çıkan “Kayıt Ol” butonuna basıp istenen bilgileri girmeniz gerekiyor. Ardından e-postanıza gelen linke tıklayarak veya kodu girerek hesabınızı onaylayıp bir sonraki aşamaya geçme zamanı geliyor.

Riot Hesabınızı Twitch Hesabınıza Bağlama

Ardından en önemli kısma geliyoruz. Twitch anasayfasında sağ üstteki profil fotoğrafına tıklayıp “Ayarlar” kısmına girmemiz gerekiyor.

ayarlar valorant drop düşürme

bağlan valorant drop düşürme

“Bağlantılar” kısmına girdikten sonra Riot Games’in yanındaki Bağlan butonuna tıklayarak açılan pencerede Riot hesabımıza giriş yapıyoruz. Böylece Twitch hesabımız Riot hesabımıza bağlanmış oluyor.

VALORANT Yayınları İzleme

İlk başta kapalı beta erişimi düşürme şansı sadece belli yayıncıları izleyenlere veriliyordu fakat sonra gelen bir güncellemeyle birlikte VALORANT yayını yapan herkesten kapalı beta düşme şansı getirildi. Yani Twitch’te “Gözat” kısmına gidip VALORANT’a tıklamanızın ardından istediğiniz yayıncıyı izleyebilirsiniz.

Drop Düştüğünü Nasıl Anlayacağız?

Erişim kazandığını anlamanız için ekstra bir efor sarf etmenize gerek yok. VALORANT drop düşürürseniz Twitch’te sağ üstte bulunan bildirimler kısmında bunu size söyleyen bir bildirim belirecektir. Kapalı beta erişimi düşürürseniz oyunla ilgili bir fikriniz olmadan oyuna girmenizi tavsiye etmeyiz, silahlara biraz da olsa aşina olabilmek için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

VALORANT Silahları ve Özellikleri

VALORANT, kapalı betasında on karakter ve üç haritayla çıkış yapmış ve gelişime çok açık olan bir oyun. 5v5 stratejik FPS oyununda amaç kurulan Spike’ı imha etmek. CS:GO’dan C4 ile alıştığımız bu mekaniği VALORANT’ta Spike olarak görüyoruz. Saldıran tarafın amacı Spike’ı kurup patlatmak iken savunan taraf Spike’ı kurdurmamayı, kurdursa bile imha etmeyi amaçlıyor. Spike kurulu değilken bir takımdan herkes ölürse diğer taraf rauntu kazanıyor.

Oyuna Başlamadan Önce: VALORANT Kaç GB?

Oyunda klasik bir FPS oyununun aksine yetenekler var, fakat bu yetenekler oyunu direkt olarak bir MOBA-FPS melezi yapmıyor. VALORANT, yeteneklerden daha çok silah üzerine kurulmuş bir oyun. Yetenekleri raunt başında silah alır gibi satın alabiliyorsunuz. Bir yetenek her karaktere raunt başında veriliyor, ulti yeteneğinizi kullanabilmek içinse ulti puanı biriktirmemiz gerekiyor. Düşman öldürerek veya haritanın çeşitli bölgelerindeki yuvarları toplayarak ulti puanı kazanabiliyoruz. Farklı ulti yetenekleri için farklı ulti puanları gerekiyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir