Anasayfa > Blog > Sistem Gereksinimleri > VALORANT Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

VALORANT Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Riot Games’in stratejik nişancı oyunu olan VALORANT sistem gereksinimleri nelerdir, oynamak için nasıl bir bilgisayara ihtiyaç vardır?

Ünlü oyun firması Riot Games’in ellerinden çıkan VALORANT, kapalı betasıyla oyun sektöründeki dikkatleri üzerine çekmişti. COVID-19 salgınının herkesi eve tıkadığı dönemde çıkarak kapalı beta erişimini yayın izleyenlere veren oyun, bu sayede Twitch platformunda izlenme rekorları kırmayı başardı. VALORANT, 1.7 milyon izlenmeyi aşarak CS:GO’nun rekorunu bu alanda kırmış oldu. Böylesine beklenen bir oyun olunca insan “Ben de oynayabilir miyim” diye sistem gereksinimlerini kontrol ediyor. Riot, bu konuda insaflı davrandı ve oyunu güzel optimize etti. Bu sayede düşük sistemi olan oyuncular bile VALORANT’ı rahat bir biçimde oynayabilecek. VALORANT sistem gereksinimleri, resmi sitede aşağıdaki şekilde paylaşıldı:

VALORANT Sistem Gereksinimleri

valorant sistem gereksinimleri

NOT: En Düşük Donanım Özelliklerinde ekran kartı Intel HD 3000’den Intel HD 4000’e çıkarıldı. Düşük modellerde hâlâ çalışma ihtimali olan oyunda eski donanımlarla uyumluluk problemi yaşarsanız çözümü olmayacak.

30 FPS oynamak isterseniz çok düşük bir bilgisayar bile işinizi görür. Minimum işlemci Intel Core 2 Duo E8400, ve minimum ekran kartı ise Intel HD 4000. Yaklaşık on senelik ekran kartının bile oynatabileceği oyunu daha iyi performansla oynamak için önerilen işlemci Intel i3-4150 iken ekran kartı GeForce GT 730. Bu donanımla veya muadilleriyle oyunu 60 FPS ile oynayabilirsiniz. Oyunda çok sağlam bir grafik ayarıyla çok iyi bir performans isterseniz de i5-4460 ve GTX 1050 Ti işinizi görecektir. 64-bit bir Windows işletim sistemi, 4 GB RAM ve 1 GB ekran kartı hafızası ise önerilen donanımlar arasında.

VALORANT FPS Yükseltme Rehberimiz

VALORANT’ı orta segmentli bir bilgisayarla bile rahatça oynayabilirsiniz. Yani bilgisayarım kötü diye endişelenmenize gerek yok, aşırı eski bir makineniz yoksa bilgisayarınız VALORANT için gayet yeterli olacaktır. 10 senelik ekran kartının bile açacağı oyunu bugüne nazaran biraz eski bilgisayarlar bile rahatça oynatacaktır.

VALORANT Kaç GB?

Kapalı betası büyük bir hype ile çıkan oyunun ilk versiyonu on şampiyon ve üç harita ile oyunculara sunuldu. Oyunda birçok farklı farklı silah da bulunuyor.

VALORANT Silahları ve Türleri Nelerdir?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir