Anasayfa > Blog > VALORANT Silahları Nelerdir? – VALORANT Silah Türleri

VALORANT Silahları Nelerdir? – VALORANT Silah Türleri

Riot Games’in ellerinden çıkan stratejik FPS oyunu VALORANT silahları nelerdir? VALORANT oyununda ne tür silahlar kullanılır?

VALORANT, kapalı betasının çıkmasıyla beraber Twitch’te izlenme rekorları kırmış bir FPS oyunu. Riot Games’in ürettiği, yeteneklerin kullanılmasının yanında klasik FPS mekaniklerini de barındıran bu oyun, çıkışını on karakter ve üç haritayla birlikte yaptı. Oyunun kapsamında altı kategoride on yedi farklı silah da bulunuyor. Peki nelerdir bu silahlar? Gelin hep birlikte inceleyelim.

VALORANT FPS Yükseltme Yöntemleri

VALORANT Silahları

VALORANT kapsamında altı adet silah kategorisi bulunuyor. Bu kategoriler ise “Silahlar, Hafif Makineliler, Pompalı Tüfekler, Tüfekler, Keskin Nişancı Tüfekleri, Ağırlar”. Her silah kategorisinin silahları kendi aralarında benzerlikler gösteriyor. Silahlar kategorisindeki tabancalar ikincil silah olarak kullanırken diğerleri birincil silah olarak kullanılıyor. Yani envanterinizde bulundurabileceğiniz maksimum iki silah varken bir tanesi tabanca, diğeri de tüfek veya makineli olmak zorunda.

valorant silahları

Silahlar

İlk kategorimizde “Silahlar” adı altında tabancalar var.

Classic

Classic adlı ilk silahımız, oyunun başlangıcında herkese verilen varsayılan silah. Bu tabancayı oyun esnasında ücretsiz bir şekilde satın alabiliyorsunuz. Bir şarjöründe on iki mermi bulunan tabancanın ilk on iki mermiye ek olarak otuz altı yedek mermisi var. Sol tıkla birlikte normal bir şekilde ateş eden Classic elinizdeyken sağ tık yaparsanız aynı anda üç mermi atabilirsiniz.

classic

Shorty

200 krediyle alınabilen Shorty adlı çifte, tek mermisinde on iki saçma çıkarıyor. Toplam on iki mermiyle elimize gelen silahın şarjöründe iki mermi barınabiliyor. Uzak mesafede işlevsiz kalan bu silahı TF2’den Scout’ın çiftesine benzetebiliriz.

shorty valorant

Frenzy

Frenzy adlı silahımız, diğerlerinin aksine otomatik bir ikincil silah. CS:GO’dan CZ-75’e benzetebileceğimiz Frenzy’nin fiyatı 400 kredi. Hasarı fazla olmayan ve uzak mesafeyi tararsanız etkisiz kalabileceğiniz bu silahın fiyatı 400 kredi.

frenzy valorant

Ghost

Ghost adıyla hayalet anlamına gelen tabancamız da suskunluğu ve isabetiyle öne çıkıyor. On beş mermi depolayabilen şarjörü ve ilk şarjörüne ek olarak 45 mermisi bulunuyor. CS:GO’dan USP-S’e benzeyen Ghost’un fiyatı 500 kredi.

ghost valorant

Sheriff

İlk kategorideki son silahımızın ismi Sheriff. VALORANT’ın el topu olan, Desert Eagle veya Revolver’a benzetilebilecek bu silahı 800 kredi karşılığında satın alabiliyoruz. Yüksek hasarıyla birlikte yetenekli bir oyuncunun elinde bulunduğunda inanılmaz sonuçlara yol açabilecek silahın bir şarjöründe altı mermi barınıyor, ilk şarjörüne ek olarak yirmi dört tane de mermisi var.

sheriff valorant

Hafif Makineliler

Sırada “Force” rauntlarının vazgeçilmez silahları hafif makineliler var. Oyunda iki adet hafif makineli silah bulunuyor. Hasarı ve isabet oranı çok yüksek olmayan bu silahların atış hızı ziyadesiyle yüksek.

VALORANT Ping Düşürme İşlemi – Ping Nasıl Düşer?

Stinger

Stinger adlı ilk hafif makineli silahımız, 1000 kredi karşılığında satılıyor. Yirmi mermilik bir şarjör bulunduran silahın ilk şarjörüne ek olarak altmış mermimiz daha var. Stinger’ı yakınlaştırma moduna alınca dörtlü modda ateş ediyor, yani dörder dörder ateş ediyor. Silahın yakınlaştırmasının fazla etki etmediğini ve dört merminin sektiğini göz önünde bulundurursak yakınlaştırma modunu (sağ tık) kullanmanızı özel durumlar dışında pek de önermiyoruz.

stinger valorant

Spectre

Diğer hafif makineli silahımız ise Spectre. Spectre, Stinger’a oranla daha oturaklı, isabetli bir silah. Susturucusuyla birlikte dikkatleri üzerine çeken Spectre’nin ilk 30 mermilik şarjörünün yanında 90 mermisi daha var. Yakınlaştırma modunda ise Stinger gibi dörtlü moda almıyor, saniyede 12 mermi ateş edebiliyor. Normal modda ise bu atış hızı saniyede 13.3 mermi. Spectre’nin oyundaki fiyatı 1600 kredi.

spectre valorant

Pompalı Tüfekler

FPS oyunlarının vazgeçilmezi pompalı tüfeklerden VALORANT’ta da iki adet bulunuyor.

Bucky

İlk pompalımızın adı Bucky. Beş mermilik şarjör bulunduran Bucky, iki adet atış moduna sahip. İlk atış modunda (sol tık) bildiğimiz şekilde ateş ediyoruz ve pompalı tüfekten mermiler saçılıyor. İkinci atış modunda ise sağ tıka basarak saçmalarımızı belli bir mesafeden sonra patlatabiliyoruz. Orta/uzak mesafe için daha mantıklı olan bu modu kullanarak pompalı tüfeğin isabetsizlik sorunundan kurtulabiliyoruz. Yakın mesafede bunu uygulamamız durumunda ise fişek patlamadığı için zor durumda kalabiliyoruz. Bucky’nin fiyatı ise 900 kredi.

bucky

Judge

Diğer pompalı tüfeğimizin adı Judge. İkinci bir atış moduna sahip olmayan pompalı tüfeğin avantajı tam otomatik moda sahip olması. Yedi mermilik bir şarjöre sahip olan pompalı tüfek, oyunda 1.500 kredi karşılığında satılıyor. Silahın atış hızı ise saniyede 3.5 mermi.

judge valorant

Tüfekler

Her oyunda olduğu gibi VALORANT oyununda da en çok kullanılan silah türü tüfekler. VALORANT tüfekleri, diğer oyunlardaki silahlarla benzeştireceğimiz bazı özellikler de barındırıyor.

Bulldog

2100 kredilik fiyatıyla oyundaki en ucuz tüfek olan Bulldog, yakınlaştırma modunda üçlü atışa geçiyor. Kendisinin hasarı diğer tüfekler kadar yüksek değil. Yirmi dört mermilik bir şarjörü var.

bulldog

Guardian

Bir diğer tüfeğimiz ise Guardian. DMR olarak tabir ettiğimiz silahlar kategorisine giren Guardian, tekli atış moduna sahip olmakla birlikte çok etkili bir hasara sahip. Yakınlaştırma modunda atış hızı değişmeyen yarı otomatik silah, yavaş atış hızını yüksek hasarı ile kapatıyor. Fiyatı ise 2.700 kredi.

guardian valorant

Phantom

Oynanışı açısında CS:GO’dan M4A1-S’e benzetebileceğimiz bu silahın hasarı mesafe arttıkça azalıyor. Normalde saniyede 11 mermi atan Phantom’ın atış hızı 1.25x’lik yakınlaştırma modunda saniyede 9.9’a düşüyor. Kendisine en benzeyen silah olan Vandal’a göre daha isabetli olan silahın dezavantajı uzak mesafede verdiği hasarın azaltması. 30 mermilik şarjörü olan Phantom’ın oyundaki fiyatı 2.900 kredi ve kendisi Vandal ile birlikte en çok kullanılan silahlar arasında.

phantom valorant

Vandal

Son tüfeğimiz olan Vandal, 2.900 kredilik fiyatı ve güzel vuruş hissiyle birlikte VALORANT silahları arasında en çok kullanılanlardan. CS:GO’dan AK-47’ye benzetebileceğimiz bu silah, Phantom’a nazaran biraz daha yavaş ateş ediyor ve daha çok sekiyor. Normalde saniyede 9.25 mermi atan Vandal, 1.25’lik yakınlaştırma modunda saniyede 8.32 mermiye iniyor. Yirmi beş mermi depolayabilen şarjöründen rakibe giden mermiler, Phantom’a göre daha çok sekiyor. Fakat Vandal’ın verdiği hasar Phantom gibi mesafeye bağlı olarak azalmıyor.

vandal valorant

Keskin Nişancı Tüfekleri

Sniper arkadaşlarımızın ilgilendiği kısma geldik şimdi de. Oyundaki keskin nişancı tüfekleri birçok oyuna göre daha hantal kalsa da tercih eden oyuncular bulunuyor. VALORANT kapsamında iki adet keskin nişancı tüfeği bulunuyor.

Marshal

Keskin nişancı tüfeklerinden biraz daha güçsüz olanı Marshal. Kendisiyle göğse vurulan mermiler hiç zırha sahip olmayan bir rakibi öldürebiliyor, kafadan vuruşlar ise ölümü garantiliyor. Diğer nişancı tüfeğinin aksine tek dürbüne sahip olan Marshal’ın fiyatı 1.100 kredi iken şarjörü beş mermi taşıyor. Silahla eğilerek giderken dürbünle sıkmanız durumunda merminiz tam olarak yerini bulmuyor.

marshal valorant

Operator

Operator, Marshal’ın aksine hasarı biraz daha fazla olan, daha uzağı gösterebilen bir keskin nişancı tüfeği. Operator, 50 metre menzilinde duvardan geçmedikçe göğse vurduğunda 150 hasar vererek rakibi öldürmeyi garantiliyor. Şarjöründe beş mermi bulunan Operator’un ilk şarjörüne ek olarak on mermisi var, ayrıca Marshal’ın aksine tıpkı CS:GO’daki AWP gibi dürbününü iki kat açabiliyor. Fiyatı ise 4.500 kredi.

operator

Ağırlar

VALORANT silahları arasında son olarak da iki adet ağır silahımız var.

Ares

İlk ağır silahımız Ares. Ağır silahların hepsi gibi çok yüksek atış hızlarına ulaşabilen Ares, şarjöründe elli mermi barındırıyor. Atış hızı ise saniyede on mermi, sıkarken 13’e kadar çıkıyor. 1.25’lik yakınlaştırma modunda da atış hızı değişmeyen silah, uzun süre boyunca ateşlenirse çok sekiyor. Uzak mesafelere giden mermilerin hasarı mesafe arttıkça düşüyor. Fiyatı ise 1.700 kredi.

ares

Odin

Diğer ağır tüfeğimizin ismi ise Odin. Ares’ten daha iyi bir atış hızına ve hasara sahip olan bu silahın şarjörü de 100 mermilik. Odin’in oyundaki fiyatı ise 3.200 kredi.

odin valorant

VALORANT silahları hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

VALORANT Drop Nasıl Düşer? VALORANT Kapalı Beta Drop Düşürme

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir