Anasayfa > Blog > Vlog Kamerası Önerisi, Vlog Kamerası Nedir?

Vlog Kamerası Önerisi, Vlog Kamerası Nedir?

Günümüzün hayal edilen işlerinden birisi vlogger olmak ve bu yüzden pek çok insan vlog kamerası önerisi almak istiyor.

Bir alışveriş yapmadan önce önerilere göz atmak, fikirler almak oldukça bilinçli bir tüketici hareketi. Bundan dolayı sizi tebrik ederiz. Ayrıca vlogger olma amacınız varsa, konuyu daha net anlattığımız ve hatta kamera konusunda da tabularınızı yıkabilecek bir blog yazımız var. Onu aşağıya bırakıyoruz ve okumanızı tavsiye ediyoruz. İçinde güzel tavsiyelere yer verdik.

Vlog Nedir?

Öneri vermeye geri dönecek olursak, burada “vlog kamerası nedir?” sorusu önem kazanıyor. Video kayıt tutmaya imkân veren her kamera için vlog kamerası diyebiliriz. İsterseniz elinizdeki aksiyon kamerasını kullanın, isterseniz bilgisayar webcam kameranızı ya da devasa stüdyo kameralarını. Ancak biz de farkındayız ki piyasa sizlere çeşitli modelleri öne çıkartıyor. Bu kameraları vlog kamerası yapan belirli özellikler mevcut. Peki, bu özellikler nelerdir?

  • Küçük, hafif ve kolay taşınabilir olması
  • Otomatik odaklanmasının hızlı çalışması ve dijital açıdan güçlü olması
  • İyi bir görüntü ve mümkünse ses kalitesi sağlaması
  • Fiyat performans açısından yeterli olması
  • Hazır ayarlarının iyi durumda olması, tek tıklamayla kayıt olanağı

Bu özellikleri aradığımızı biliyoruz, o zaman öneri aşamasına geçebiliriz.

Vlog Kamerası Önerisi

En baştan söyleyelim de ayıp olmasın. Bu yazıda hiçbir sponsor yoktur. Tamamen kişisel tecrübelerimize ve piyasa araştırmamıza dayanmaktadır. Biz hâlâ söylüyoruz, en iyi kamera şu an elinizdeki kameradır. Dolayısıyla üç kamera önereceğiz, üçü de gerçekten fiyat performans canavarı kameralar, ikinci el piyasalarına da göz atmanızda fayda var.

Sony Alpha a5000: Kamera aynasız bir fotoğraf makinesi. Dönen dijital ekranı, ikinci eldeki ucuz fiyatı, küçüklüğüyle mobilitesi onu alınabilir kılıyor. Ancak kameranın sıfırının artık üretilmiyor olması, ayrıca harici mikrofon kullanılamıyor olması onu bir nebze arka plana atabiliyor. Tercih sizin ancak kameranın bizim favorilerimizden olduğunu belirtelim.

Canon Eos m50: Birçok insanın bu kamerayı kullanmasının bir sebebi var. Gerçekten de çok kullanılmayı hak ediyor olması. Siz de bir göz atın. Canon ülkemizdeki en çok kullanılan marka olduğu için hem arıza hem de yan ekipman bulma konularında asla zorluk yaşamazsınız. Zaten YouTube içerik üreticileri için çıkartılan önerilerimizin önde gelen kameralarından. Ancak muadillerine göre henüz daha yeni olması onun biraz daha pahalı olmasının da başlıca nedeni.

DJI Osmo Pocket: Yeni versiyonunun çıkması, eskilerin pazarda bulunmasına engel değil. Sensör boyutu sizin için bir sorun değilse bu stabilizer canavarını kaçırmanız hiç doğru olmayacaktır. Fiyatı da hem ikinci elde hem de sıfırda oldukça uygun sayılabilecek seviyelerde. Baştan belirtelim, ses, şarj ve sensör boyu (özellikle gece çekimlerinde) bazen üzülmenize neden olabilecek noktalar. Ancak aşırı mobil bu cihaz DJI’ın marka kalitesini de üzerinde taşıyor diyebiliriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir