Anasayfa > Blog > Xbox Game Pass Nedir, Nasıl Kullanılır, Alınır Mı?

Xbox Game Pass Nedir, Nasıl Kullanılır, Alınır Mı?

Microsoft’un oldukça popüler olan oyun aboneliği servisi Xbox Game Pass nedir, ne işe yarar? Gelin bütün detaylarıyla inceleyelim.

Microsoft tarafından birçok farklı versiyonu olan Xbox Game Pass servisini birçok oyuncu kullanmakta. Biz de Xbox Game Pass hakkında merak edilen soruları bu yazımızla cevaplandırmaya çalıştık.

xbox-game-pass

Xbox Game Pass Nedir?

  • Xbox Game Pass, aylık bir abonelik ücreti karşılığında yüzlerce oyun içeren bir kütüphaneye erişebildiğiniz bir oyun servisidir.

Video oyunlarının Netflix’i olarak da tanımlanabilen popüler hizmet, ucuz fiyatının karşılığında sunduğu etkili hizmetle birlikte çok seviliyor. Xbox Game Pass üyeleri, Microsoft Store’daki özel indirimlerden ve birçok oyunda, uygulamada kendilerine sunulan avantajlardan yararlanabiliyorlar.

Xbox Game Studios’un oyunlarını anında kütüphanesine ekleyen, EA Play oyunlarını da alarak kapsamını zenginleştiren servis, aylık tek bir ücret karşılığında yüzlerce oyuna erişim sunuyor. Bilgisayar için ve konsol için kütüphaneleri bulunan oyun aboneliği servisinin Ultimate hâliyle bütün hizmetlerine erişebiliyorsunuz. Gelin bu paketlerin detaylarına, fiyatlarına ve sundukları hizmelere bakalım.

xbox game pass nedir

Bilgisayar için Xbox Game Pass Nedir?

Game Pass’in PC kütüphanesi için kullanabileceğiniz hizmet Bilgisayar için Xbox Game Pass, aylık 29,99 TL karşılığında satılıyor.

Bu ücret karşılığında yüzlerce farklı oyuna, günden güne eklenen yeni oyunlara erişebiliyorsunuz. Bilgisayar için Xbox Game Pass kullanıcıları aynı zamanda FIFA, NBA Live gibi EA serilerini içeren EA Play kütüphanesine de ek ücret ödemeden erişebiliyor. Bir EA oyununun çıkmasının hemen ardından EA’e gelmediğini, bilgisayar için Xbox Game Pass ile yeni bir FIFA oyununu anında oynayamayacağınızı hatırlatalım. Microsoft’un resmî Xbox Game Pass sitesinden detaylara ulaşabilirsiniz.

Konsol için Xbox Game Pass Nedir?

Xbox kullanıcılarının oyunlara erişmek için kullanabildiği Konsol için Xbox Game Pass hizmetini aylık 29.99 TL karşılığında alabilirsiniz.

Konsol için Xbox Game Pass, hizmetin konsol kütüphanesini kullanıcılara sunarken oyuncular aynı zamanda indirimlerden ve fırsatlardan da yararlanabiliyor. Fakat Konsol için Xbox Game Pass hizmetinde Xbox Live Gold ve EA Play kütüphanesi bulunmuyor. Gelin Xbox kullanıcılarının satın alarak rahat edeceği, bütün avantajları içeren paketten bahsedelim.

konsol için xbox game pass

Xbox Game Pass Ultimate Nedir?

Hem bilgisayar için hem de konsol için Xbox Game Pass’in bütün özelliklerini barındıran, üzerine de Xbox Live Gold’un avantajlarını sunan Xbox Game Pass Ultimate, aylık 44,99 TL’ye satılıyor.

Bu hizmet, hem konsol için hem de bilgisayar için olan bütün Game Pass oyunlarını içeriyor. Xbox Game Pass Ultimate kullanıcıları, aynı zamanda Xbox Live Gold’un sunduğu hizmetlerden de yararlanabiliyorlar. Yani XGP Ultimate alarak hem neredeyse farklı oyuna ihtiyacınız kalmayacak kadar oyun sahibi olabilir, hem de bu oyunları çevrimiçi olarak oynayabilirsiniz. Xbox Live Gold sayesinde ayrıca Gold’un sunduğu fiyatlara ve bedava oyunlara ulaşabiliyorsunuz.

Xbox Game Pass Ultimate sahipleri, aynı zamanda Xbox’ın bulut oyun yayını servisi xCloud’ı da kullanabiliyorlar. Bu hizmet, maalesef Türkiye’de henüz aktif değil. Ekibin bunun üzerinde çalıştığı, yakın zamanda bazı gelişmelerin yolda olduğu biliniyor.

xgpeaplay

Xbox Game Pass Oyunları

Xbox Game Studios tarafından geliştirilen bütün oyunlar çıktıkları gün Xbox Game Pass kütüphanesine ekleniyor. Microsoft, buna ek olarak aydan aya birçok farklı oyunu Xbox Game Pass’e ekleyerek kullanıcıları sevindiriyor. EA Play kütüphanesinin de Xbox Game Pass kütüphanesinde bulunduğunu, Ubisoft+’ın da ekleneceğine dair duyumlar olduğunu belirtelim.

Şu an Xbox Game Pass kütüphanesinde bulunan popüler eserler arasında Forza Horizon 4, Sea of Thieves, Minecraft Dungeons, Halo serisi gibi oyunlar bulunuyor. Bahsettiğimiz oyunlar hem konsol hem de PC kütüphanesinde mevcut. Xbox’ın sitesinden güncel oyun listesine ulaşabilir, bütün Game Pass oyunlarına göz atabilirsiniz.

xgp oyunları

Xbox Game Pass Alınır Mı?

Gelelim herkesin aklındaki soruyu cevaplamaya. Eğer Xbox Game Pass’te birden fazla oyun oynamak istiyorsanız veya oynamak istediğiniz tek oyun yeterince pahalıysa bu hizmet gayet mantıklı bir sçeenek olarak karşımıza çıkıyor. Aylık düşük bir ücret karşılığında çok daha pahalı oyuna erişebiliyorsunuz. Özellikle Xbox sahibiyseniz işinize oldukça yarayacak olan Xbox Game Pass’i daha ucuza getirmeniz için bazı seçenekler de bulunuyor.

Xbox’ın çok aylık hediye kodlarını kullanarak hizmeti daha ucuza alabilirsiniz. Yine de pahalı hissediyorsanız örnek olarak 12 aylık bir Xbox Gold Live kodunu kullanmanızın ardından bir aylık Xbox Game Pass Ultimate almanızın bütün aboneliğinizi Ultimate’e çevirdiğini hatırlatalım. Bunu yapmadan önce müşteri hizmetleriyle konuşup durumdan emin olmanızı, paranızı boşa harcamamanızı öneririz.

Xbox Game Pass veya Xbox ile ilgili sorularınızı yorumlar kısmından belirtebilirsiniz. Herkese iyi oyunlar!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir