Anasayfa > Blog > Yama Ne Demek?

Yama Ne Demek?

Ülkemizin bilişim lisanında kendine yer edinebilmiş kelimelerden birisi olan yama ne demek? Gelin birlikte verelim cevabını.

Programın dosyalarında çeşitli değişiklikler yapma işlemine yamalamak denilmektedir. Yama yazılımların üzerinde farklılıklar yapmaktır diyebiliriz. Genellikle oyunlarda altyazı dosyalarına ekleme yapılması ve bu sayede Türkçe oynayabilmeyi sağlamasıyla bilinir. Ancak tek kullanım alanı elbette bu değildir. Çoğu zaman programlarda yaşanabilen hataların çözümü ya da programın daha iyi hale getirilmesi için yamalama gerçekleştirilir.

NPC Ne Demek?

Unutmamak lazım, yamalar neredeyse her zaman üçüncü parti yazılım grubunda sayılır. Dolayısıyla yamaların güvenli olup olmadığı üzerine forumlar dâhil pek çok platformda tartışmalara sıklıkla denk gelinebilir. Gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz, ülkemizde özellikle çeviri ve altyazı kategorisinde dosya değişiklikleri yapan insanlar oldukça güvenilir işler ortaya koyuyorlar. Sayelerinde pek çok oyuncu, oyun hikâyelerine daha vakıf bir şekilde deneyim elde edebiliyor.

Yine de bir dosya değişikliği yapmadan önce indirdiğiniz dosyayı taratmanızı tavsiye ederiz. Oyun ve programlarınızın bozulmaması adına dosyaları da yedek almanızda fayda olacaktır. İyi günler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir