Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Zoom Uygulaması New York’ta Yasaklandı

Zoom Uygulaması New York’ta Yasaklandı

Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde okullar tatil edildikten sonra kullanılmaya başlanan video konferans uygulaması Zoom, New York’taki okullarda güvenlik açıkları sebebiyle yasaklandı.

Zoom Güvenlik Açıkları Sebebiyle Yasaklandı

zoom

New York Eğitim Bakanlığı Şansölyesi Richard Carranza, Zoom‘u dün gece geç saatlerde güvenlik açıkları sebebiyle yasakladığını duyurdu. Açıklamasında öğretmenlerin ve öğrencilerin en kısa sürede uygulamayı bırakmasını istedi. Bunun yerine “Aile Eğitim Hakları ve Gizlilik Yasası” ile uyumlu olan Microsoft Teams‘i kullanmalarının daha iyi olacağını belirtti. Microsoft Teams kullanımı için öğretmenlere ve eğitim personellerine de bilgi verilmeye başlandı.

Zoom her ne kadar okullar için tasarlanmamış olsa da kullanım kolaylığı ve her cihazdan erişim gibi nimetleri sebebiyle öğretmenler için vazgeçilmez olmuştu. Birçok öğretmen Google Meet veya Microsoft Teams gibi uygulamaları denedikten sonra Zoom‘u kullanmaya karar vermişti. Ancak yapılan araştırmayla Zoom‘un içerisinde uygunsuz içerikler yayınlanabileceği, kullanıcıların kameralarını ele geçebileceği ve bilgilerinin Facebook gibi üçüncü parti uygulamalarla paylaşılabileceği ortaya çıktı. Tüm bu sebeplerden dolayı Zoom‘un yasaklanması bizce doğru bir karar olmuş.

Hakkında Emre Koçtaş

Need for Speed oyunlarıyla başlayan uzun yolculuğum beni buralara kadar getirdi. Bunun yanında Lord of the Rings'e bayılırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir