Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Zoom Windows 7 Sürümündeki Güvenlik Açığı Kapatıldı!

Zoom Windows 7 Sürümündeki Güvenlik Açığı Kapatıldı!

Koronavirüs sonrası dünyada büyük bir popülarite yakalayan Zoom uygulamasının Windows 7 sürümünde güvenlik açığı tespit edildi. Harekete geçen Zoom ekibi güvenlik açığını kapatmayı başardı!

Merkezi San Jose California’da bulunan Amerikalı popüler iletişim teknolojisi şirketi Zoom kapsamında Windows 7 ve eski sürümlerde ortaya çıkan RCE (Uzaktan Kod Çalıştırma) yöntemiyle tehdit ortaya çıkarabilen bir güvenlik açığı tespit edildi. Güvenlik açığı kısa sürede gelen yeni güncelleme ile kapatıldı. Detaylar haberimizde.

Özellikle Koronavirüs sonrası dünyada popüler hale gelen telekonferans uygulaması Zoom, popüler hale geldiği günden beri güvenlik açıkları ve hacklenme olayları ile gündemden düşmüyor. Şu ana kadar oluşan tehditler temizlense de gün geçtikçe yeni güvenlik açıkları tespit ediliyor. Nisan ayında güvenlik açıkları ve gizlilik ihlalleri nedeniyle çoğu ülkeden yasak kararı alan Zoom’un yeni güvenlik açıklarından biri de Windows 7 ve öncesi işletim sistemlerini etkiliyor.

zoom windows 7

AÇIĞA RCE SİSTEMİ NEDEN OLUYOR!

Microsoft tarafından desteği kesilen Windows 7 işletim sistemi artık güvenlik güncelleştirmesi almıyor ve kullanıcılar yeni işletim sistemlerine yöneliyor ancak hala ciddi bir kesim Windows 7 kullanmaya devam ediyor. Güvenlik şirketi 0patch, RCE adı verilen uzaktan kod çalıştırma ya da yürütme olarak bilinen sistemi kullanarak  hackerların kötü amaçlı kodlar ile kullanıcı verilerine detaylıca ulaşabildiklerini açıkladı. Bu açık yüzünden kullanıcıların özel belgeleri ve bilgileri saldırganlar tarafından kolaylıkla elde edilebiliyor.

YENİ GÜNCELLEME YAYINLANDI!

Açığın tespit edilmesinin ardından harekete geçen Zoom ekibi, Windows istemcisinde 5.1.3 sürümünü güncelleyerek açığı şimdilik kapatmış durumda. Bunun yanında opatch şirketi de güvenlik amacıyla bir mikro yama hazırladığını açıkladı.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir