Anasayfa > Oyun Haberleri > 2021 Türk Oyun Sektörü İçin Verimli Başladı

2021 Türk Oyun Sektörü İçin Verimli Başladı

Ülkemiz geliştiricileri, yayıncıları ve yatırımcıları bu yıl da pastanın büyümesine vesile oluyorlar. 2021 oldukça verimli başladı.

Türkiye özellikle son birkaç yılda, oyun sektörü özelinde oldukça kritik birçok başarının sergilendiği bir sahne oldu. Bunda ülkemizdeki tüm bileşenlerin payı olduğu çok açık. Geçtiğimiz senelerde oldukça küçük sermayelerle kurulan sitelerin, büyük kazançlı rakamlarla satılmış olması da hem yerli hem de yabancı sermayeyi bu alana yönlendirdi diyebiliriz. Bugün, bu durumun meyvelerini de 2021 senesinin ilk yarısında toplamaya başladığımızı okuyabildiğimiz grafikler elimize ulaştı. StartupCentrum’un raporuna göre 2021 yılında oyun sektörü 236 milyon dolar yatırım aldı. Ayrıca yine aynı rapor bizlere gösteriyor ki bu konuda atılım yapan ülkemiz girişimcilerinin aldıkları yatırımlar da geçmiş senelere göre 7 kat yükseldi.

Game Factory Bir Tebriği Hak Ediyor

Mobil oyun denildiğinde ilk akla gelen oluşumlardan olan Game Factory’nin de bu noktadaki başarısının altını çizmek lazım. Zira geliştiricilere sundukları destek ve ortak çalışmalar neticesinde kuluçka merkezinde yer alan 9 oyun stüdyosu yatırım almış durumda. Daha önce Google ile de ortak projeler ortaya koyduğunu bildiğimiz Game Factory belli ki hem başarılı geliştiricilerin, hem de yatırımcıların odak noktası konumunda. Başarılı oluşumun yöneticisi Efe Küçük Bey, konuyla ilgili konuştu.

“2021’in ilk yarısı, Game Factory ekipleri için de oldukça hareketli geçti. Game Factory’nin kuluçka merkezinde bulunan 9 oyun stüdyosu yatırım aldı ve 7 stüdyomuzun daha yatırım süreçleri devam ediyor. 2021’in ikinci yarısında daha çok ekibimizi yatırım seviyesine getirip bu keyifli maceralarına ortak olmaya devam etmek istiyoruz.”

Sektörlerin aldıkları yatırımlarla ilgili raporu da aşağıda paylaşalım. Dünyaca yaşadığımız pandemi süreciyle yükselişi hızlanan teslimat alanının aldığı haklı yatırımların hemen ardından oyun sektörünün geldiğini görebiliriz. Bu yönüyle oyunların toplam yatırımın %34’ünü üstlendiğini de söyleyelim.

oyun yatırımları

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir