Anasayfa > Listeler > 2022 Steam Yaz İndirimleri’nden Ucuza Kapabileceğiniz 10 Oyun
steam-yaz-indirimleri-oyun-onerileri

2022 Steam Yaz İndirimleri’nden Ucuza Kapabileceğiniz 10 Oyun

Steam yaz indirimleri 23 Haziran itibariyle başladı. Türk oyunseveri için gittikçe daha kritik bir hal alan Steam indirimlerinde sizlere yardımcı olmak için bir liste hazırladık. 7 Temmuz’a kadar devam edecek olan bu indirimde parasını nasıl değerlendireceğine karar veremeyen oyunculara yardımcı olmak istedik.

Yapılmış En İyi Film Oyunları

FIFA 22

FIFA serisini anlatmayı çok gerekli bulmuyoruz. Futbol simülasyonu kategorisinde son yıllarda tekel haline gelen serinin son oyunu FIFA 22‘yi yüzde 84 indirimle 600 TL‘den 96 TL‘ye düşmüş durumda.

Red Dead Redemption 2

Arthur Morgan‘la vahşi batıda uzun soluklu bir maceraya çıktığımız Red Dead Redemption 2, şu an Steam‘de yüzde 50 indirimle 299 TL’den 149,50 TL‘ye düşmüş durumda. Teknik detaylarıyla, grafikleriyle, açık dünyası ve hikayesiyle tam bir Rockstar işi olan RDR2‘yi henüz satın almadıysanız güzel bir yatırım olabilir.

Oyunun Ultimate versiyonun yüzde 60 indirimle 449 TL‘den 179,60 TL‘ye düştüğünü de belirtelim.

Cities: Skylines

Hizmet bekleyen halkı olabildiğine memnun ederek çeşitli sorunlarına çare bulacağınız, ince hesaplamalarla şehrinizi geliştirebileceğiniz bir ”şehir simülasyonu” olan Cities: Skylines bu kategoride en popüler oyunlardan biri. Şu an yaz indirimleri kapsamında, yüzde 75 indirimle 65 TL yerine 16,25 TL’ye Cities: Skylines’ı edinebilirsiniz.

Ayrıca Cities: Skylines Deluxe Edition, yüzde 75 indirimle 80 TL’den 19,75 TL’ye düşmüş durumda.

Metro Saga Bundle

Dmitry Glukhovsky‘in aynı isimli kitabından uyarlanan Metro serisi nükleer hesaplaşmaların sonucunda ölü bir şehir haline gelen Moskova‘da yerin altındaki metro istasyonlarındaki hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

Bu sefer bir başlık altında birden fazla oyunu önereceğiz. Daha doğrusu toptan bir seriyi satın almanızı öneriyoruz. İçinde Metro: 2033 Redux, Metro: Last Light: Redux, Metro Exodus Expansion Pack, Metro Exodus barındıran bu paket kısaca tüm Metro serisini kapsıyor. Şu an yüzde 67 indirimle Metro Exodus 61,71 TL‘ye satılırken tüm Metro oyunlarını barındıran Metro Saga Bundle‘ın yüzde 76 indirimle 327 TL’den 77,20 TL’ye düştüğünü hesaba katarsak mantıklı bir alışveriş olabilir.

Assasin’s Creed Origins veya Assassin’s Creed Odyssey

Assasin’s Creed serisinin çehresini radikal bir şekilde değiştiren Origins ile birlikte suikastçilerin Antik Mısır‘daki mücadelesine tanık oluyoruz. Başta dövüş mekanikleri olmak üzere seriye çok sayıda değişiklik ve yenilik getiren Assasin’s Creed Origins, şu an yüzde 80 indirimle 270 TL’den 53,80 TL’ye düşmüş durumda.

Hikaye olarak belki de suikastçilikten en çok uzaklaştığımız oyun olan Odyssey de bu yaz indirimleri için mantıklı bir tercih olabilir. Assassin’s Creed Odyssey, 270 TL’den 67,25 TL’ye düşerek yüzde 75’lik bir indirimle satılıyor.

Batman: Arkham Collection

Yine değerli okurlarımıza bir paket öneriyoruz. İndirim dönemlerinin listeleri için bir miktar klişe olmuş olsa da bu kadar kadar sağlam bir serinin tüm oyunlarını 15,30 TL‘ye edinebiliyor oluşumuz heyecan verici. Normal fiyatı 102 TL olan Batman: Arkham Collection, yaz indirimleri kapsamında yüzde 85 indirimle listeleniyor. Paket; Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City, Batman: Arkham Knight, Batman: Arkham Knight Season Pass‘i içeriyor.

Hades

Listemizde Game of the Year sahibi bir bağımsız bir yapım var. Hızlı ve zorlayıcı oynanışıyla bağımlılık yaratmak için her şeyi barındıran Hades, geçtiğimiz sene oldukça ses getirmiş, oyun dünyasına farklı bir bakış açısı kazandırmıştı. Roguelike türüne ait oyun şu an Steam Yaz İndirimleri kapsamında yüzde 40 indirimle 40 TL’den 24 TL’ye düşmüş durumda. Bu kalitede bir bağımsız yapım için son derece mâkul bir fiyat olduğunu düşünüyoruz.

Sid Meier’s Civilization VI

En popüler sıra tabanlı oyunlarından biri olan Sid Meier’s Civilization VI, bizlere dünyaya hükmedecek bir uygarlık kurma imkanı veriyor. Strateji oyunlarına meraklı olanlar için gecikmeden oynanması gereken bu kompleks yapım yaz indirimleri kapsamında 220 TL’den 32,85 TL’ye inerek yüzde 85’lik bir indirimle bize büyük bir fırsat sunuyor diyebiliriz.

Belirtmeden geçemeyiz: Sid Meier’s Civilization VI Platinum Edition paketi, 647 TL’den, yüzde 91’lik devasa bir indirimle, 58,78 TL’ye düşmüş durumda. Bu tür strateji oyunları için maalesef DLC hazırlayıp satmak bir pazarlama stratejisi, yapımcılar oyunu kısıtlı içeriklerle piyasaya sürüp ardından sık sık çıkarttıkları DLC‘ler ile oynanışı çeşitlendiriyorlar. Dolayısıyla Sid Meier’s Civilization VI için DLC‘lere sahip olmak şüphesiz oyundan alınan keyfi arttıracaktır. Bu paketteki dev indirimin de güzel bir fırsat olabileceğini düşünüyoruz.

Titanfall 2

Respawn Entertainment imzalı Titanfall 2, bazı anlamsız şirket kararları nedeniyle arada kaynamış, tabiri caizse ‘güme gitmiş’ bir oyun. Hikaye modunun yanı sıra eğlenceli bir çok oyunculu moda da sahip olan Titanfall 2, yaz indirimlerine ayırdığınız paranızın bir kısmını değerlendirebileceğiniz son derece kaliteli bir yapım olabilir.

Titanfall 2, yüzde 84’lük bir indirimle 200 TL’den 31,84 TL’ye düşmüş durumda.

STAR WARS Jedi: Fallen Order

Uzun bir dönem çektiğimiz Star Wars oyunu kıtlığına son vererek oldukça beğeni toplayan bu yapımda Cal Kestis‘in macerasına ortak oluyoruz. Normal fiyatı 280 TL olan yapım, yüzde 75 indirimle 70 TL’ye satılmakta.

Her PC sahibi oyuncunun indirim dönemindeki kararsızlığını bu ufak liste ile bir nebze olsun azaltmak istedik, yaz indirimleri döneminde sizlere iyi oyunlar diliyoruz.

Tekrardan hatırlatalım, 23 Haziran‘da başlayan Steam yaz indirimleri, 7 Temmuz tarihinde sona erecek.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir Yorum

  1. Listeyi hazırlarken çok yorulmadınız inşallah.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir