Anasayfa > Listeler > Yapılmış En İyi Film Oyunları

Yapılmış En İyi Film Oyunları

En iyi film oyunları listemizde, sinemanın efsanelerini oyunlara uyarlamanın üstesinden gelen bazı yapımları sizin için derledik.

Sinema ve video oyunları birbirlerinden iki ayrı başlık ve geçişler bazen çok zor olabiliyor. Bu yüzden de perdelerde izlenilen eserlerden ancak çok azı oyunlara güzel uyarlanabilmiş durumda. Aynı durum aslında oyunların filme uyarlanmasında da bir o kadar geçerli. Biz o noktada da hoş bir derleme hazırlayıp siz okurlarımızla paylaşmıştık. Aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Tarihin En İyi Oyun Filmleri

En İyi Film Oyunları

Listemize geçmeden şunu söyleyelim. Listeyi alfabetik bir sıralamayla hazırladık ancak altlarına Metacritic puanlarını, kullanıcıların belirttiği halleriyle yerleştirdik. Oynamak istediğiniz yapımı buna göre seçebilirsiniz. Ayrıca eğer unuttuğumuzu düşündüğünüz bir iş varsa onu da yorumlarda bizimle paylaşarak listeyi geliştirmemizi sağlayabilirsiniz. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan dilerseniz oyunları sıralamaya başlayalım. İşte karşınızda en iyi film oyunları!

Not: Listedeki oyunlar kimi zaman bir hikâyeyi devam ettiren, kimi zamansa doğrudan bir filmin uyarlaması olan oyunlardır. 

Metacritic Nedir?

10. Alien: Isolation (2014)

alien isolation game

Efsanevi Alien filmlerinin bir oyun uyarlaması olan Alien: Isolation yapılmış en iyi film oyunları arasına adını altın harflerle yazdırıyor. Oyunculara filmlerden alışık olduğumuz gerilim ve korku hislerini yansıtan yapım bununla da kalmıyor. Atmosferin aktarılabilmesi için geliştiriciler fizik motorunu ve ışıklandırmaları baştan aşağı dizayn etmişler. Geliştiriciler içerisinde Creative Assembly ve Feral Interactive firmaları yer alıyor.

Metacritic Kullanıcı Puanı: 8.5

9. Friday the 13th: The Game (2017)

Friday the 13th The Game wp

Korku ve gerilim demişken 13. Cuma serisinin 2017’de çıkan oyun uyarlamasını da unutmamak lazım. Arkadaşlarınızla birlikte gergin ama yüksek dozda eğlence barındıran bir akşam geçirmek isterseniz, oyununuz kesinlikle bu. Oyunda Jason Voorhees’i yönetebildiğimizi de söyleyelim. Bunun vereceği hissi, film serisinin sıkı takipçileri tahmin edebilecektir. Oyun pek de yakından tanımadığımız IIIFonic tarafından geliştirildi.

Metacritic Kullanıcı Puanı: 6.2

8. Ghostbusters: The Video Game Remastered (2019)

ghostbusters remastered

Bir sinema efsanesi olan Ghostbusters elbette daha önce pek çok kez oyunlara uyarlanmaya çalışıldı. Ancak o altın hamle bir düzenleme olan Ghostbusters: The Video Game Remastered tarafından yapıldı. Eğer orijinal kadro ile güzel bir maceraya atılmak istiyorsanız bu harika oyunu istek listelerinize eklemenizi öneririz. Çünkü bu iş kesinlikle en iyi uyarlama oyunlardan birisi! Geliştirici koltuğundaysa Saber Interactive oturuyor.

Metacritic Kullanıcı Puanı: 7.8

7. John Wick Hex (2020)

john wick hex en iyi film oyunları

John Wick’in aksiyon dolu macerasına hoş bir strateji oyunuyla dâhil olmak ister misiniz? Neden olmasın değil mi? Tanıdığımız Baba Yaga’nın film serisinden biraz daha öncesini konu alan bu yapım, bağımsız seviyedeki oyunları sevenler için de gayet iyi seçeneklerden birisi. Bir gerçek zamanlı strateji oyunu olan John Wick Hex’in aksiyon yönünün daha ağır bastığı da oyuncular tarafından dile getiriliyor. Yapım Bithell Games tarafından geliştirilerek piyasaya sunuldu.

Metacritic Kullanıcı Puanı: 4.4

6. Mad Max (2015)

mad max the game

Mad Max: Fury Road harika bir filmdi değil mi? Peki aynı evrene balıklama dalma fırsatınız olduğunu söylesem? Bu oyunla bir hikâyenin uyarlaması, devamı ya da öncesi oyunculara sunulmuyor. Ancak Mad Max evrenini tecrübe etme fırsatı dahi fazlasıyla yeterli. Eleştirmenleri dikkate alacak olursak gerek oynanış, gerek evren aktarımı olarak Mad Max ‘En İyi Film Oyunları’ arasında birinci sıraya oynayabilecek işlerden birisi. Avalanche Studios tarafından geliştirildiğini de not düşelim. Eğer açık dünya oyunları ilginizi çekiyorsa mutlaka bir göz atın deriz.

Metacritic Kullanıcı Puanı: 7.8

Gelmiş Geçmiş En İyi Açık Dünya Oyunları

5. Marvel’s Guardians of the Galaxy (2021)

guardidans of the galaxy game

Sırada ödüllü bir oyun var. 2021 senesinin ‘The Game Awards’ töreninde En İyi Hikâye ödülünü alan Marvel’s Guardians of the Galaxy gerçekten eşsiz bir anlatım sunuyor. Oyunda Star-Lord olarak Galaksinin Koruyucuları takımına liderlik ederek onları bir serüvenin içerisine atıyor ve buradan çıkmaya çalışıyorsunuz. Lineer ilerleyen oyunlara ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde ilaç gibi gelen bu oyun Eidos-Montrêal tarafından geliştirildi. Ayrıca pek çok fanın çizgi romanlara bağlı kalındığını söylemesi de olumlu bir not olarak düşülebilir.

Metacritic Kullanıcı Puanı: 8.7

4.Marvel’s Spider-Man (2018)

spider-man game

Marvel bu işi en çok deneyenlerden ve listeye birkaç oyun sokabilmiş olmaları bu yüzden pek garip sayılmaz galiba. 2018 yılında çıkan Spider-Man oyunları oyuncuları epey etkilemişti. PlayStation’a özel olarak çıkan bu oyun burada geçer not almayı başardı. Çıktığı senenin en çok konuşulan işlerinden de birisi oldu hatta. Eğer uçsuz harika bir açık dünyada uçup kaçmak, ordan buraya salınmak istiyorsanız sizin oyununuz kesinlikle bu. Oyun Insomniac Games tarafından geliştirildi.

Metacritic Kullanıcı Puanı: 8.7

3. Scott Pilgrim vs. the World: The Game (2010)

scott pilgrim game

Bir şeyleri pataklamak hoşunuza gider mi? O zaman Scott Pilgrim vs. the World: The Game gerçekten size göre. Beat ‘em Up türündeki bu oyun türünün de iyi işlerinden birisi. Modern ‘patakla alayını’ türü oyunları çok nadir görebiliyoruz. Dolayısıyla gördüğümüzde sıkı sıkıya sarılmalıyız gibi hissediyorum. Tabii tercih sizin efendim. Oyunun bir Ubisoft oyunu olduğunu da hatırlatalım.

Metacritic Kullanıcı Puanı: 7.9

2. Spider-Man 2 (2004)

spider-man 2 game wp

Listeye elimizden geldiğince yeni oyunları eklemeye çalışmıştık ancak bu efsaneye yer vermesek de olmazdı gerçekten. Spider-Man 2 çıktığı dönem oyunculara Peter Parker’ın hikâyesini oldukça iyi mekaniklerle oynayabilmeyi sağlıyordu. Harika dövüş sahneleri, güzel sinematikler ve o dönem için oldukça iyi binalar arasında ağlarla gezme özellikleriyle Spider-Man 2 gönlümüzün tahtında uzun yıllarca oturdu. Dönemin önemli geliştiricilerinden Treyarch ve Foundation 9 Entertainment tarafından geliştirildi ve Activision tarafından piyasaya sürüldü.

Metacritic Kullanıcı Puanı: 8.7

1. Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

star wars jedi fallen order film oyunları

Star Wars evreninde geçen bir Jedi oyunu mu? Eh, bu listeye girmese ayıp olurdu galiba. Star Wars Jedi: Fallen Order çıkışıyla hem evreni hem de oyunseverleri fazlasıyla mutlu edebilmiş bir aksiyon oyunu. Eğer üçüncü şahıs aksiyon macera oyunları ilginizi çekiyorsa mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz. Çağımızın en başarılı geliştiricilerinden Respawn Entertainment tarafından geliştirilmesi de onu özel kılan yönlerinden bir diğeri elbette. Ancak sistem gereksinimlerinin bir hayli yüksek olduğunu belirtelim ki sonradan üzülmeyin. Yine de oyun oldukça iyi optimize edilmiş bir durumda.

Metacritic Kullanıcı Puanı: 7.6

Umarız en iyi film oyunlarını derlediğimiz bu listemiz sizin için faydalı olabilmiştir. Başta da söylediğimiz gibi listede eksik kaldığını düşündüğünüz oyunlar varsa yorumlarda bizimle paylaşarak listemizi güncellememizi sağlayabilirsiniz. Oyunlardan oynadıklarınız var mı? Görüşlerinizi bekliyoruz. Sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir