Anasayfa > Listeler > Tarihin En İyi Oyun Filmleri

Tarihin En İyi Oyun Filmleri

Oyun filmleri usta bir biçimde ortaya konulduğunda gerçekten harika sonuçlar harika olabiliyor. Gelin en iyi örnekleri listeleyelim.

Sinema tarihi boyunca seyirciler için pek çok oyun filmleri çekildi. Ancak bunlar arasında oldukça kötü yapımlar da yer alıyordu. Biz bu yazımızda size yalnızca türünün en iyi örneklerini sunacağız ki izlediğinizde kötü bir izlenimle ayrılmayın. Hadi gelin lafı uzatmadan başlayalım.

En İyi Oyun Filmleri

Listeye geçmeden önce son olarak bir uyarıda bulunalım. Listede doğrudan bir oyunun uyarlaması olmayan ancak oyunları konu alan filmlere de yer verdik. Ancak elbette oyun uyarlaması filmler çoğunlukta. Sizler için tarihlerini de belirttik, zaten çoğu film oldukça yeni diyebiliriz.

Not: Listedeki oyun filmleri tarihlerine göre sıralanmıştır.

15. Lara Croft: Tomb Raider (2001)

lara croft tomb raider

Oyun dünyasının efsanevi macera oyunu serisi Tomb Raider, Angelina Jolie ile hayat buluyor. Filmle ilgili pek çok eleştiri bulunuyor. Ancak çoğu görüş eski Lara Croft imajıyla bu filmin oldukça uygun olduğu yönünde. Oyunların sinemada ciddi bir şekilde ele alındığı ilk filmdir zira bir Hollywood kalitesi sezmemek elde değil. Ayrıca 2 sene sonrasında bir de devam filmi çekildi.

iMDB: 5,8

14. Resident Evil (2002)

resident_evil

Serinin sonraki filmleri için pek çok eleştiri bulunsa da ilk film gerçekten de alışılmadık bir şey yapmıştı. Ayrıca bizleri Milla Jovovich ile tanıştırmak gibi de bir yönü olmuştu. Karizmatik bir zombi savaşını izlemek isterseniz Resident Evil size tam olarak bunu vaat ediyor. Güzel bir film akşamı geçirmek için iyi bir seçenek olabilir

iMDB: 6,7

13. Silent Hill (2006)

oyun filmleri

Muhteşem korku oyunu Silent Hill, 2006 yılında sinemaya uyarlanıyor. Ortaya ne mi çıkıyor dersiniz? Harika bir de korku filmi. Korku oyunlarının sinemaya uyarlanması sık gördüğümüz bir durum değil. O yüzden bu harika örneği listeye ekleyebildiğimiz için çok mutluyuz.

iMDB: 6,5

12. Max Payne (2008)

max payne movie

Bir intikam hikâyesini oynamak çok keyiflidir değil mi? İzlemek de en az o kadar keyifli. İşte bu da Mark Wahlberg’in başrol olarak karşımıza çıktığı Max Payne uyarlaması filmi karşımıza çıkartıyor. Doğrusu listemizin pek de seyirci tarafından beğeni görmeyen yapımlarından olduğunu söyleyelim. Yine de Hollywood aksiyonu severlerin ilgisini çekebilecek bir iş olduğu kesin.

iMDB: 5,3

11. Prience of Persia: The Sands of Time (2010)

prince-of-persia-prince-of-persia-the-sands oyun filmleri

Prience of Persia oyununu daha önce duymamış olabilirsiniz. En azından bir ihtimal var. Ancak insanlar onu Assassin’s Creed’in yol göstericisi olarak biliyor. Eh böyle bir yapımın sinemaya uyarlanmış olması da o dönemde biz oyunseverleri çok heyecanlandırmıştı. Filmin başrolü olarak Prens Destan rolünde Jake Gyllenhaal’ı gördüğümüzü de hatırlatalım.

iMDB: 6,6

10. Need for Speed (2014)

CrHoSa

Eğer yarış oyunları ve filmleri ilginizi çekiyorsa, ikisini bir arada sunan bu harika filmi size sunmaktan mutluluk duyarız. Listenin en sevilen yapımlarından birisi olan Need for Speed yalnızca iyi bir uyarlama sunmakla kalmıyor. Bunu güzel bir hikâye ile de harmanlıyor. Başrolünde Aaron Paul’ü izlemek de çok keyifliydi.

iMDB: 6,4

9. Assassin’s Creed (2016)

assassins-creed-movie

Oyun dünyasında iyi bir filmle izlemeyi en çok istediğimiz serilerden birisi kesinlikle Assassin’s Creed diyebiliriz. Bununla ilgili ilk film olarak da karşımıza 2016 yılında çekilen uyarlama çıkıyor. Her ne kadar çıktığı dönemde oyunun yapısını korumamasıyla eleştirilmiş olsa da bir şeyler vaat ettiği kesin. Eğer Assassin’s Creed ile ilgili, çok harika olmasa da bir film izlemeye hazırsanız bu yapım sizi bekliyor.

iMDB: 5,7

8. Warcraft (2016)

Warcraft movie

Blizzard tarafından yaratılan Warcraft evreni, oyuncuların en sevdiği fantastik evrenlerden birisi. Ee bunu bilen sinema sektörü boş durur mu hiç? Elbette buraya da el atılıyor. Oyun filmleri ele alınacak olduğunda bir hayli başarılı bir örnek de sinema izleyicileriyle buluşmuş oluyor. Gişede de oldukça başarılı bir süreç atlatan filmin başrolündeyse Travis Fimmel yer alıyor. Bu akşam iyi bir şeyler izlemek isterseniz kesinlikle tercih edebilirsiniz efendim.

iMDB: 6,8

7. Tomb Raider (2018)

tomb raider film

Oyunları film olmaya uygun bir atmosferi verdiğinden midir bilinmez, Tomb Raider en çok uyarlanan oyun serisi olmuş olabilir. Bu uyarlamalar da kendi dönemlerinde oldukça ilgi çekmeyi başardı. Daha genç bir Lara Croft’u maceralarıyla izlemek isterseniz 2018’de çekilen bu film tam size uyuyor. Başrolünde Alicia Vikander’i de izleme fırsatını bize verdiğini belirtelim.

iMDB: 6,3

6. Pokémon Detective Pikachu (2019)

pikachu film

Pokémon’u anime mi yoksa oyun mu kabul etmek istediğinizi size bırakalım. Ancak Pikaçu’yu eğer bir filmde izlemek isterseniz bu film size en iyi seçeneği veriyor. Yapım aynı zamanda listemizin izleyiciler tarafından en beğenilen filmlerinden birisi. Animasyon ve gerçek çekimlerin birlikte sunulduğu bu filmin genç yaştaki izleyicilere daha çok hitap edebileceğini de söyleyelim.

iMDB: 6,6

5. Sonic the Hedgehog (2020)

movie-sonic-the-hedgehog-2020

Oyun tarihinin en efsane karakterlerini sayacak olsak, kendisine başlarda bir yer edineceği kesin olan Sonic, geç de olsa sinema izleyicisi için uyarlandı. Yapım süreci oldukça sancılı geçse de, stüdyo beklentileri karşılayan bir filmi bizlere sundu. Bu yapım da çocuklara hitap ediyor ancak izleyecek olan büyüklerin de keyif alacağını düşünebilirsiniz.

iMDB: 6,5

4. Monster Hunter (2020)

monster hunter oyun filmleri

Milla Jovovich oyunları gerçekten de seviyor olmalı. Asya pazarının sevilen oyunlarını hem de… Çünkü yine kendisini başrolde izleme fırsatı bulduğumuz bir filmle karşımıza çıktı. Bu sefer Resident Evil’daki gibi zombilerle savaşmıyor ancak karşısında yaratıklar var. Filme uyarlanması kolay olmadığı bir yapım olduğu için olsa gerek, eleştirmenlerden ve izleyicilerden çok iyi puanlar almayı başaramıyor bu film.

iMDB: 5,3

3. Mortal Kombat (2021)

mortal kombat oyun filmleri

Biraz kan görmeyi seven her oyuncunun favorileri arasında görebildiğimiz bir oyunun, filme uyarlanması da çok hoşumuza giderdi değil mi? Her ne kadar listeye koymamış olsak da bu Mortal Kombat isimli dövüş oyunun ekranlara uyarlandığı ilk film değil. Ancak önceki film çekildiği dönem gereği biraz daha zayıf kalmaktaydı. Bu yapımsa izleyicilere daha çok şey vaat ediyor. Eğer bu akşam bir dövüş filmi izlemek isterseniz, Mortal Kombat tercihleriniz arasında yer alabilir.

iMDB: 6,1

2. Warewolfs Within (2021)

warewolf within oyun filmleri

Playstation’a aynı isimle VR destekli bir oyun olarak çıkan Warewolfs Within, oyunu büyük bir üne kavuşmadan filmi çekilen tek üyesi listemizin. Korku atmosferini, komediyle karışık izlemeyi sevenlerdenseniz bu akşam gergin ama gülünç bir film sizi bekliyor diyebiliriz. Bakalım bu ilginç filmi beğenecek misiniz?

iMDB: 6,0

1. Uncharted (2022)

uncharted oyun filmleri

Son yılların en başarılı oyuncularından Tom Holland başrol koltuğuna geçiyor ve oyun dünyasının en sevilen serilerinden Uncharted için bir film yayına giriyor. Eğer bol aksiyonlu bir macera filmi izlemek istiyorsanız, yüksek prodüksiyon kalitesine sahip bu film hoşunuza gidebilir. Ne kadar iyi bir uyarlama olduğuna da siz karar verirsiniz. Ayrıca en güncel film olduğu için iMDB skoru değişebiliyor. Kontrol etmeyi unutmayın.

iMDB: 6,7

Uyarlama Olmayan Oyun Filmleri – Konusu Oyun Olan Filmler

Eh, her yapım oyunlardan uyarlanacak diye bir şey yok. Aşağıdaki filmler herhangi bir oyundan yola çıkarak çekilmemiş olsalar da konuları video oyunları olduğu için listeye farklı bir yönle girmeye hak kazandılar diyebiliriz.

Wreck-It Ralph (2012)

wreck it ralph

Bir arcade oyun karakteri olan Ralph’in hikâyesini izlemek ister misiniz? Bu animasyon film Walt Disney tarafından ekranlarımıza sunuluyor. Varlığıyla kimseyi mutlu edemeden geçirdiği senelerden sıkılan Ralph bir oyunun kötü karakteri. Nasıl maceralar yaşadığını merak ediyorsanız filmini izlemeniz gerekecek. Ayrıca Ralph ve İnternet adıyla bir devam filmi de bulunuyor.

iMDB: 7,7

Pixels (2015)

pixels film konulu oyun filmleri

Yakından tanıdığımız pixel karakterlerin dünyayı ele geçirmeleri fikri hoşunuza gitti mi? İşte bu film tam olarak bunu konu alıyor. Bir live action olarak izleyicilerle buluşan filmde, pek çok göndermeyi de izleyebiliyor ve duygulanabiliyoruz. Başroldeyse Adam Sandler yer alıyor.

iMDB: 5,5

Ready Player One (2018)

ready-player-one-film

Ünlü yönetmen Steven Spielberg tarafından yönetilen Ready Player One, video oyunlarını kendisine konu olarak seçen en ciddi yapımlardan birisi. İzlediğinize kesinlikle değecek bu film, aslında bir kitap uyarlaması. İçerisinde pek çok göndermeye de yer veren asıl eser, sinema için çarpıcı bir yapım olarak sunuluyor. Eğer bilim kurgu hoşunuza gidiyorsa ve zekice yazılmış bir hikâye izlemek isterseniz bu filmi mutlaka izleyin.

iMDB: 7,4

Black Mirror: Bandersnatch (2018)

Black-Mirrors-Bandersnatch-and-the-unbearable-emptiness-of-.jpg

Black Mirror dizisinin bir spin-off’u olan Black Mirror: Bandersnatch, Netflix için çekilmiş bir interaktif film. Bu filmin konusu da tabii ki video oyunları. Eğer kendinizi beyin yakan bir distopya izlemeye ve hatta izlediğiniz içeriği yönetmeye hazır hissediyorsanız bu filmi kaçırmayın. Gerçekten de insana pek çok şeyi sorgulatabildiği açık.

İnteraktif Nedir? İnteraktif Film Ne Demek?

iMDB: 7,1

Free Guy (2021)

free guy film

Video oyunları ve yapay zekânın bir arada sorgulandığı Free Guy, aynı zamanda günümüzün popüler başlıklarından metaverse için de güzel bir anlatım. Başrol olarak Ryan Reynolds’u izlediğimiz bu filmde bir oyun karakterinin, yaşadığı oyunu sorgulamaya başladığını ve bir bilinç kazandığını görüyoruz. MMO oyunları sevenlere farklı bir hissiyat vereceği kesin olan bu yapım oldukça komik bazı anlara da sahiplik yapıyor. Ancak doğrudan bir komedi filmi olduğunu da sanmayın. Çünkü Free Guy aslında bir bilim kurgu ve aksiyon filmi.

MMO Nedir?

iMDB: 7,2

Bonus: Türk Oyun Sektörü (2021)

Size bir bonus da hazırladık. Türk Oyun Sektörü adıyla Disket Kutusu kanalında yayımlanan bu belgesel serisinin prodüktörlüğünü biz üstleniyoruz. Eğer oyunları seviyor ve ülkemizdeki ekosistemi merak ediyorsanız keyifli vakit geçirmenize olanak sağlayabilir. Yani en azından öyle umarız. Aşağıdan ilk bölümü izlemeye başlayabilirsiniz.


“Ya kardeşim bunu nasıl unutursunuz?” ya da “Bu listede olmasa daha iyi olurdu” dediğiniz filmleri yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Oyun filmleri gerçekten de sinemanın üzerine daha çok titremesi gereken ve bunu hak eden bir alan. Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir Yorum

  1. Resident Evil ♥

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir