Anasayfa > Blog > İnteraktif Nedir, İnteraktif Film Ne Demek?

İnteraktif Nedir, İnteraktif Film Ne Demek?

Bilişim teknolojileri ve sinemanın birlikte hareket etmesiyle ortaya çıkan interaktif film ne demek ve interaktif nedir? Gelin öğrenelim.

İnteraktif, kelime anlamı olarak etkileşimli anlamına gelmektedir. Etkileşime geçebildiğimiz içerik türleri için interaktif denilmektedir. Örneğin interaktif film, interaktif radyo ya da interaktif kitaplar mevcuttur. Bunlardan özellikle interaktif filmler kullanıcıların oldukça ilgisini çekmeyi başarmıştır. İnteraktif film, etkileşimli film anlamına gelir ve bu dalda üretilmiş filmler ve video oyunlarına sıklıkla denk gelmek mümkündür. İnteraktif filmleri özellikleriyle listeleyecek ve özetleyecek olursak:

Mini Dizi Nedir?

  • Filmin ilerleyişinde kritik dönüm noktalarını belirlemek izleyiciye bırakılır. Bu vesileyle filmin senaryosu kısmen izleyici tarafından belirlenir diyebiliriz.
  • Filmin akışında verilen kararlar finalini belirleyebilir. Bu nedenle bir saatlik filmin pek çok finali bulunabilir.
  • Çok daha fazla içerik üretildiği, çekildiği ve ön prodüksiyon aşamasında da planlandığı için hazırlanması çok daha meşakkatli olabilmektedir.
  • Post prodüksiyon aşamasında diğer filmlerin aksine yazılım aşaması da yer alabilir.

Her ne kadar listeleyerek özelliklerinden bahsetmek soruya iyi bir cevap vermemizi sağlasa da örneklendirme de iyi bir çözüm yolu olacaktır.

İnteraktif Film Örnekleri

“İnteraktif Nedir?” sorusuna yanıt verirken örneklerden de faydalanmak lazım. Bu türde içeriklerin hem film, hem de oyun sayılabildiğini belirtelim. Dolayısıyla örnek verdiğimiz içerikler bazen bir oyun platformundan erişilebilirken, bazen de film yayıncıları tarafından piyasaya sürülebiliyor.

Late Shift

Steam üzerinden satın alabildiğimiz bu içerikte başımıza gelen aksiyondan sağ kurtulmaya çalışıyoruz. Tek senaryosunun ortalama bir saat sürdüğünü de söyleyebiliriz.

Black Mirror: Bandersnatch

Distopik bilim kurgu dediğimizde akla ilk gelen dizi olan Black Mirror’un ilk film denemesi etkileşimli bir şekilde yapıldı. Yine Netflix üzerinden erişmek mümkün.

Doğaya Karşı Mücadele: Safari Macerası

Bear Grylls’in belgesellerinden bir diğerini bu sefer etkileşimli bir şekilde izlemek ister misiniz? Bu vahşi doğa ortamına ulaşmanız için de Netflix hesabına ihtiyacınız olduğunu söyleyelim.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir